Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στην Ελλάδα η UEFA


Ο Τζιάνι Ιφαντίνο, γενικός γραμματέας της UEFA, αναμένεται λίαν συντόμως στην Ελλάδα ώστε να συζητήσει με τους ιθύνοντες της ΕΠΟ για το θέμα που έχει προκύψει με την Κρητική ομάδα και την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια.
Στο τραπέζι θα πέσουν τα ζητήματα που αφορούν τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ομάδων που έχουν απασχολήσει την ΕΠΟ, καθώς και το θέμα των φακέλων αδειοδότησης που αντιμετώπισαν (και αντιμετωπίζουν) αρκετές ΠΑΕ.
Όσο για το θέμα του ΟΦΗ, ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την προσφυγή της Κρητικής ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια, καθώς όπως τόνισε με δηλώσεις του μπορεί εν τέλει να μην έχει καμία ισχύ:
«Το CAS είναι αθλητική δικαιοσύνη και κανείς δεν μπορεί να αποβάλει τον ΟΦΗ αν πάει στο CAS. Το CAS είναι το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο . Μετά είναι τα πολιτικά δικαστήρια που δεν ξέρω όμως τις ισχύ μπορεί να έχει η απόφαση τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Κρήτη Σπορ FM και πρόσθεσε:
«Είναι δικαίωμα του κάθε σωματείου που νιώθει αδικημένο από κάποια απόφαση να προσφύγει όσο πιο ψηλά μπορεί. Όμως όπως αντιλαμβάνεστε και η ΕΠΟ θα πρέπει να υπερασπιστεί την θέση της και την απόφαση της με την οποία δεν συμφωνεί ο ΟΦΗ. Καθαρά και αποκλειστικά αυτό το θέμα το χειρίζεται η ΕΠΟ σαν νόμιμος εκπρόσωπος της UEFA».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου