Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κύπρος πρώτη σε όλη την Ευρώπη!

Μετά την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League η Κύπρος σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της Ευρώπης στη φετινή κατάταξη της UEFA και βαδίζει ολοταχώς για την έξοδο δύο ομάδων! Το gazzetta.gr αναλύει.
Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη για το κυπριακό ποδόσφαιρο, το οποίο διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο ραγδαία αναπτυσσόμενου σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο. Οι Κύπριοι με πολλή δουλειά, σημαντικές επενδύσεις, στόχο και όραμα κατάφεραν την τελευταία πενταετία να μετατρέψουν τις ομάδες του από... φτωχούς συγγενείς σε ιδιαίτερα υπολογίσιμα μεγέθη στον ευρωπαϊκό χάρτη.
Η επική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν η τρίτη κατά σειρά ανάλογη επιτυχία κυπριακής ομάδας, με την πρώτη να έρχεται το 2008 με την Ανόρθωση, ενώ το 2009 ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να βρεθεί στα... αστέρια. Πλέον, το σωματείο Ελλήνων Λευκωσίας πέτυχε την επανάληψη του θριάμβου του δύο χρόνια μετά την πρόκριση, που τον είχε φέρει σε όμιλο με Τσέλσι, Πόρτο και Ατλέτικο και δίχως να φοβηθεί κοίταξε με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος όλες τις ομάδες στα μάτια.
Και το ΑΠΟΕΛ ή η Ανόρθωση δεν είναι οι μόνες ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές επιτυχίες την τελευταία πενταετία. Η Ομόνοια, ο Εθνικός Άχνας, η ΑΕΚ Λάρνακας και άλλες, έχουν καταφέρει να πετύχουν σπουδαίες ευρωπαϊκές προκρίσεις, σε σημείο να αποκλείουν ομάδες από την Ολλανδία, την Τσεχία και τη Σλοβακία, δίχως μάλιστα να αποτελεί και σπουδαία έκπληξη!
Πλέον, είναι γεγονός. Η Κύπρος συγκαταλέγεται επάξια στο Top-20 των κορυφαίων ποδοσφαιρικών χωρών της Ευρώπης και συνεχώς ανεβαίνει στην κλίμακα κλείνοντας όλο και περισσότερο την ψαλίδα από τη «μαμά» Ελλάδα. Εξάλλου, ήδη φέτος η Κύπρος έχει συγκεντρώσει 4,125 βαθμούς στην κατάταξη της UEFA και συνεχίζει να ανεβαίνει καθώς πέραν του ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και ΑΕΚ Λάρνακας παλεύουν για την είσοδο στους ομίλους του Europa League!
Μάλιστα, οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα οι κυπριακές ομάδες ανεβάζουν τη χώρα στην πρώτη θέση ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου, κατόρθωμα διόλου ευκαταφρόνητο έστω κι αν βρισκόμαστε ακόμη στα τέλη Αυγούστου και τους προκριματικούς γύρους. Άλλωστε, όλες οι χώρες έχουν ομάδες στα προκριματικά.
Επιπλέον, η Κύπρος ξεπέρασε πια και τη Σκοτία στην κατάταξη της UEFA και έφτασε αισίως στη 16η θέση της Ευρώπης, μόλις μία θέση μακριά από τη 15η που χαρίζει το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League. Για να πετύχει λοιπόν την έξοδο πέντε ομάδων (δηλαδή μία επιπλέον) όσες δηλαδή και η Ελλάδα, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (εκ των οποίων πέντε, οι δύο θα είναι στο Champions League) θα πρέπει να προσπεράσει την Αυστρία που βρίσκεται στους 22,325 βαθμούς με την Κύπρο στους 20,499.
Αναλυτικά η συνολική βαθμολογία:
14. Ελβετία 23,000
15. Αυστρία 22,325
16. Κύπρος 20,499
17. Σκοτία 19,266
18. Ισραήλ 19,000

Και η αντίστοιχη φετινή:
1. Κύπρος 4,125
2. Κροατία 3,750
3. Αυστρία 3,125
4. Ισραήλ 3,000
5. Αγγλία 2,937
6. Ισπανία 2,928
7. Γεωργία 2,750
8. Σουηδία 2,700
9. Γερμανία 2,666
10. Τσεχία 2,500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου