Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μαχλάς: «Αλλαγές για καλύτερο μέλλον»

Μαχλάς: «Αλλαγές για καλύτερο μέλλον»
Σειρά αλλαγών για τη βελτίωση της λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου θέλει να γίνουν ο Νίκος Μαχλάς. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στις τρεις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς επίσης και στην στάση του κράτους προς τις ομάδες. Ο Μαχλάς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την οικονομική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο συνεταιρισμός πρέπει να υπάρχει. Αλλά χωρίς χρήματα που να πάει; Στην Β' Εθνική είχαμε μηδαμινά έσοδα, με ρόστερ και μπάτζετ Α' Εθνικής. Πως είναι δυνατόν ο ΟΠΑΠ να έρχεται και να λέει ή θα κάνεις αυτό ή τελειώσαμε; Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο έτσι. Για να έχει μέλλον μια ομάδα δεν μπορεί να μείνει περισσότερο από 1-2 χρόνια στην Β' Εθνική. Είναι τεράστιες οι αποστάσεις των τριών κατηγοριών. Η Αγγλία ποδοσφαιρικά είναι κάτι ιερό. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε. Υπάρχει ένα σύστημα που σου πίνει το αίμα. Πως είναι δυνατόν το κράτος σε ανεπτυγμένες χώρες να χαμηλώνει τη φορολογία και εμείς την ανεβάσαμε στο 45-50%; Είμαστε η μοναδική χώρα που αν κάποιος έχει χρέος και δεν το πληρώσει, θα πέσει κατηγορία. Δεν ισχύει πουθενά αλλού αυτό».
Για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν: «Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να χτίσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Να είναι ανταγωνιστικό. Ο καθένας βγάζει τα μάτια του αλλουνού τώρα. Αν η Πολιτεία, η Super League και η ΕΠΟ έχουν τον ίδιο στόχο, μπορούν  να φτιάξουν ένα πρωτάθλημα να χαίρεσαι να το βλέπεις. Στην Ολλανδία που ήμουν, υπήρχε σεβασμός. Εδώ δεν σεβόμαστε ούτε τον εαυτό μας. Έχω τρελαθεί γιατί βλέπω κάποια πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά και παιχνίδι, εμείς το έχουμε κάνει πόλεμο. Δεν αφήνουμε το ποδόσφαιρο να αναπνεύσει. Υπάρχουν καλοί διαιτητές και τους κόβουμε τα φτερά. Υπάρχουν κάποιοι που είναι πολύ καλοί και εδώ μόνο τους κατηγορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου