Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

«Πονάει» περισσότερο με Σιμάο, Μαυρία!


Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον «πόνο που δημιουργεί στο λιμάνι» το διπλό του Παναθηναϊκού στο Παγκρήτιο που ήρθε με πρωταγωνιστές τους Σιμάο και Μαυρία!
Ανετος και ωραίος ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από το «Παγκρήτιο» , νίκησε με 2-0 τον Εργοτέλη και παραμένει μόνος στην κορυφή δικαιότατα. Και όλα αυτά όταν παίζει χωρίς Κουίνσι, Λέτο, Ζέκα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνη. Εμειναν οκτώ παιχνίδια για το τέλος και ο Παναθηναϊκός δείχνει ατσαλένιος, ψυχωμένος αποφασισμένος να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
Και η νίκη με τον Εργοτέλη «πονάει» περισσότερο τον δεύτερο Ολυμπιακό διότι την πήρε με τους Σιμάο, Μαυρία, που σκόραραν για πρώτη φορά στην καριέρα τους με την πράσινη φανέλα. Όχι τυχαία. Ο Φερέιρα έχει καταφέρει να πάρει ότι μπορεί από όλους τους παίκτες. Μπορεί να κάνει τα λάθη του, όπως και απόψε που η τριάδα Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνη στον άξονα δεν του βγήκε, διότι κανείς δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι και εκτός των άλλων ο Κατσουράνης λόγω της ίωσης ήταν απών από το γήπεδο.
Στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε ο Πορτογάλος τον Μαυρία δεξιά, τον Κλέιτον στην θέση του πίσω από τον Τοτσέ, ο Χριστοδουλόπουλος συνέχισε να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα και το γήπεδο έγειρε. Δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά και καθάρισε το ματς. Και επειδή ήδη ακούω διάφορα σχόλια για τον Εργοτέλη και το πόσο κακή ομάδα είναι δεν διαφωνώ.
Με μία διαφορά. Αυτή την κακή ομάδα ο Ολυμπιακός για να την κερδίσει έπρεπε να μείνει ο Εργοτέλης με 10 παίκτες αρχικά και μετά με εννέα. Ενώ ο Παναθηναϊκός με την μισή ομάδα να απουσιάζει για διάφορους λόγους πήρε μία πεντακάθαρη και άνετη νίκη. Και πλέον ο Φερέιρα έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. Επιστρέφουν Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα και όλοι οι καλοί χωράνε τώρα που πάμε στην τελική ευθεία.
ΥΓ: Ο Κάκος την «έκανε», όπως περίμενα. Εβγαλε αδικαιολόγητη κίτρινη στον Σιμάο, που είναι η έβδομη και χάνει τα δύο παιχνίδια από αυτά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΟΦΗ. Για την κίτρινη του Βιτόλο δεν λέω κάτι διότι με το γράμμα του νόμου ήταν . Και αυτός συμπλήρωσε τέσσερις και χάνει ένα από τα τέσσερα επόμενα ματς. Παρά τις δύο απουσίες εγώ δεν ανησυχώ. Πάντα βγάζει λαγό από το καπέλο ο πανούργος Πορτογάλος
ΥΓ1: Μπράβο στον κόσμο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο «Παγκρήτειο» και «έσπρωξε» την ομάδα στη νίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου