Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Φτιαγμένος για πρωτάθλημα!


Ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού στο gazzetta.gr, Νίκος Αθανασίου, γράφει για τις αποδείξεις τίτλου που έδωσε το «τριφύλλι» και στο Φάληρο, το αήττητο του πρώτου γύρου και τον τρομερό Στέφανο Καπίνο!
Μετά τη σούπερ εμφάνιση και το 4-0 επί του Εργοτέλη, άπαντες περίμεναν να δουν τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα. Στα πολύ δύσκολα για να είμαστε ακριβείς. Οι «πράσινοι» του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχαν τις απαντήσεις. Απαντήσεις ξεκάθαρες, μιας ομάδας που παλεύει μόνη της, χωρίς μετόχους, χωρίς λύσεις στον πάγκο, χωρίς να γνωρίζει κανείς το μέλλον της. Στην Τούμπα είχε... παρέλαση, κόντρα στην ΑΕΚ εύκολο απόγευμα που μόνο στο τέλος έγινε ντέρμπι και το βράδυ του Σαββάτου στο Φάληρο το «τριφύλλι» έμεινε όρθιο, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, και το πιο σημαντικό είναι πως η κορυφή παραμένει πράσινη, με τον δεύτερο Ολυμπιακό να ακολουθεί στο -2.
Κανείς δεν πήρε βαθμούς από τις τελικές προσπάθειες, τι να κάνουμε, παίζουν και οι τερματοφύλακες και ο Παναθηναϊκός είχε έναν εξαιρετικό πορτιέρο κάτω από τα δοκάρια. Σκεφτείτε, επίσης, πόσο διαφορετικά θα μιλούσαμε τώρα αν ο Λέτο δεν σημάδευε το δοκάρι του Μέγερι αλλά το πλεκτό. Με τα «αν», όμως, δεν μπορείς να μιλάς για ποδόσφαιρο και αυτό που μετρά στην τελική είναι ο βαθμολογικός πίνακας, ο οποίος είναι ξεκάθαρος.
Εμφάνιση από παιδικό όνειρο!
Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες είχε αγχωθεί πολύ. Σε σημείο που να... παλεύει τα βράδια για να κοιμηθεί. Ο Στέφανος Καπίνος, περίμενε πώς και πώς το παιχνίδι της ζωής του, προφανώς για να κάνει και το... ματς της ζωής του! Ο 17χρονος πορτιέρο έκανε εμφάνιση που δείχνει τεράστια κλάση, εμφάνιση που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσα χρόνια βρίσκεται αυτός ο τερματοφύλακας κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.
Πλέον, δεν μπορούμε να μιλάμε για υπερβολές συνηθισμένες στην Ελλάδα όταν βλέπουμε κάποιον πιτσιρικά να ξεχωρίζει. Σύμφωνοι, θέλει πολλή δουλειά ακόμη, σύμφωνοι τίποτα δεν έχει πετύχει. Όταν, όμως, μιλάμε για ένα παιδί που πριν καλά-καλά ενηλικιωθεί κρίνει ένα «αιώνιο» ντέρμπι με απόκρουση που μάλλον την είχε ονειρευτεί το προηγούμενο βράδυ, προφανώς έχουμε να κάνουμε με κάτι ξεχωριστό.
Το «τριφύλλι» είναι τυχερό γιατί μέσα στο ξεπούλημα και τη σφιχτή οικονομική πολιτική του περασμένου καλοκαιριού κατάφερε να βρει τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια. Μόνο τυχαία δεν είναι η αποθέωση που γνώρισε στα αποδυτήρια μετά το ματς, τόσο για την εικόνα του στο Φάληρο όσο και για την τεράστια επέμβαση στο 83'!
Μπορεί και αήττητος!
Τα δύσκολα, λοιπόν, πέρασαν για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με άκρως θετικό πρόσημο. Πλέον, οι «πράσινοι» και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου μπαίνουν σε βατή σειρά αγώνων, την οποία μπορούν να βγάλουν με το απόλυτο. Αν φυσικά διατηρήσουν την εξαιρετική πορεία που δείχνουν μέχρι στιγμής. Την ερχόμενη Κυριακή το «τριφύλλι» υποδέχεται τον ΟΦΗ και στη συνέχεια ακολουθούν δύο εκτός έδρας ματς με Άρη (το πιο δύσκολο της σειράς) και Πανιώνιο. Έπειτα Αστέρας Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και τυπικά ο πρώτος γύρος τελειώνει με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, καθώς υπάρχουν και τα εξ αναβολής εντός με Δόξα και Λεβαδειακό.
Οι πρώτες μεταγραφές
Σε αυτά τα παιχνίδια και μέχρι το φινάλε των πρώτων δεκαπέντε αγωνιστικών, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στις επιλογές του παίκτες απόλυτα χρήσιμους που μέχρι στιγμής ήταν εκτός. Όχι, δεν εννοούμε τον Ροναλντίνιο. Ο λόγος γίνεται αρχικά για τον Ρούντολφ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν γλιτώνει το νυστέρι και εν συνεχεία για τον Χριστοδουλόπουλο. Ποδοσφαιριστές που έλειπαν και μπορούν δώσουν λύσεις στον Πορτογάλο τεχνικό. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον «πράσινο» πάγκο του ντέρμπι, θα δει ότι οι μοναδικοί δημιουργικοί παίκτες ήταν ο Καραγκούνης και ο πιτσιρικάς Μαυρίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου