Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Κάνουμε όνειρα για το Champions League»

O Xρήστος Κόντης μιλάει στο gazzetta.gr για τον θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ, τη διαφορά από τις ελληνικές ομάδες και τα όνειρα που κάνουν στην Κύπρο για τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

O Xρήστος Κόντης ύστερα από σημαντική καριέρα στον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ παίζει μπάλα στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ από το 2006. Στα 36 του όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά πανηγυρίζει με τον ΑΠΟΕΛ την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Βίσλα Κρακοβίας. Στο gazzzetta.gr δεν έκρυψε ότι κάνει όνειρα για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Όλοι συνήθως αναφέρονται στο μυστικό της επιτυχίας. Στον ΑΠΟΕΛ τελικά, τι ήταν αυτό που τον έστειλε στους ομίλους του Champions League, για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια;

«Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει πολύ καλή ομάδα. Είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα, υπάρχει ο ίδιος κορμός και έχουμε δέσει πολύ καλά όλοι μαζί. Το πιστεύαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε και για αυτό τα δώσαμε όλα».

Εκτός, όμως, από τις δικές σας δυνάμεις, είχατε και την συμπαράσταση του κόσμου που έβαλε φωτιά στο ΓΣΠ...
«Μας θύμισαν στιγμές Κοπεγχάγης, όταν το 2009 προκριθήκαμε και πάλι στους ομίλους. Το ΓΣΠ ήταν κατάμεστο και ο κόσμος μάς στήριξε αποφασιστικά. Ειδικά τη στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ και μέναμε εκτός πρόκρισης, μας έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για να πετύχουμε το τρίτο γκολ»

Όταν δεχθήκατε το γκολ από τη Βίσλα, πέρασε από το μυαλό σας ότι τελείωσαν όλα;
«Στο πρώτο 45λεπτό δώσαμε τα πάντα. Ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που θυμάμαι εγώ στην ομάδα. Είχαμε πολύ γρήγορο ρυθμό, παίξαμε δυνατά και φτάσαμε έτσι στα δύο γκολ. Μετά το 2-0 είπαμε να διαφυλάξουμε το σκορ και δεν πιέζαμε τόσο πολύ στην επίθεση. Δεν κάτσαμε πίσω, αλλά δεν είχαμε και την επιθετική παρουσία του πρώτου ημιχρόνου. Τελικά το πληρώσαμε καθώς οι Πολωνοί στην πρώτη επίσκεψη στην περιοχή μας. Τότε ήταν που έπρεπε να καταθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας στο γήπεδο και τελικά τα καταφέραμε. Παίξαμε με πίστη και αυτοπεποίθηση, καθώς πιστεύαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από τους Πολωνούς και έπρεπε να πάρουμε την πρόκριση».

Έπαιξε ρόλο, όμως και η τύχη καθώς πετύχατε το γκολ στο 87ο λεπτό...
«Όντως, έπαιξε ρόλο. Βέβαια στο τελευταίο εικοσάλεπτο πιέσαμε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ήμασταν και τυχεροί καθώς μπορεί να κάνεις πολλά στο γήπεδο, αλλά η μπάλα να μην μπαίνει στο πλεκτό. Τέλος καλό, όλα καλά...»

Την ίδια ώρα που το κυπριακό ποδόσφαιρο πανηγυρίζει τη νέα πρόκριση στους ομίλους του Champions League, το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να στείλει ομάδα στους ομίλους από τα προκριματικά. Υπάρχει κάποια εξήγηση γι' αυτό;
«Όπως σας είπα και πριν, έχουμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει δυναμική, ενώ παράλληλα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας να μπαίνει στο Champions League, επειδή παίρνει τεράστιες οικονομικές ανάσες. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες. Ίσως κάτι να λείπει, ίσως να βλέπουν τα παιχνίδια διαφορετικά. Εμείς είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και έχουμε τεράστια θέληση να το πετύχουμε»

Μετά την ηρωική πρόκριση, υπήρχε και αντίστοιχο πάρτι;
«Δεν ξέρω τι έγινε στα αποδυτήρια, επειδή κλήθηκα να περάσω από ντόπινγκ κοντρόλ και περίμενα ώς τις δύο παρά τέταρτο. Μετά βγήκαμε όλοι έξω, σε μπαρ για ποτό. Ήταν Τρίτη και τα μπουζούκια ήταν κλειστά και διασκεδάσαμε τη νίκη μόνο σε μπαρ».

Θα παρουσιάσει ο ΑΠΟΕΛ διαφορετικό πρόσωπο στους ομίλους σε σχέση με την πρώτη του συμμετοχή το 2009;
«Πριν από δύο χρόνια λέγαμε πάμε να το χαρούμε, να χαρούμε με τη συμμετοχή μας και να ζήσουμε την εμπειρία. Τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, κάτι καλύτερο σε σχέση με τότε, γιατί όχι και την πρώτη νίκη γιατί τότε πήραμε τρεις ισοπαλίες. Η ομάδα χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται κι αν είμαστε τυχεροί στην κλήρωση και πέσουμε με μια βατή ομάδα, τότε θα κάνουμε όνειρα για κάτι καλύτερο».

Η πρόκρισή σας στους ομίλους έφτιαξε και τη διάθεση των Ελλήνων φιλάθλων, που όλο αυτό το καλοκαίρι βίωσαν τη σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου με τους στημένους αγώνες. Μάλιστα λίγο πριν από την πρόκρισή σας, είχαν ανακοινωθεί τα νεότερα για Βόλο και Καβάλα...
«Ναι, κάτι άκουσα κι εγώ για τον υποβιβασμό τους στην Δ' Εθνική. Καιρός είναι να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μακάρι να δούμε όλοι ένα καλό και καθαρό πρωτάθλημα. Τόσα χρόνια υπήρχε μαυρίλα και βρομιά και νομίζω ότι τώρα έγινε η αρχή για κάτι καλύτερο...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου