Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μια κόντρα πολύ παλιά

Μια κόντρα πολύ παλιά
Η κατάκτηση ενός τίτλου, ενός πρωταθλήματος ή ενός Κυπέλλου σημαίνει πολλά για τους φίλους του Άρη και του ΠΑΟΚ. Πολλά περισσότερα όμως σημαίνει η επικράτηση στο ντέρμπι της πόλης. Στο Classico της Θεσσαλονίκης. Μια νίκη ισοδυναμεί με την κατάκτηση ενός... άτυπου τίτλου. Ενδεχομένως του αφεντικού της πόλης... Άρης και ΠΑΟΚ συγκρούονται το βράδυ της Κυριακής και το Novasports.gr σας μεταφέρει τους αριθμούς αυτών των ντέρμπι...
 Με τον Άρη οικοδεσπότη, οι κορυφαίες ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν αναμετρηθεί 51 φορές στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι «κίτρινοι» ως γηπεδούχοι, έχουν καλύτερα στατιστικά μετρώντας 19 νίκες και 20 ισοπαλίες, τη στιγμή που ο «Δικέφαλος» έχει φύγει με το... τρίποντο 12 φορές.
 Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από το Χαριλάου ήταν τη σεζόν 2004-05. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου του 2005 με σκορ 1-3 και δύο γκολ από τον Μάρτσιν Μίετσελ (5', 37') και ένα από τον Χρήστο Μαλαδένη (11'). Για τον Άρη είχε απλά μειώσει ο Εκουέμε στο 63'. Προπονητής του ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο Νίκος Καραγεωργίου.
 Η σημαντικότερη βραδιά στην ιστορία του Άρη στους αγώνες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ είναι η 27η Φεβρουαρίου του 1966, με του «κίτρινους» να συντρίβουν τον «Δικέφαλο» με 5-1. Βέβαια, ο Άρης έχει μία ακόμα νίκη με διαφορά τεσσάρων τερμάτων. Την 1η Νοεμβρίου του 2000, οι «κίτρινοι» διέλυσαν με 4-0 τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη Τεννέ. Κυπαρίσης (39'), Κούτσης (45'), Κολτσίδας (49') και Χαριστέας (71') τα γκολ αυτής της αναμέτρησης.
 Για τον «Δικέφαλο του Βορρά» η μεγαλύτερη επιτυχία επί του Άρη στο Χαριλάου σημειώθηκε τη σεζόν 1994-95. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1994, οι «ασπρόμαυροι» συνέτριψαν 4-0 τον μισητό αντίπαλό τους με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τουρσουνίδη, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (22', 57'), ενώ τα άλλα δύο τέρματα σημειώθηκαν από τους Λαγωνίδη (61') και Μπότσιεκ (90'). Στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ σε εκείνο τον αγώνα βρισκόταν, ο μεγάλος Ολλανδός, Άρι Χάαν, ενώ στον πάγκο του Άρη ο Γιώργος Φοιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου