Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Τύχη, Καστίγιο και... κλαψουρίσματα!


Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τη νίκη που κράτησε τον Άρη... ζωντανό στο κυνήγι της πεντάδας, αλλά και για τα «κλαψουρίσματα» των παικτών της ΑΕΚ.

Επί σειρά ετών η ΑΕΚ είναι από τις ομάδες που έχει πάρει παιχνίδια κόντρα στον ΑΡΗ με την τύχη, αλλά και την διαιτησία. Φαντάζομαι οι φίλοι του ΑΡΗ να θυμούνται… γίγαντες της ελληνικής διαιτησίας όπως ο Βαλλιάνος, πέναλτι και γκολ που μετρούσαν ενώ μπλόκαρε ο Κατεργιαννάκης ένα μέτρο έξω από την γραμμή.
Χωρίς να πάμε μακριά. Πλέι-οφ πρόπερσι με μία φάση στο 94 η ΑΕΚ πήρε 1-1. Στον πρώτο γύρο Καζναφέρης, Παπαστεριανός παραλίγο να σπάσουν τα δοκάρια, ενώ ο Λαζαρίδης άνοιγε το σκορ με αυτογκολ.
Πέρσι στο 0-4 , μέχρι το γκολ της ΑΕΚ στο 41 δεν είχαν περάσει την σέντρα, άνοιξαν το σκορ και μετά το 0-2 έκαναν πάρτι.
Χθες η ΑΕΚ μέχρι το 30 (κι όχι όλο το πρώτο ημίχρονο) ήταν πολύ καλύτερη ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς ο ΑΡΗΣ δεν ήταν μέσα στο γήπεδο.
Αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι ο Μασάδο το είδε λάθος το παιχνίδι. Δεν του βγήκε ο Τριανταφυλλάκος δίπλα στον Καστίγιο, αλλά κυρίως δεν κατάφεραν τα χαφ (Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας και σε δεύτερο βαθμό ο Καπετάνος) να πάρουν το κέντρο από τους Μάκο, Βάργκας, Καφέ.
Η ΑΕΚ μέχρι το 30 έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και ο ΑΡΗΣ είναι τυχερός (και ικανός ελέω Βελλίδη) που έμεινε το αποτέλεσμα στο 0-0.
Ο Μασάδο βέβαια δικαιολογήθηκε ότι οι επιλογές προσώπων ήταν και λίγο… αναγκαστικές (κούραση Φατί, Γιαννιώτα λόγω εθνικής, Ακόστα προέρχονταν από τραυματισμό), αλλά είναι σίγουρο ότι και ο ίδιος είδε το λάθος και για αυτό αντέδρασε πολύ νωρίς.
Πέρασε Ακόστα, Φατί στο 46 και ο ΑΡΗΣ πήρε το κέντρο. Χωρίς να έχει την μεγάλη φάση, πλέον δεν κινδύνευε καθόλου και είχε μία ανούσια υπεροχή. Η είσοδος του Γιαννιώτα προσέδωσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση, αλλά το κυριότερο απελευθέρωσε τον Ουμπίντες και ανάγκασε τους παίκτες της ΑΕΚ σε πολλά φάουλ. Σε ένα από αυτά ήρθε και το γκολ της νίκης.
Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι σε αυτό το ματς ο Καστίγιο αντί να εκνευριστεί, εκνεύρισε τους παίκτες της ΑΕΚ που μάλιστα από ότι διάβασα και σε σάιτ που πρόσκεινται στην ΑΕΚ μόνο που δεν έκλαιγαν μετά το ματς.
Σήμερα, λοιπόν, ξεκίνησαν μία προσπάθεια λασπολογίας του Καστίγιο. Ενώ δηλαδή σε όλο το ματς τον έβριζαν, τον έφτυναν, έβριζαν τους οικείους του που μάλιστα δεν είναι εν ζωή και κυνηγούσαν με μανία τα πόδια του, στο τέλος κλάφτηκαν κιόλας. Πέρσι που ο Καφές και πάλι με Κάκο διαιτητή θα έσπαζε το πόδι του Κόκε, ήταν όλα καλά και... μαγκιά- δυνατό παιχνίδι για άντρες.
Σε περιπτώσεις στο παρελθόν που ο Καστίγιο αντέδρασε και δεν κράτησε την ψυχραιμία του έκαναν την δουλειά τους και φυσικά το… έπαιζαν και επαγγελματίες. Χθες αντί να ευχαριστούν τον Κάκο που δεν τους απέβαλε (ειδικά τον Μάκο στην φάση του 88), κλαψούρισαν στους κολλητούς τους για να ρίξουν σήμερα λάσπη στον Καστίγιο. Δεν πειράζει παιδιά ξύδι. Η ουσία είναι ότι ο ΑΡΗΣ πήρε μία νίκη, πήρε τρεις βαθμούς και συνεχίζει να είναι στο παιχνίδι. Στην ουσία θεωρώ ότι περισσότερο την ΑΕΚ κυνηγά και λιγότερο τον Ατρόμητο. Παίζουν και μεταξύ τους άλλωστε…
Υ.Γ.1 Κύριε Σάντος αυτός με το 1 στην πλάτη λέγεται Μάρκος Βελλίδης και είναι τερματοφύλακας. Ο κορυφαίος φέτος στην Ελλάδα. Αν έχετε την καλοσύνη ρίξτε μία ματιά, εκτός αν έχετε σκοπό σε λίγο να κάνετε Έλληνα τον… Κρέσιτς ή τον Ρόι Κάρολ.
Υ.Γ.2 Οι παίκτες πήραν διαβεβαιώσεις από τον Γιάννη Κόντη αναφορικά με τις πληρωμές και βέβαια τώρα που έχουν φάει τον… γάιδαρο δεν θα τα χαλάσουν στην ουρά…
Υ.Γ.3 Πώς να μην σε φτιάχνουν δηλώσεις όπως του Γιαννιώτα. «Στόχος στο Καραισκάκη είναι το διπλό. ΑΡΗΣ είμαστε…».
Υ.Γ.4 Σιδηρόπουλος ή Γιάχος; Ή μήπως Κουκουλάκης; Νωρίς είναι ακόμα… Α και στο 62 υπάρχει πέναλτι σε χέρι του Καφέ. Το είδατε;;;; Ο Κάκος όχι…
Υ.Γ.5 Πολύ καλή η κίνηση με τις φανέλες για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι μόνο η μπάλα, αλλά και η ιστορία της ομάδας (και της πόλης-έδρας της) που γιγαντώνουν ένα σύλλογο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου