Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Το start or not to start...

Σήμερα κρίνεται η τύχη της έναρξης του πρωταθλήματος, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Το gazzetta.gr παρουσιάζει όλα τα ενδεχόμενα για τη Σούπερ Λίγκα και ποιες ομάδες παίρνουν τη θέση Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Ο υποβιβασμός Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας δημιουργεί νέα δεδομένα στη Σούπερ Λίγκα και σήμερα θα φανεί τι θα γίνει τουλάχιστον με την έναρξη του πρωταθλήματος.
Σε πρώτη φάση στη διοργανώτρια αρχή επικρατεί η άποψη να γίνει κανονικά η πρεμιέρα με έξι ματς και όταν οριστικοποιηθεί η απόφαση για το ποιες ομάδες θα πάρουν τη θέση Βόλου και Καβάλας, να διεξαχθούν και οι αναβληθέντες αγώνες, με τα ποσοστά για αυτό το ενδεχόμενο να είναι στο 50%-50%.
Πάντως η έναρξη του πρωταθλήματος μπορεί να μπλοκαριστεί από πολλούς παράγοντες, όπως τυχόν αίτηση που ίσως κάνουν οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν για ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επίσης υπάρχει και η προσφυγή της Λάρισας και τω Σερρών στα πολιτικά δικαστήρια. Οι δύο ομάδες κατάθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και ζητούν να λάβουν προσωρινή διαταγή, που εκδικάζεται την Παρασκευή στις 11 π.μ., για να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα μέχρι να αποφανθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επί της αίτησης αναίρεσης, που εκδικάζεται αύριο στις 10 π.μ. και με την οποία ζητούν είτε να εξαφανιστεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων που δεν υποβίβασε Βόλο, Καβάλα είτε να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεσή τους από την ίδια Επιτροπή αλλά με άλλη σύνθεση.
Η προσφυγή αυτή δεν έχει καμία σημασία για Βόλο και Καβάλα, καθώς υποβιβάστηκαν από την ΕΕΑ και η απόφαση αυτή δεν αλλάζει με τίποτα, παρά μόνο με νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, διαδικασία, όμως, χρονοβόρα. Για Λάρισα και Πανσερραϊκό, όμως, είναι ουσιαστική η προσφυγή τους, καθώς πιθανή εξαφάνιση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων και ισχύς της πρωτόδικης απόφασης για απευθείας υποβιβασμό τους στη Football League ή νέα ανάλογη απόφαση της Εφέσεων, σημαίνει ότι Βόλος και Καβάλα καταλαμβάνουν τυπικά τις τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας και στη μεγάλη κατηγορία παραμένουν οι δύο ομάδες που προσέφυγαν.
Αντιθέτως εάν δεν δικαιωθεί η προσφυγή τους και ισχύσει μόνο η απόφαση της ΕΕΑ, τότε θεωρητικά Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα υποβιβάζονται από το νέο πρωτάθλημα, άρα στη Σούπερ Λίγκα δεν θα πάρουν θέση η Λάρισα και οι Σέρρες, αλλά θα ανέβουν Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας από τη Football League. Δηλαδή το Διαιτητικό Δικαστήριο θα κρίνει την αντικατάσταση των Βόλου και Καβάλας, ενώ Λάρισα και Σέρρες έστειλαν χθες και επιστολή στην ΕΕΑ και ζητούν την παρέμβαση του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή για να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Η ΕΠΟ από την πλευρά της φέρεται να απειλεί Λάρισα και Πανσερραϊκό που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, με αποβολή από το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έκανε με τον ΟΦΗ, αλλά τα νομικά επιτελεία των δύο ομάδων δεν ανησυχούν, λέγοντας ότι προσέβαλαν μια απόφαση συμβουλίου συνεταιρισμού, δηλαδή της Σούπερ Λίγκας και δεν προσέφυγαν για αθλητική διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου