Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Τσάκας: «Επαφές για τον Ροναλντίνιο»

Τσάκας: «Επαφές για τον Ροναλντίνιο»
Την Πέμπτη θα ξεκινήσει τις επαφές με την πλευρά του Ροναλντίνιο για τη μετεγγραφή του Βραζιλιάνου στον Παναθηναϊκό, ο Βλάσης Τσάκας. Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Αλ Σαούντ τόνισε εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συγκεκριμένη μετεγγραφή, ενώ αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στον Σαουδάραβα επενδυτή. Ο Τσάκας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την καθυστέρηση που υπάρχει.
"Καμία καθυστέρηση. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και έχουμε ρεκόρ ελέγχου που γίνεται σε 2,5 εβδομάδες. Άλλοι, όπως οι πολυμετοχικοί έκαναν 2,5 μήνες. Ο Πρίγκιπας θα είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να πέσουν οι υπογραφές αν θα πέσουν. Και λέμε αν γιατί δεν υπάρχει θέμα με την απόκτηση και το ενδιαφέρον αλλά από την πολιτεία. Υπάρχει απόλυτη ομοφωνία Πρίγκιπα-Τζίγκερ. Αυτό το deal δεν χαλάει αν δεν υπάρξει πρόβλημα με την πολιτεία. Υπάρχουν θέματα που δεν μπορείς να τα μεταφράσεις σε λίγο διάστημα. Χρειάζεται χρόνος. Αλλά και πάλι λέω ότι σε χρόνο ρεκόρ έγινε η συμφωνία".
Για το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα για τον ΠΑΟ και το προξενιό που έκανε.
"Καταρχήν είμαι άρρωστος ΠΑΟ αλλά κοιτάω και το οικονομικό δεδομένο. Ήταν ευκαιρία και  κατάλληλη επένδυση αν αναλογιστείς ότι ο ΠΑΟ έχει και γήπεδο να κατασκευάσει. Με αυτή την προοπτική μίλησα για τον ΠΑΟ στον Πρίγκιπα".
Για την σχέση του Πρίγκιπα με τον ΠΑΟ... αλλά και την Κρήτη.
"Είναι ένα γκρουπ επενδυτών που είναι επικεφαλής ο Πρίγκιπας. Γνωριστήκαμε πριν 5 χρόνια. Στο πλαίσιο του επενδυτικού τους πλάνο που έχουν προσπάθησα να τους φέρω. Η Κρήτη τους ενθουσίασε και την αγάπησαν. Πάνω σε αυτό πλαίσιο ότι μπορούν να επενδύσουν μπορεί να το κάνουν. Υπάρχει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο αλλά και για κάτι σαν ένα μεγάλο χωριό που θα προσφέρονται πολυτελείς ανέσεις".
Για το πόσο είναι εφικτό να έρθει ο Ροναλντίνιο στον ΠΑΟ.
"Είναι τόσο υπερβολικό να τον φέρουμε όσα να μιλήσεις με τον ίδιο την Πέμπτη το βράδυ. Εξακολουθώ να λέω πως έχουμε μεγάλες πιθανότητες να ντύσουμε τον «Ρονι» στα πράσινα. Πάρε με τηλέφωνο την Πέμπτη το βράδυ να δεις με ποιον θα είμαι!"
Για τη θέση του ίδιου στην ΠΑΕ αν ολοκληρωθεί η συμφωνία.
"Η σκέψη είναι διπλή. Να είμαι αντιπρόεδρος, ή πρόεδρος ανάλογα με την τροπολογία που θα υπάρχει, μέχρι δηλαδή να μπορεί ο Πρίγκιπας να γίνει πρόεδρος".
Για το πώς θα εκτοξευτεί η ομάδα.
"Εμπορικά το όνομα του Ροναλτίνιο είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό. Η έλλειψη τίτλων και η κακομοιριά μας όλα αυτά τα χρόνια έχει χάσει μια γενιά Παναθηναικών. Στο αγωνιστικό πιστεύω πως και καθιστός  ο Ροναλντίνιο στην Ελλάδα το παίρνει το  πρωτάθλημα. Είναι ένας παίκτης με εγωισμό. Ο ΠΑΟ ανέστησε τον Σισέ, νομίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αναστήσουμε τον Ρόνι".
Στο γιατί σαν Κρητικός δεν έριξε στο τραπέζι το όνομα του ΟΦΗ.
"Ακόμα και ΑΕΚ να του έλεγα δεν θα μπορούσε να έρθει. Δεν είναι τόσο εμπορικό το όνομα σαν του ΠΑΟ. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο γνωστή ομάδα στο εξωτερικό. Σε αυτή τη φάση δεν θα συγκινούσε ο ΟΦΗ. Ακόμα και  η ΑΕΚ δεν θα συγκινούσε."
Για Πατέρα και Βγενόπουλο.
"Δεν θα ήθελα να μπω σε συγκρίσεις και να πω οτιδήποτε."
Για τη δήλωση Βαρδινογιάννη πως δεν έχει μιλήσει μαζί του.
"Αφού το είπε, έτσι θα είναι μάλλον."
Για αν έχει γίνει κουβέντα με τον Πρίγκιπα για επενδύσεις στην Κρήτη.
"Όπως είπα και πριν υπάρχει ένα πρότζεκτ για κάποια πράγματα. Για ένα πολυτελές χωριό όπου πελάτες υψηλού επίπεδου θα απολαμβάνουν εκεί την παραμονή τους. Υπάρχει ένας χώρος κοντά στο Ηράκλειο και ένας στην Σητεία. Και το αεροδρόμιο είναι στις υποδομές. Όταν η κυβέρνηση δεήσει να το κάνει θα ανταποκριθούμε άμεσα."
Για το οικονομικό μέγεθος του Πρίγκιπα.
"Καταρχήν να πω πως δεν είναι μόνο ο Πρίγκιπας αλλά ένα γκρουπ ατόμων. Πιθανώς ο Σουλτάν να είναι  πιο. φτωχός. Τα οικονομικά μεγέθη εκεί σε τρελαίνουν. Ο Αμπντουλαζίς ας πούμε έχει 18,5 δισεκατομμύρια περιουσία αλλά αυτός δεν θα είναι στο γκρουπ των επενδυτών του ΠΑΟ."
Πως θα κινηθούν οι σχέσεις του ΠΑΟ με τον ΟΦΗ.
"Δεν σημαίνει πως ενισχύοντας κάποιον πρέπει να σου το ανταποδώσει. Μπορώ να πως πως έχουμε δύο νέα παιδιά στην ομάδα, είμαι από την Κρήτη και να δώσουμε προτεραιότητα στον ΟΦΗ. Μπορεί να γίνει και μια δουλειά, να δώσουμε μια χορηγία για τον ΟΦΗ να μας πάρουν με καλό μάτι.  Δεν σημαίνει πως είναι άρμα του ΠΑΟ ο ΟΦΗ. Εμείς δεν θέλουμε κανένα. Μπορεί να κάνουμε μια δουλειά στα Γιάννενα και να δοθεί χορηγία στον ΠΑΣ. Ο ΠΑΟ δεν έχει ανάγκη καμία ομάδα για να κερδίζει στην Ελλάδα."
Για τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ.
"Δεν ξέρω τα προβλήματα του ΟΦΗ, είναι όμως αρκετά από τα λίγα που γνωρίζω. Έχω φίλους Ομιλήτες. Δεν μπορώ να καταλάβω που πήγαν αυτοί οι επιχειρηματίες που τόσο έλεγαν πως θέλουν να μπουν στην ομάδα και να φύγει από τους Βαρδινογιάννηδες. Από  τζάμπα μάγκες έχουμε χορτάσει. Μπορεί να βρεθεί λύση. Δεν είναι τόσο μεγάλο ποσό. Πρέπει να συσπειρωθούν οι Ηρακλειώτες και μπορεί να γίνει κάτι. Μπορεί να δοθεί ίσως και  μια χορηγία."
Για το αν αντιλαμβάνεται πως με αυτά που υπόσχεται αν δεν πραγματοποιηθούν ο κόσμος του ΠΑΟ θα εναντιωθεί απέναντι του
"Γιατί ρε παιδιά τους πολυμετοχικούς τους κυνηγήσει κάνεις που δημιούργησαν μια τρύπα;  Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αυτή την συμφωνία και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την μαγκιά που πουλάνε μερικοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου