Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Με δάσκαλο τον Ζοτς

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα προπονητικά του μαθήματα δίπλα στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο «Παπ» θα ταξιδέψει στη Σερβία για να παρακολουθήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού!
Η αρχή είχε γίνει το καλοκαίρι του 2007, όταν ο τόσο ο Σέρβος τεχνικός όσο και ο στενός του συνεργάτης, Δημήτρης Ιτούδης, αποχαιρετώντας τον Δημήτρη Παπανικολάου ύστερα από τέσσερα χρόνια συνεργασίας στον Παναθηναϊκού, του απηύθυναν ανοιχτή πρόταση να ενταχθεί στο προπονητικό τιμ του «τριφυλλιού»... Ο «Ζοτς» συνήθιζε να συζητά συχνά θέματα προπονητικής τακτικής και φιλοσοφίας με τον «Παπ» και πολλές φορές είχε εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητες που έχει ο παλαίμαχος πλέον διεθνής μπασκετμπολίστας, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση...

«Να γίνεις προπονητής!»

«Σέβομαι το γεγονός ότι είσαι ακόμη νέος και θέλεις να συνεχίσεις το μπάσκετ, ωστόσο, βάλε καλά στο μυαλό σου ότι μπορείς να γίνεις σπουδαίος προπονητής. Όποτε σταματήσεις το μπάσκετ, θα ήθελα πολύ να έρθεις να δουλέψεις μαζί μας», φέρεται να του είχε πει τότε ο κορυφαίος Ευρωπαίος coach και δεν ξέχασε την υπόσχεσή του... Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο «Ζοτς» μαζί με τον Ιτούδη συναντήθηκαν με τον 34χρονο άσο σε γνωστή καφετέρια του Κολωνακίου και του είπαν ότι αν αποφασίσει να σταματήσει το μπάσκετ, θα τον πάρουν μαζί τους στη Σερβία.

Στο πλευρό του Ομπράντοβιτς!

Έτσι, λοιπόν, ο Δημήτρης Παπανικολάου, που από χθες λογίζεται ως πρώην μπασκετμπολίστας, παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και την ενασχόλησή του με την «Triple Crown Academy», που διατηρεί μαζί με τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, βάζει πλέον σε εφαρμογή και την επιλογή της προπονητικής. Ο πρώην παίκτης του Αστέρα Νέων Λιοσίων, του Σπόρτινγκ, του Ολύμπιακού, του Μακεδονικού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του Περιστερίου, θα αναχωρήσει στις 7 Σεπτεμβρίου με την αποστολή του «τριφυλλιού», για να παρακολουθήσει στο πλευρό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των πρωταθλητών Ευρώπης και να μυηθεί από τον «Ζοτς» στα μυστικά που τον έφεραν στην ελίτ της προπονητικής παγκοσμίως...(ΠΗΓΗ-GAZZETA.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου