Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ηρακλής, παρών!

Μέγα πλήθος και πάθος  στη χθεσινή συγκέντρωση  διαµαρτυρίας των φίλων  του Γηραιού στην οποία  συµµετείχαν και παλιές  δόξες της οµάδας. το  σύνθηµα «Κάτω τα  χέρια από τον Ηρακλή»  κυριάρχησε  ο Χατζηπαναγής, ο άϊδινίου, ο Τουτζιάρης, ο Χασεκίδης, ο ηλιάδης, ο Παπαϊωάννου και τα άλλα «παιδιά» της πρόσφατης και παλαιότερης ιστορίας του ηρακλή ήταν εκεί. Στην Πλατεία άριστοτέλους.
Εκεί ήταν και ο Νίκος Ατµατζίδης. Ο άνθρωπος πουέγραψε την πρώτη σελίδα της χρυσής ιστορίας του συλλόγου φέρνοντας τον Βάσια στην Ελλάδα. Λίγο πιο δίπλα, αρκετοί από τους σηµερινούς ποδοσφαιριστές του Γηραιού. Ο Ηλιάδης, ο Κυριαζής, ο Επαλέ, ο Μάρα, ο Κανακούδης, ο Παπαστεριανός και αρκετοί άλλοι, πλάι στην Ολυµπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου, τη γυναικεία οµάδα πόλο µε τις κυανόλευκεςφόρµες που πήγε κατευθείαν απότην πισίνα στο συλλαλητήριο, αλλά και µαµάδες µε τα παιδιά τους στα καρότσια. Ανδρες και γυναίκες µεγάλης ηλικίας που αναπολούσαν ακόµη τις µεγάλες στιγµές του παρελθόντος, αλλά και νέοι µε σηµαίες και κασκόλ του Ηρακλή, συνέθεταν το µωσαϊκό των περισσότερων από πέντε χιλιάδων ανθρώπων που µαζεύτηκαν χθες για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους προς την απόφαση της δευτεροβάθµιας επιτροπής της ΕΠΟ.
Οι πολιτικοί έλαµψαν διά της απουσίας τους, αφού µόνον οι Ψωµιάδης, Ορφανός και Τζιτζικώστας ήτανπαρόντες, καθώςκαι εκπρόσωποι του ∆ήµου Θεσσαλονίκης. Το κλίµα θύµιζε γιορτή, όµως ο λόγος της σύναξης ήταν εντελώς διαφορετικός. Η διάθεση ήταν αγωνιστική, όµως στα πρόσωπα όλων υπήρχε ζωγραφισµένη η πικρία των ανθρώπων που διαπιστώνουν ότι µεγάλο µερίδιο ευθύνηςγια τη σηµερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οµάδα, έχει και η διοίκηση της ΠΑΕ. Οπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Τάκης ήταν απών, όπως και τα υπόλοιπα µέλη του ∆.Σ. της εταιρείας. Εξάλλου, ο πρόεδρος της οµάδας είναι πλέον ανεπιθύµητος. Στη συγκέντρωση που πραγµατοποιήθηκε στο Κατσάνειο την περασµένη εβδοµάδα προπηλακίστηκε, και χθες αν επιχειρούσε να εµφανιστεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα απολάµβανε την ίδια µεταχείριση.

Από νωρίς τα µεγάφωνα έπαιζαν στη διαπασών τραγούδια για τον Ηρακλή καθώς και τον ύµνο της οµάδας. Ολοι κλήθηκαν να κάνουν έναν χαιρετισµό από την εξέδρα πουείχε στηθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ευχές για δικαίωση του αγώνα και ανάθεµα για το κατεστηµένο και τις επιτροπές της ΕΠΟ. Στα γραφείατης Μίκραςπάντως, συνεχίζουν να περιµένουν το σκεπτικό της απόφασης της δευτεροβάθµιας επιτροπής τηςΟµοσπονδίας, το οποίο ακόµη δεν έχει φτάσει, παρά το ότι η απόφαση εκδόθηκε στις 4 Μαΐου. «Το µαγειρεύουν ακόµη», σχολίαζαν οι περισσότεροι από τους συγκεντρωµένους.

Το µόνο παρήγορο για τους ανθρώπους του Γηραιού τη χθεσινή ηµέρα, ήταν ότι η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κάλεσε την Πέµπτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο να δώσει εξηγήσεις σχετικά µε το θέµα της αδειοδότησης του Ηρακλή αλλά και των υπόλοιπων οµάδων. Στην οµάδα της Θεσσαλονίκης, εκτιµούν ότι αυτό ήταν ένα σηµαντικό βήµα ενόψει της κύριας επιδίωξης τους, πουείναι να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι προκειµένου να διαπιστωθεί αν οι υπόλοιπες οµάδες που εξασφάλισαν άδεια συµµετοχής στο νέο πρωτάθληµα έχουν καταθέσει πλήρεις φακέλους ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου