Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μαθαίνει από τον Ομπράντοβις ο Κοχ


Σε μια συνέντευξη… ποταμό, ο παλαίμαχος Γερμανός μπασκετμπολίστας, Μίκαελ Κοχ, μίλησε στην ιστοσελίδα crossover-online.de, για όσα έχει ζήσει στην καριέρα του. Και φυσικά μίλησε και για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο και αποθέωσε, ενώ δήλωσε και οπαδός του.
Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος πλέον εργάζεται ως προπονητής, δεν δίστασε να πει πως παρακολουθεί αγώνες του «τριφυλλιού» με σκοπό να μάθει πράγματα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Αναλυτικά, ο Μίχαελ Κοχ μίλησε για:
-την εμπειρία του από την Ελλάδα: «Τα επτά χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα με την οικογένειά μου ήταν υπέροχα, αν και υπήρχαν και κάποιες δύσκολες περίοδοι. Κάποια στιγμή προς το τέλος, μας πέταξαν έξω από το σπίτι μας γιατί ο σύλλογος δεν είχε πληρώσει το ενοίκιο. Πάντως για έναν αθλητή το να αγωνίζεται στο εξωτερικό και να γνωρίζει μία νέα κουλτούρα και μια διαφορετική νοοτροπία είναι θετικό για την εξέλιξή του σαν άνθρωπο. Η Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία βλέπει τα πράγματα πολύ πιο χαλαρά. Η πρώτη λέξη που έμαθα ήταν το ‘αύριο’, αλλά το ‘αύριο’ γινόταν σε μια εβδομάδα και πάει λέγοντας. Δεν μπορείς να εφαρμόσεις τη γερμανική ακρίβεια και να επιβάλεις τον τρόπο που έχεις μάθει να κάνεις εσύ τα πράγματα. Πρέπει να αποδεχτείς τον τρόπο που έχουν μάθει οι Έλληνες. Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Διαπιστώνεις πως υπάρχει και άλλος τρόπος για να κάνεις τα πράγματα από αυτόν που έχεις μάθει εσύ».
-την προπονητική καριέρα του: «Συνεχίζω να μαθαίνω πράγματα για την προπονητική. Μεγαλύτερη αξία από τη θεωρία, έχει η πράξη. Παραμένω οπαδός του Παναθηναϊκού. Έπαιξα σε αυτή την ομάδα κι εκεί εργάζεται ο πιο πετυχημένος προπονητής στην Ευρώπη. Προσπαθώ να μάθω κάποια πράγματα παρακολουθώντας τον, ένα σύστημα στην επίθεση ή κάποια άμυνα. Φυσικά κάθε παίκτης έχει πάρει από τα χρόνια που αγωνιζόταν κάποια στοιχεία από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε. Δεν μπορώ όμως να γίνω… Σβέτισλαβ Πέσιτς και να χοροπηδάω στη γραμμή του άουτ. Πρέπει ο καθένας να χαράζει το δικό του δρόμο».
-τον απολογισμό της καριέρας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Δεν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ με στόχο να γίνω επαγγελματίας και να βγάλω λεφτά. Αυτό ήρθε με το χρόνο. Πλέον είμαι προπονητής και συνεχίζω να ασχολούμαι με το άθλημα».
-τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ένας ψηλός γκαρντ, ύψους 1,95μ., που καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι, μπορεί να πασάρει καλά, αλλά και να σκοράρει. Στη Γερμανία εδώ και χρόνια υπάρχει μία τρύπα στη θέση του πλέι μέικερ. Υπήρχε ακόμη και από την εποχή μου».
-τον Ντιρκ Νοβίτσκι: «Ακόμη έχει λιγότερους τίτλους από μένα (γέλια). Δεν χωρά συζήτηση πως είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει αναδείξει το γερμανικό μπάσκετ. Είναι ευλογία για μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου