Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο καφές ήταν πικρός για τον Μάκη!


Στα Σκόπια συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης την ώρα που έπινε αμέριμνος τον καφέ του! Υπήρχε σήμα από την ελληνική αστυνομία στη σκοπιανή!

 
Ο Μάκης Ψωμιάδης καταζητείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα μέχρι να αποφασίσει οριστικά το δικαστικό συμβούλιο. Όταν τελικά αποφάσισε, ήταν πολύ αργά καθώς το... πουλάκι είχε πετάξει! Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν να έχει ξυρίσει ακόμη και το μουστάκι, προκειμένου να μην αναγνωρίζεται.
Η ελληνική αστυνομία είχε ζητήσει τη συνδρομή της Ιντερπόλ για τη σύλληψή του. Πλέον θα ζητηθεί και επίσημα από τις ελληνικές αρχές η έκδοσή του στη χώρα, καθώς είναι εκ των βασικών κατηγορούμενων στην υπόθεση των στημένων αγώνων!
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Συνελήφθη, σήμερα (09/11/2011) το μεσημέρι, στα Σκόπια, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου-«στημένα παιχνίδια».
«Περίμενε τα στοιχεία για να εμφανιστεί»

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη, ο νομικός εκπρόσωπός του, Χρήστος Στάθης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, τόνιζε ότι ο εντολέας του περίμενε να καταλαγιάσει το σκάνδαλο και να προκύψουν όλα τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν την αθωότητά του, ώστε να εμφανιστεί.

«Πληροφορήθηκα από την οικογένειά του ότι συνελήφθη. Ήταν κάτι αναμενόμενο. Περίμενε να καταλαγιάσει το θέμα, να προκύψουν όλα τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ακράδαντα την αθωότητά του και να επιστρέψει. Περίμενε να απομυθοποιηθεί το θέμα και να εμφανιστεί. Ενδεχομένως κάποιοι γνώριζαν πού είναι και πιθανώς για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης λόγω των ημερών να επέλεξαν να τον συλλάβουν τώρα, ώστε να μην ασχολείται ο κόσμος με άλλα σημαντικότερα θέματα. Αυτή είναι μια σκέψη δική μου. Καλύτερα ένας αθώος ελεύθερος παρά χίλιοι ένοχοι στη φυλακή. Ίσως αυτό να είχε στο μυαλό του», είπε σχετικά.

Όσο για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν τόνισε: «Θα εκδοθεί στη χώρα μας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Δεν θα αλλάξει υπερασπιστική γραμμή. Από την πρώτη στιγμή είναι κάθετος και ευθύς σε ό,τι λέει. Μιλάει για την αθωότητά του, που αποδεικνύει η ίδια η δικογραφία. Όταν είσαι έξω, μπορείς να δώσεις οδηγίες πολύ πιο εύκολα από ό,τι όταν είσαι προσωρινά κρατούμενος και είσαι αθώος».

Αναφορικά με τα χρήματα που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του Μάλη Ψωμιάδη και φέρονται να προέρχονται από την περίοδο της θητείας του στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ο κ.Στάθης είπε: «Είναι μία κατηγορία που εκκρεμεί. Μία υπόθεση προς εκδίκαση, καθώς έχει περάσει από τον ανακριτή κι έχει αφεθεί ελεύθερος. Η υπόθεση απασχολεί τη δικαιοσύνη και δεν έχει εκδικαστεί ακόμη. Δεν τίθεται θέμα παραγραφής γιατί είναι κακούργημα».
Η εμπλοκή με την έκδοση!
Όσο αφορά την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Κι αυτό έχει να κάνει με το θέμα της γραφειοκρατίας ανάμεσα στην χώρα μας και τα Σκόπια!
Συγκεκριμένα όπως ειπώθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Έφεση στον ΣΚΑΪ», οι Σκοπιανοί επιμένουν να στέλνουν σχετικά έγγραφα στην χώρα μας για ανάλογες περιπτώσεις με την ένδειξη «Macedonia», κάτι που η δική μας πλευρά δεν δέχεται!

Πάντως λύση μπορεί να βρεθεί μιας και δικαστικές πηγές τονίζουν πως το θέμα μπορεί να το επιλύσει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, το οποίο επανασφραγίζει τα έγγραφα με την ένδειξη "FYROM".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου