Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Επιστρέφουν τα «στημένα»!

Μπαράζ απολογιών αναμένεται τον μήνα Σεπτέμβριο, με κλήσεις προς απολογία για τουλάχιστον 70 εμπλεκόμενους για πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις, και φυσικά την έρευνα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», εξελίξεις θα υπάρξουν σύντομα για τα «στημένα», με τον κύκλο των κατηγορούμενων να διευρύνεται συνεχώς. Ο ένατος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, που ερευνά τη δικογραφία προέβη στην ταυτοποίηση άλλων είκοσι προσώπων που στοιχημάτιζαν σε στημένους αγώνες.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μία περίπτωση η υπόθεση να μην παραμείνει στα χέρια του κ. Κασίμη, αλλά να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, όπως συμβαίνει συνήθως στις σημαντικές υποθέσεις. Κάτι τέτοιο όμως θα καθυστερήσει περισσότερο την υπόθεση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθεί αναλυτικά και η σχετική δικογραφία είναι πάνω από 90.000 σελίδες!
Τα πρόσωπα που αναμένεται να κληθούν προς απολογία είναι τουλάχιστον 70 στον αριθμό και κατηγορούνται για πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις, που είτε εμπλέκονται στο στήσιμο αγώνων είτε για παράνομο στοιχηματισμό στα εν λόγω παιχνίδια. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετοί ισχυροί παράγοντες ΠΑΕ της πρώτης και δεύτερης εθνικής κατηγορίας, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές και ιδιώτες.
Υπενθυμίζεται ότι από τα 14 άτομα που έχουν απολογηθεί έχουν προφυλακιστεί τρεις (Μπέος, Τσακογιάννης, Καρακούλιας) ενώ ο Μάκης Ψωμιάδης ακόμη αναζητείται και πλέον έχει κριθεί διεθνώς καταζητούμενος από τις αρχές.
Τέλος, σημαντικά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν από την έρευνα τουλάχιστον 100 τραπεζικών λογαριασμών που διεξάγει το ΣΔΟΕ. Ο ανακριτής αναμένεται να ταξιδέψει στην Χάγη στα μέσα Σεπτέμβρη προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους της Eyropol και της Eurojust για ενημέρωση και ανταλλαγή στοιχείων, αλλά και για να επισπεύσουν τα επτά αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν σταλεί σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και στοιχηματικές εταιρίες που έχουν παιχτεί στημένοι αγώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου