Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«Δεν έχω κόντρα με τον Μήτρογλου!»

Ο Σπαρτιάτης επιθετικός του Ατρόμητου, Ηλίας Αναστασάκος, που με δύο γκολ «σφράγισε» τη νίκη (2-1) επί του Πανιωνίου, μιλάει στο gazzetta.gr για το εφετινό θαύμα της ομάδας του Περιστερίου.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, αλλά την πρώτη «θραύση» την έκανε με τη φανέλα του Απόλλωνα Αθηνών, την περίοδο 1998-99, οπότε και πέτυχε 6 γκολ σε 31 παιχνίδια, αλλά και τη διετία 2002-04 (14 γκολ σε 55 αγώνες). Ακολούθησαν τέσσερις σεζόν στον Αστέρα Τρίπολης (29 γκολ σε 61 παιχνίδια από το 2004-06) και τον Θρασύβουλο (28 γκολ σε 45 ματς από το 2006-08) στη Β’Εθνική Κατηγορία, με τη φανέλα του οποίου μάλιστα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (2007-08 με 18 γκολ) και το ίδιο καλοκαίρι, πήρε μετεγγραφή στον ΠΑΟΚ (7 γκολ σε 16 αγ.). Από το 2009 έως και σήμερα, αγωνίζεται στον Ατρόμητο και τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι ήταν στις βασικές επιλογές του Γιώργου Δώνη...

Ο λόγος για τον 33χρονο επιθετικό των «κυανόλευκων», Ηλία Αναστασάκο, ο οποίος μέχρι το χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είχε χρησιμοποιηθεί μόλις 123 λεπτά σε τέσσερις αγώνες της εφετινής σεζόν. Το γκολ του Σκέμπρι στο 57ο λεπτό, όμως, ανάγκασε τον Γιώργο Δώνη να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ομάδα κι έτσι τρία λεπτά αργότερα (60’), ο υψηλόσωμος σέντερ-φορ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε συνολικά 240 δευτερόλεπτα, σκόραρε τα δύο πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη, με ολική ανατροπή... Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Περιστερίου, μίλησε στο gazzetta.gr για το χθεσινό ματς και για όλα όσα αφορούν τον ίδιο αλλά και τον πρωτοπόρο της εφετινής Superleague...

-Πόσο δύσκολο είναι ένα εντός έδρας ματς για τον Ατρόμητο, ειδικότερα όταν βρίσκεται στην σπάνια - γι’ αυτόν θέση - της κορυφής στην βαθμολογία;

«Τι θα πει είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας; Πριν από κάθε παιχνίδι απαγορεύεται να σκεφτόμαστε έτσι; Και σε τελική ανάλυση ισοβαθμούσαμε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που έχουν δύο αγώνες λιγότερους, επομένως, ουσιαστικά δεν είμαστε πρωτοπόροι... Εμείς κληθήκαμε να δώσουμε ένα πολύ δύσκολο ματς, ένα αθηναϊκό ντέρμπι, απέναντι σε μία καλή ομάδα που εκτός έδρας κυνηγάει όλα τα παιχνίδια... Θέλαμε πολύ τη νίκη γιατί ήταν το δεύτερο συνεχόμενο ματς στην έδρα μας και θέλαμε να την διατηρήσουμε αλώβητη...»

-Το πόσο θέλατε τη νίκη φάνηκε από την ολική επαναφορά που πετύχατε μέσα σε τρία λεπτά...

«Σίγουρα, ακόμη και όταν δεχθήκαμε το γκολ, πιστεύαμε ακράδαντα ότι μπορούσαμε να πετύχουμε την ανατροπή κι έτσι όπως εξελίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο με τα δύο γρήγορα γκολ που πετύχαμε, πήραμε σχεδόν αμέσως το πάνω χέρι, γιατί όταν μέσα σε 7 λεπτά, βρίσκεσαι από το 0-1 στο 2-1, τότε η ψυχολογία αλλάζει εντυπωσιακά! Μέσα σε δέκα λεπτά, χωρίς να το καταλάβουμε, βρεθήκαμε να παίζουμε με άλλον αέρα!»

-Τι σου είπε ο προπονητής σου όταν σου ζήτησε να μπεις αλλαγή;

«Ό,τι μου λέει πάντα... Δεν μου έδωσε κάποια συγκεκριμένη οδηγία, απλά μου επανέλαβε που θέλει να βρίσκομαι καθώς η ομάδα αναπτύσσεται επιθετικά...»

-Πέρυσι (17 αγ. με 6 γκολ) και κυρίως πρόπερσι (27 αγ. με 8γκολ) είχες μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, σε αντίθεση με φέτος, που ο ερχομός του Μήτρογλου σε ένα μεγάλο βαθμό περιόρισε τις παρουσίες σου στην ενδεκάδα του Ατρόμητου... Σε έχει επηρεάσει αυτή η εξέλιξη;

«Σε καμία περίπτωση! Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Κώστα, ίσα-ίσα χαίρομαι που αγωνίζεται στον Ατρόμητο και παίζουμε συμπαίκτες... Προσωπικά, δεν το βλέπω έτσι... Προσπαθώ να είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου, είτε θα παίξω πέντε λεπτά είτε ενενήντα! Για μένα είναι το ίδιο πράγμα...»

-Το γεγονός ότι μεταξύ σας υπάρχει μία ευγενής άμιλλα στην προπόνηση, σε έχει βοηθήσει στην προσπάθειά σου να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος;

«Ο ανταγωνισμός πάντα βοηθάει αλλά μη νομίζεις ότι εγώ φέρω βαρέως το ότι ήρθε ο Μήτρογλου και δεν παίζω εγώ... Εγώ προσπαθώ να είμαι συνεχώς όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και να αξιοποιώ τις ευκαιρίες που μου δίνει ο προπονητής, με στόχο πάντα να βοηθήσω την ομάδα... Πίστεψέ με δεν έχω κανένα παράπονο...»

-Που οφείλεται η εφετινή εντυπωσιακή πορεία του Ατρόμητου και αν υπάρχει, ποιο είναι το μυστικό της;

«Στο ότι φέτος έχουμε περισσότερη ουσία στο παιχνίδι μας απ‘ ό,τι πέρυσι και πρόπερσι, όταν και παίζαμε καλύτερα από πλευράς θεάματος, αλλά δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί... Φέτος είμαστε μακράν πιο ουσιαστικοί τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση και γενικότερα έχουμε έναν πιο συγκεκριμένο προσανατολισμό...»

-Αν σου ζητούσαμε να συγκρίνεις - έως τώρα - την εφετινή με την περυσινή ομάδα του Ατρόμητου, τι θα μας έλεγες;

«Δεν είναι δίκαιο να μπούμε σε μία τέτοια σύγκριση γιατί ακόμη δεν έχουμε διανύσει ούτε το 1/3 του πρωταθλήματος και δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος...»

-Παρ’ ότι ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας, έχει αλλάξει καθόλου τη φιλοσοφία του; Με δεδομένο ότι φέτος το ρόστερ έχει αρκετά νέα πρόσωπα...

«Κάθε χρόνο πιστεύω ότι αλλάζει τη φιλοσοφία του και την προσαρμόζει στο υλικό που έχει στην διάθεσή του την εκάστοτε χρονιά... Φέτος έχει κάνει αρκετές αλλαγές στην τακτική που εφαρμόζει και τον προσανατολισμό που έχει δώσει στην ομάδα...»

-Τελικά η ζωή, η αποτελεσματικότητα και κατ’ επέκταση η δουλειά του επιθετικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την τύχη... Θυμόμαστε ότι στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, είχες ξεκινήσει βασικός και είχες χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες που στέρησαν από τον Ατρόμητο τη νίκη... Χθες, μπήκε αλλαγή στο 60’ και μέχρι το 64’ είχε ολοκληρώσει την ανατροπή με τα δύο πρώτα σου γκολ στην εφετινή σεζόν...

«Η τύχη παίζει πάντα τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο, από το να παίζεις τερματοφύλακας, μέχρι να είσαι επιθετικός! Ειδικότερα, όταν είσαι επιφορτισμένος με το σκοράρισμα, πρέπει να ξέρεις ότι οι ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν δεν θα είναι πολλές και ανά πάσα στιγμή να είσαι έτοιμος να τις εκμεταλλευτείς... Η τύχη και η υπομονή πρέπει να είναι πάντα σύμμαχός σου, για να μπορείς να είσαι αποτελεσματικός...»

-Πόσο θα σε βοηθήσουν αυτά τα δύο γκολ που πέτυχες εναντίον του Πανιωνίου;

«Το σίγουρο είναι ότι βοήθησαν και θα βοηθήσουν πολύ ενόψει της συνέχειας τον Ατρόμητο... Μετά και την ισοπαλία του Ολυμπιακού, είμαστε πλέον μόνοι πρώτοι - άσχετα αν έχουμε δώσει περισσότερους αγώνες - και αήττητοι και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει απόψε στην Τούμπα... Το καλό είναι ότι την επόμενη αγωνιστική έχουμε ρεπό, γιατί δεν έχει οριστεί ακόμη το πότε θα παίξουμε με τη Δόξα Δράμας και θα μας δοθεί η ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να ανασυγκροτηθούμε ενόψει της συνέχειας... Από ‘κει και πέρα, επί προσωπικού, σίγουρα όταν σκοράρεις και συμβάλεις σε μία δύσκολη νίκη, η ψυχολογία ανεβαίνει στα ύψη και αισθάνεσαι περισσότερο ετοιμοπόλεμος για το επόμενο παιχνίδι...»

-Τι μπορεί να κάνει ο εφετινός Ατρόμητος;

«Είναι πολύ νωρίς να το πούμε... Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο... Εντάξει, δεν πετάμε στα σύννεφα, δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα! Αυτό το σενάριο είναι πολύ μακρινό για μία ομάδα σαν τον Ατρόμητο... Αλλά όσο είμαστε στην κορυφή, το απολαμβάνουμε... Είναι ωραία που είμαστε ψηλά κι αήττητοι και κερδίζουμε κάθε Κυριακή και θέλουμε να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση, όσο μπορέσουμε... Σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει και η ήττα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε και να την ξεπεράσουμε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου