Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δάγκωσαν τον Εργοτέλη τα «λιοντάρια»

Δάγκωσαν τον Εργοτέλη τα «λιοντάρια»
Ο Ντα Κόστα χάρισε στον Πανσερραϊκό την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος, με το γκολ που σημείωσε στο 109' της αναμέτρησης των Σερρών με τον Εργοτέλη. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση σε έναν αγώνα με λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, όπου οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που είχαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Έσπασε την παράδοση στις αναμετρήσεις με τον Εργοτέλη ο Πανσερραϊκός, καθώς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί των Κρητικών μετά από 13 αναμετρήσεις.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Εργοτέλης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του Πανσερραϊκού, ώστε να σημειώσει το γρήγορο γκολ που θα του έδινε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου είδε την ομάδα του να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μη μπορεί να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν στην πρώτη τους αναγκαστική αλλαγή στο 28', όταν ο Τζούνιορ αποχώρησε από το ματς τραυματίας, παραχωρώντας τη θέση του στον Μπέτο. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Στο πρώτο μέρος τα «λιοντάρια» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, ενώ είχαν και καλή αμυντική λειτουργία. Το πρώτο μέρος τελείωσε ισόπαλο 0-0, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.
Στο δεύτερο μέρος ο Πανσερραϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και προσπάθησε να μεταφέρει το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πίρσον, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία.
Τα «λιοντάρια» βγήκαν με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση στην επανάληψη και απείλησαν με τους Τριανταφύλλου και Ντιόγκο. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι στην επανάληψη και περιόρισαν τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προχώρησαν σε άλλες δυο αναγκαστικές αλλαγές. Οι Ολίσε και Τζανακάκης πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, στις θέσεις στο δεύτερο μέρος, την ίδια στιγμή που ο Παύλος Δημητρίου έριξε στη μάχη τους Κονέ και Ντα Κόστα. Ο Εργοτέλης είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 72' όταν η κεφαλιά του Ρέντζα απομακρύνθηκε από τον Σαλαμαστράκη σε κόρνερ.
Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες 0-0. Ο αγώνας οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση, όπου οι δυο ομάδες έδειξαν να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην αμυντική τους λειτουργία και λιγότερο στο να σημειώσουν ένα γκολ. Οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν ελάχιστες, με το ματς να παραμένει ισορροπημένο.
Το πρώτο ημίχρονο της επανάληψης τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες 0-0, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Δημητρίου έριξε στη «μάχη» τον Γκούρτσα, ο οποίος αρχικά είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους και στην συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Ντα Κόστα, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τα «λιοντάρια» στο 109'.
Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, δεν άλλαξε κάτι, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου. Ο Τζανακάκης είχε την ευκαιρία στο φινάλε της παράτασης για να στείλει το ματς στα πέναλτι, όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκης-πρόκριση στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου