Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ατρόμητος=Επαγγελματισμός!


Ακόμα είναι νωρίς για επαίνους αλλά εκεί στο Περιστέρι τους αξίζουν. Σας αναλύουμε τον άκρως επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται ο Ατρόμητος της νέας χρονιάς.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Αυτό που γίνεται φέτος στον Ατρόμητο είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Τα πάντα στην ομάδα λειτουργούν "ρολόϊ" και ήδη σχεδιάζεται ο Ατρόμητος του 2012. Έτσι όπως τον θέλει ο Γιώργος Δώνης και έτσι όπως τον οραματίζεται ο Γιώργος Σπανός. Τα εύσημα για την ώρα όμως ανήκουν στον Γιάννη Αγγελόπουλο.
Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου έχει καταφέρει να πραγματοποιεί τις επιθυμίες του Γιώργου Δώνη, χωρίς να δημιουργεί πονοκεφάλους στον Γιώργο Σπανό, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας που πλήττει τη χώρα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τί έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Ατρόμητος και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι.

Σίριαλ με λίγα επεισόδια
Ο Γιώργος Σπανός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Δώνη και είχε ξεκαθαρίσει απόνωρίς ότι θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Ωστόσο όντας ρεαλιστής είχε δώσει ένα σεβαστό περιθώριο στον Γιώργο Δώνη σε περίπτωση που υπήρχε πρόταση από μεγάλη ομάδα ή από το εξωτερικό. Η συμφωνία κυρίων τηρήθηκε, η διορία τελείωσε και ο Ατρόμητος συνεχίζει με τον Δώνη στο τιμόνι, ο οποίος πάραυτα σχεδίαζε κανονικά τον νέο Ατρόμητο πολύ πριν λήξει η διορία.
Η περίφημη ανανέωση
Τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Ατρόμητος διατήρησε την ομοιογένεια της και στηρίχθηκε σε μεγάλο ποσοστο σε παίκτες έμπειρους οι οποίοι πρόσφεραν τα μέγιστα για να πετύχει η ομάδα. Πλέον, ο σύλλογος άλλαξε ρότα και αποφάσισε να στηριχθεί στα δικά του παιδιά και να μειώσει το μέσο όρο ηλικίας.
Αυτό οδήγησε στην μη ανανέωση αρκετών πρωτοκλασσάτων ποδοσφαιριστών που τράβηξαν πολύ κουπί τα προηγούμενα χρόνια (Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Μελισσάς, Σαρμιέντο). Από τα συμβόλαια που έληγαν ο Ατρόμητος έκανε πρόταση μόνο σε τρεις παίκτες πετυχαίνοντας να ανανεώσει τους δύο (Αναστασάκος, Σφακιανάκης). Μόνο ο Μπαζίνσκι δεν ανανέωσε που για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να συνεχίσει στην πατρίδα του.
Έτσι δημιουργήθηκε ακόμα περισσότερος "χώρος" για τους Καραλή, Καραγκούνη, Τάτο, Σκόνδρα, Μπάλα, Αθανασίου αλλά και για τρεις-τέσσερις νεαρούς που θα προωθηθούν από την ομάδα νέων στην πρώτη ομάδα.
Κλείνουν οι τρύπες
Οι αποχωρήσεις σημαντικών παικτών ήταν λογικό να δημιουργήσουν τρύπες που έπρεπε να καλυφθούν από αντίστοιχης αξίας ποδοσφαιριστές και ει δυνατόν με μειωμένο κόστος. Εδώ ο Γιάννης Αγγελόπουλος παίρνει άριστα. Από νωρίς στο στόχαστρο, ανάμεσα σε άλλους, είχαν μπει ο Μακρής, που έκανε εξαιρετική χρονιά με την Κέρκυρα και ο Φυτανίδης του Αστέρα Τρίπολης.
Οι δυο τους "προκρίθηκαν" και λόγο χαρακτήρα, ένα στοιχείο στο οποίο δίνει μεγάλη βάση ο Δώνης αλλά και ο σύλλογος. Μετά από λίγες μέρες ήρθαν οι ανακοινώσεις, γεμίζοντας τα πρώτα κενά. Η επιτυχία φαντάζει ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για δύο περιζήτητους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν ελεύθεροι.
Οι άλλοι ακόμα τρέχουν
Ο Αστέρας Τρίπολης έτρεχε να προλάβει να κλείσει τον Ράντμαν μιας και στερεύει από τερματοφύλακες, ενώ Κέρκυρα, Παναιτωλικός και όχι μόνο, αγωνιούσαν για την υπογραφή του Μπέλιτς. Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ατρόμητος τους έκανε δικούς του και οι υπολοιποι μνηστήρες έμειναν με την ανθοδέσμη στο χέρι. Άλλωστε και οι δύο προτίμησαν τους Περιστεριώτες καθώς γνωρίζουν ότι είναι ένα από τα πιο υγιή "μαγαζιά" στη super league αν όχι το πιο υγιές. Να σημειωθεί πως ούτε για αυτούς τους δύο βγήκαν λεφτά από το ταμείο της ομάδας!
Η συνέχεια αναμένεται πιο εντυπωσιακή
Το ρεπορτάζ μιλά πλέον για άλλες τέσσερις προσθήκες. Η προετοιμασία ξεκινά στις 29 Ιουνίου και ο Γιώργος Δώνης θέλει να λείπουν όσο γίνεται λιγότερα κομμάτια από το παζλ, ώστε άμεσα να ξεκινήσει το χτίσιμο του νέου Ατρόμητου. Αυτό δύσκολα θα συμβεί καθώς οι τέσσερις προσθήκες που πρέπει να γίνουν κρύβουν και μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Αναλυτικά ο Ατρόμητος θα κινηθεί για:
- Αριστερό μπακ: Στην Ελλάδα εκλείπουν οι αριστεροπόδαροι μπακ και συνεπώς το ψάξιμο για να βρεθεί ο ποδοσφαιριστής που θα ταιριάζει στις απαιτήσεις του Δωνη και του Ατρόμητου μπορεί να πάρει χρόνο ώστε να αποφευχθούν και περιπτώσεις τύπου Βινιάλ.
- Στόπερ: Μετά τις αποχωρήσεις των δύο βασικών στόπερ (Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα) αναβαμίζεται ο ρόλος του Σαμπού στην ομάδα από τον οποίο στο Περιστέρι περιμένυον φέτος πάρα πολλά, ενώ αποκτήθηκε ήδη κι ο Φυτανίδης. Θα ανέβει κι ένας μικρός από την ομάδα νέων, αλλά θα αποκτηθεί κι άλλος ένας ποδοσφαιριστής ώστε να συμπληρωθεί το καρέ. Σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθεί κάτι το εξαιρετικό τόσο σε ποιότητα όσο και σε προσωπικότητα.
- Αριστερο Χαφ: Στη μεγαλύτερη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος τη θέση έπαιξε ο Σαγκανόφσκι. Πλέον αναζητείται ένας καθαρός αριστεροπόδαρος για τη θέση, ο οποίος να είναι και καλός στα στημένα. Οι περιπτώσεις των Λεάλ και Ουριμπάρι είναι ότι πρέπει αλλά κρύβουν και δυσκολίες.
- Επιθετικός: Στην επίθεση θα αποκτηθεί ένας επιθετικός με διαφορετικά στοιχεία από τον Αναστασάκο, αλλά και μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα από ότι ο Καμαρά. Και σε αυτή τη θέση θα αναζητηθεί η προσωπικότητα και δεν αποκλείεται να γίνει και το μπαμ! Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής μόνο για το θεαθήναι. Θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο σύλλογος.
Η φετινή ανανέωση στον Ατρόμητο αλλά και οι αρκετές προσθήκες σίγουρα εμπεριέχουν ρίσκο. Ωστόσο από τη στιγμή που αποφασίστηκε να είναι αυτή η πολιτική της ομάδας, θα πορευτεί σε αυτό το δρόμο. Και για την ώρα μοιάζει να βαδίζει χωρίς να παρεκκλίνει της πορείας, άκρως επαγγελματικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου