Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η «ντρίμπλα» του Βιεϊρίνια


Μπαίνοντας στο μυαλό του Βιεϊρίνια, γίνεται αντιληπτό γιατί ο Πορτογάλος χαλάει τις μεταγραφές του από τον ΠΑΟΚ και κοιτάει να μείνει ελεύθερος, ώστε να καρπωθεί εκείνος τα χρήματα της μεταγραφής του.

Ο ΠΑΟΚ έχει σκοπό να… ακριβοπουλήσει τον Βιεϊρίνια, όμως ο Πορτογάλος άσος έχει άλλα στο μυαλό του, σύμφωνα με τη Sportday. Ο ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει σε όλα με την Ουκρανική Ντνιενπρ πριν λίγες μέρες (προφορικά), όπως είχε κάνει και ο παίκτης που θα έπαιρνε 1.5 εκ. ευρώ το χρόνο, μαζί με τα μπόνους συμμετοχών, για συμβόλαιο τεσσάρων ετών.
Η «δουλειά» χάλαγε στην προμήθεια του μάνατζέρ του, Γκασπάρ, ο οποίος όμως συναντήθηκε με τον Ντιμίτρι Σέλουκ που εκτελούσε χρέη εκπροσώπου της Ουκρανικής ομάδας, και τα βρήκαν. Το ραντεβού δόθηκε αρχές Ιουνίου στη Βαρκελώνη όπου είχε μεταβεί και ο Παντελής Κωνσταντινίδης (συνδυάζοντας τότε το ταξίδι για ανεύρεση προπονητή).
Το «deal» έκλεισε και σύμφωνα με αυτό ο Βιεϊρίνια θα έπαιρνε 1.5 εκ. ευρώ το χρόνο, και ο ΠΑΟΚ 5 εκ. ευρώ. Τελευταία στιγμή όμως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ακύρωσε τη συμφωνία γιατί αποφάσισε πως θέλει να αγωνιστεί σε άλλη χώρα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία ή Γερμανία).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που είχε συμβεί είναι ο Πορτογάλος να ενημερωθεί από τον δικηγόρο του πως μπορεί να αποδεσμευτεί από τον Δικέφαλο και έτσι έμαθε για τον νόμο Γουέμπστερ. Αυτός είναι και ο λόγος που έβαζε τον μάνατζέρ του να ζητάει «τρελή» προμήθεια και να καθυστερεί τη συμφωνία, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό, εφόσον ο Βιεϊρίνια είναι κάτω από 28 ετών και έχει συμπληρώσει τρία χρόνια από το συμβόλαιό του, μπορεί να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ αποζημιώνοντας την ομάδα του με ένα ποσό αντίστοιχο του συμβολαίου του, δηλαδή κάτω από 500.000 ευρώ, και να πάρει την ελευθέρας του!
Έτσι λοιπόν, ο Βιεϊρίνια το επόμενο καλοκαίρι θα μπορεί να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με το παραπάνω ποσό και να ψάξει μόνος του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, βάζοντας στο δικό του… παντελόνι όλο το «χαρτί».
Σε μία τέτοια περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα χάσει το πολυτιμότερο περιουσιακό του στοιχεία για ψίχουλα, και έτσι θα αναγκαστεί είτε να τον δώσει μέχρι τον Ιανουάριο όσο-όσο, είτε να τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο.
(πηγηgazeta.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου