Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

18+2= Προλάβετε!

Αυτοί τι φταίνε; Ποδοσφαιριστές ποιοτικοί, που έκλεψαν την παράσταση πέρυσι στη Σούπερ Λίγκα με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, βγαίνουν τώρα στο μεταγραφικό παζάρι! Το gazzetta.gr τους παρουσιάζει αναλυτικά.
Έκαναν προετοιμασία, αυτοί του Βόλου έπαιξαν (με επιτυχία) και ευρωπαϊκά ματς κατακαλόκαιρο στο Γιουρόπα και βρίσκονται πλέον στη δυσάρεστη θέση, καθώς καλούνται να κάνουν το πισωγύρισμα Σούπερ Λίγκα-Δ’ Εθνική! Ποδοσφαιριστές που θα ήθελε κάθε ομάδα (μεγάλοι και μικροί) στη σύνθεσή τους καλούνται να αλλάξουν τα πλάνα τους. Να βρουν νέο σπίτι (μέσω προσφυγών κλπ- άλλοι έχουν όρους για υποβιβασμό στο συμβόλαιό τους), καθώς όπως και να το δει κανείς, δεν πάει εύκολα τόσο… χαμηλά να αγωνιστεί. Εκτός των άλλων, σε τέτοια γήπεδα «ψάχνεις και τα πόδια σου»! Εν ολίγοις αυτοί καλούνται να πληρώσουν αμαρτίες άλλων και είναι φυσικό ότι θα κοιτάξουν το καλύτερο για το μέλλον τους. Να είστε σίγουροι ότι οι ομάδες που ξερογλείφονται έχουν αρχίσει να βρίσκουν τηλέφωνα και να κάνουν υπολογισμούς. Το πανέρι για να επιλέξουν είναι γεμάτο και μάλιστα πρόκειται για παίκτες σε κάθε θέση: Α’ διαλογής και όχι από τα αζήτητα της αγοράς που ξέμειναν από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Ακόμη και οι προπονητές τους (που λέει ο λόγος) είναι αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις! Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις πιο αξιόλογες περιπτώσεις που σταχυολογήσαμε:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γιακούποβιτς: Τέταρτος (από τους κίπερ) στα κλεψίματα με 129 (πρώτος με 179 ο Κωνσταντόπουλος). Τέταρτος και στις αποκρούσεις με 92. Ο Ελβετός τερματοφύλακας είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό (Πειραιώς βεβαίως-βεβαίως)!
*Βεβαίως και θα συμπεριλαμβάναμε και τον έμπειρο Κροάτη Γκαλίνοβιτς που έκανε καλά παιχνίδια πέρυσι με την Καβάλα και ήταν στις καλές… λίστες, αλλά τον πρόλαβε η Κέρκυρα!
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Ζαραδούκας: Έπαιξε 2.026 λεπτά πέρυσι και ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Στον ΠΑΟ δεν είχε θέση (είχε φύγει πριν από χρόνια) ο αριστερός μπακ; Η κλήση του στην Εθνική ανέβασε την ψυχολογία του κι άλλο και την τιμή του στην αγορά! Παίζει και δεξιά στην άμυνα.
Σανκαρέ: Ο πανύψηλος κεντρικός αμυντικός διέπρεψε φέτος. Ξέρει μπάλα, είναι αποτελεσματικός και προωθείται συχνά στις στημένες φάσεις. Και είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, όπου σκοράρει με κεφαλιές. Ο Πάπα πέτυχε 3 γκολ και έκανε πολύ καλά παιχνίδια στο Κύπελλο.
Σέλεζι: Ο Ούγγρος αμυντικός έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα, ενώ βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό Βόλου και στα ευρωπαϊκά ματς. Έχει όρο στο συμβόλαιό του και μένει ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό. Για τον δεξιό μπακ φέτος ενδιαφέθηκαν οι δύο Δικέφαλοι του Βορρά και του Νότου. Σταθερός ποδοσφαιριστής. Πέρυσι είχε βάλει σε μπελάδες τον Ολυμπιακό Βόλου και τον… Μπέο, όταν είπε σε Ούγγρους ότι «χάσαμε επίτηδες από τον ΠΑΟΚ»! Εν συνεχεία βέβαια έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του.
ΜΕΣΟΙ
Αλβάρεζ: Ο σκληρός μπροστά από τους αμυντικούς. Είναι η επιτομή του πάθους και της δύναμης. Είναι ο ποδοσφαιριστής που νιώθει γερά ο αντίπαλος επιθετικός και τα δίνει όλα για την ομάδα του. Ο Αργεντινός ήρθε το 2008 στην ομάδα - στην αρχή ως δεξιός μπακ. Βοήθησε την ομάδα του Τσιώλη να ανέβει κατηγορία. Ανανέωσε το συμβόλαιό του ως το 2012.
Ντιέ: Κεντρικός χαφ από τους λίγους. Μπορεί να είναι μεγάλος σε ηλικία (33άρης), ωστόσο έχει δυνάμεις όσο λίγοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο κι εκτός του να μαρκάρει, βγάζει την ομάδα του μπροστά. Είναι εκπληκτικός στα κτυπήματα φάουλ και σκοράρει! Αναντικατάστατος πέρυσι, τον πέρασε σε αγωνιστικά λεπτά (έφτασε τα 2.500) μόνο ο Γκαλίνοβιτς!
Καρντόσο: Η σκούπα της Καβάλας που αποκτήθηκε πέρυσι από τον Αστέρα Τρίπολης. Το όνομά του είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό. Δεν σταματάει να τρέχει. Θα μπορούσε όμως να κάνει και καλύτερα παιχνίδια με την Καβάλα. Καλύπτει πολλούς χώρους και κάποιες φορές το παρατραβάει στα μαρκαρίσματά του. Καλός και στο πάσινγκ γκέιμ (231 πάσες σε 22 ματς).
Ουμπίντες: Κορυφαίος στις ασίστ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πέρυσι με 8. Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία του Βόλου μέχρι την ευρωπαϊκή έξοδο. Στα γεμίσματα ήταν 5ος με 55/192. Συνολικά είχε 24 συμμετοχές και 5 γκολ.
Μόνχε: Να αριστερός χαφ, να μάλαμα! Εκπληκτική τεχνική.Ο Ολυμπιακός Βόλου ανανέωσε το συμβόλαιο του Αργεντινού μέχρι το 2013. Παίζει κυρίως στα άκρα της επίθεσης, ενώ είχε μπει στο μάτι της ΑΕΚ. Τρία γκολ στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και μία ασίστ στα πλέι οφ.
Καρντάτσιο: Περιλαμβάνουμε στη λίστα και τον Ουρουγουανό μέσο που έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί πρόκειται για πολύ αξιόλογη περίπτωση. Αγωνίστηκε τέσσερις μήνες στη Μίλαν (το 2008), έχοντας μία συμμετοχή. Πέρυσι, αγωνίστηκε στη μεξικανική Ατλάντε, όπου είχε 19 συμμετοχές και 1 γκολ. Είναι διεθνής μία φορά με την Εθνική της χώρας του.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Αμπντούν: Δεύτερος στα γεμίσματα (καν. διαρκ.) με 61 επιτυχημένα στα 238 ο Αλγερινός, που είναι και φίλος με τον Τζιμπούρ. Παίζει και στα δύο άκρα ο γεννημένος στο Παρίσι μεσοεπιθετικός. Ποδοσφαιρικό θράσος, βλέπει συχνά δίχτυα. Ρωτήστε και τους… μεγάλους! Πρώτος όμως και στα λάθη με 208. Του αρέσει να επιτίθεται από τις πτέρυγες και έχει καλό φαλτσαριστό σουτ. Το 2010 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Καβάλα.
Μαρτίν: Ο Ισπανός σε 6 ματς στα πλέι οφ πέτυχε 3 γκολ. Και 7 στην κανονική διάρκεια. Και φέτος ξεκίνησε με το δεξί σκοράροντας στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού Βόλου στην ιστορία του, εναντίον της Ραντ στο Βελιγράδι ο Χουάν πέτυχε το χρυσό γκολ (0-1) με κεφαλιά στο 86’. Στο Πανθεσσαλικό ξανασκόραρε με πέναλτι (1-1) δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του στα προκριματικά του Γιουρόπα. Πέτυχε γκολ και με την Ντιφερντάνζ εντός!
Ονουάτσι: Μεγάλη εμπειρία από το πρωτάθλημα ο ταχύτατος επιθετικός, που μας είχε κλέψει την καρδιά από τότε που ήταν στον Ιωνικό Νικαίας.  Πέμπτος σκόρερ πέρυσι με 10 γκολ. Είχε μάλιστα τα καλύτερα ποσοστά. Το όνομά του συζητήθηκε και για την επίθεση του Ολυμπιακού φέτος (περιφερειακός επιθετικός γαρ).
Μπρέσκα: Αναγεννήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου αν και 32άρης πλέον. Έτρεχε σαν δαίμονας και όλοι έτριβαν τα μάτια τους.  Χόρεψε τους προσωπικούς του αντιπάλους και ο Σπυρόπουλος, όπως και άλλοι, θα θυμάται καιρό τις ντρίπλες και τα σπασίματα με τη μέση που τους έκανε! Σέντρες ξυράφι-μισό γκολ ο άλλος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. Πέτυχε 8 γκολ στην κανονική διάρκεια.
Καραλής: Αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο. Σε πολύ καλή ηλικία (κοντεύει 23 ετών), προέρχεται από τους μικρούς της ομάδας του Περιστερίου. Δεν ανανέωσε με Ατρόμητο, γιατί ήθελε να παίζει περισσότερο (1 γκολ πέρυσι) και με δεδομένο ότι δεν ήταν στις πρώτες επιλογές Δώνη για τη γραμμή πυρός. Πήγε στην Καβάλα για να κάνει το βήμα παραπάνω.
Σολάκης: Ναι, είναι μεγάλος σε ηλικία (37 τον Δεκέμβρη). Πέτυχε όμως δύο γκολ εναντίον της Ντιφερντάνζ και έδειξε ότι και φέτος μπορεί να βοηθήσει στα μέγιστα τους βολιώτες. Πέτυχε 5 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σπουδαία τεχνική και είναι μέσα σε όλες τις φάσεις. Έχει άνετα μία χρονιά ακόμη, ίσως και δεύτερη ο έμπειρος επιθετικός (έχει περάσει από ΑΕΚ, Παναχαϊκή,Πανιώνιο, ΑΠΟΕΛ κ.ά.)
Μητρόπουλος: Στα 21 του και με πολύ μέλλον μπροστά του. Το έδειξε μάλιστα στα παιχνίδια που αγωνίστηκε (781’ στην κανονική διάρκεια) στη Σούπερ Λίγκα. Πρόκειται για λαβράκι που βρήκαν οι Βολιώτες στο Αίγιο το 2009 (έπαιζε Δ’ Εθνική Παναιγιάλειο).
Σκέμπρι: Διεθνής Μαλτέζος, έμεινε ελεύθερος από Φερεντσβάρος. Σκόραρε εναντίον της Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο.
ΚΑΙ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Χάβι Γκράθια: Ο 41χρονος Ισπανός που μετράει τρεις νίκες σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς σε περίπου ενάμιση μήνα! Είχε καθίσει στον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Βιγιαρεάλ και είχε προπονήσει την Κάντιθ.
Έλβις Σκόρια: Σαραντάχρονος Κροάτης. Έχει εργαστεί σε ΝΚ Ζάγκρεμπ, Ίστρα, Σλάβεν Μπελούπο και Ριέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου