Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τρέχουν οι εξελίξεις


Από τη χτεσινή συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή με τον Βασίλη Φλωρίδη προέκυψαν πολλά και σημαντικά συμπεράσματα. Ενα από τα σημαντικότερα και μάλιστα κοινό των δυο πλευρών ήταν πως η χρονική καθυστέρηση λειτουργεί ανασταλτικά στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, καθώς η πρώτη αγωνιστική δοκιμασία και μάλιστα μείζονος ενδιαφέροντος αφού πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του προκριματικού γύρου για το Europa League, τοποθετείται χρονικά στις 27 Ιουλίου.


Κατά συνέπεια οι εξελίξεις πρέπει να «τρέξουν» άμεσα, με την εισροή χρημάτων στην ΠΑΕ ενδεχομένως ακόμη και δίχως να έχει οριστικοποιηθεί η τυπική διαδικασία για την επικείμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Η ειλημμένη απόφαση του κ. Φλωρίδη ν' αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών προβάλλεται μέσα από τη συγκεκριμένη θέση προδίδοντας αποφασιστικότητα με σημαντικό για τον ίδιο και τους συνεργάτες του ρίσκο. Πάντως, η ενημέρωση που δόθηκε ακόμη και στους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» είναι πως η αλλαγή στο διοικητικό τοπίο είναι οριστική.
Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα σε ρόλο προέδρου θα βρίσκεται ο Βασίλης Φλωρίδης, αντιπρόεδροι θα είναι οι Θόδωρος Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας κι ο υπεύθυνος επί των οικονομικών που θα τοποθετήσει ο νέος επικεφαλής με τους υιούς Σαχπατζίδη να πλαισιώνουν το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Στη συζήτηση που έγινε χτες με τον κ. Κατσαρή κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση για να δοθεί άμεσα λύση στο τυπικό του θέματος.
Συζητήθηκε να ξεπεραστούν τα χρονοβόρα διαδικαστικά προβλήματα προκειμένου να μπουν άμεσα τα χρήματα στην ομάδα, αλλά παράλληλα όπως είναι αυτονόητο διαχειριστές των χρημάτων αυτών, πρέπει να είναι οι ίδιοι. Στο τραπέζι έπεσε συγκεκριμένη πρόταση ως λύση αυτού του προβλήματος, η οποία ήταν κοινά αποδεκτή και από τις τρεις πλευρές, αλλά πρωτίστως πρέπει να ολοκληρωθεί το εν εξελίξει διπλός έλεγχος, νομικός και οικονομικός.
Το πρωί της Τετάρτης ενημερώθηκε ενδελεχώς κι ο Λάζλο Μπόλονι για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται σε μεταγραφικό επίπεδο. Το θέμα χειρίζονται από κοινού ο Ζήσης Βρύζας με τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Ο πρώτος, θα είναι ο απόλυτα υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ ο δεύτερος θα διατηρήσει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μαζί με τον κ. Ζαγοράκη θα είναι από τους ελάχιστους - σε σχέση με όλους όσοι βρίσκονται σήμερα εντός της ΠΑΕ - που θα παραμείνουν μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο αντίκτυπος στον κόσμο της ομάδας μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός αφού από το πρωί - και δίχως να παραγνωρίζει κανείς πως διανύουμε τις τελευταίες ημέρες των προνομιακών τιμών στα εισιτήρια διαρκείας - πολύς κόσμος βρέθηκε (και σήμερα) στην Τούμπα ξεπερνώντας από πολύ νωρίς τον αριθμό των δέκα χιλιάδων! 

Επιστρέφοντας στα μεταγραφικά, έχει δοθεί εντολή για την απόκτηση δυο ποδοσφαιριστώνεγνωσμένης αξίας σε πρώτη φάση κι έπεται συνέχεια με την περαιτέρω ενίσχυση αλλά και την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς εξ αρχής απαράβατος όρος της συμφωνίας ήταν η διατήρηση του υπάρχοντος ρόστερ. Ειδικά για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, διάθεση των διοικούντων είναι η έμπρακτη αναγνώριση της αξίας του σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύοντας το πόσο σημαντικό κεφάλαιο λογίζεται για την ομάδα που οραματίζονται. Οπως γίνεται ευρύτερα αντιληπτό οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Αυτή την ώρα για πρώτη φορά από τότε που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου