Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ημέρα του έκτου αστεριού


Το έκτο αστέρι στη φανέλα τους είναι έτοιμοι να ράψουν Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ στον μεγάλο τελικό της Euroleague στη Βαρκελώνη (17:30 Novasports 1). Οι «πράσινοι» εμφανίζονται πανέτοιμοι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να θέλει καλύτερη εμφάνιση από αυτή στον ημιτελικό με την Σιένα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις απέναντι στους Ισραηλινούς.
 Αυτή θα είναι η έβδομη συμμετοχή του Παναθηναϊκού σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, έχοντας στις προηγούμενες έξι, πέντε κατακτήσεις και μια ήττα.
Ο χαμένος τελικός ήταν το 2001 απέναντι στη Μακάμπι για την Σουπρολίγκα και το «τριφύλλι» θέλει τη ρεβάνς στη δέκατη συμμετοχή του σε Final 4. Οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει το τρόπαιο σε Παρίσι, Θεσσαλονίκη, Μπολόνια, Αθήνα και Βερολίνο και ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση της «ομάδας του λαού» για δεύτερη φορά σε τελικό, αφού κάτι ανάλογο είχε γίνει και στη Θεσσαλονίκη.
Αν το «τριφύλλι» καταφέρει να κατακτήσει το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο, τότε θα φτάσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα υπολείπεται δυο τροπαίων της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατάστασης. Παράλληλα, οι «πράσινοι» βλέπουν το συγκεκριμένο ματς σαν την αρχή της προσπάθειας για το δεύτερο τριπλ γκράουν της ιστορίας τους.
Από την άλλη πλευρά, η Μακάμπι φτάνει για 14η φορά σε τελικό, έχοντας ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Μπλατ θέλει και αυτή από την πλευρά της να κατακτήσει το έκτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της και θα έχει στο πλευρό της περίπου επτά χιλιάδες φιλάθλους, οι οποίοι θα κατακλύσουν τις εξέδρες του κλειστού της Βαρκελώνης. Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» οπαδοί αναμένεται να φτάσουν τις πέντε χιλιάδες.
Οι «πράσινοι» έχουν αντιμετωπίσει 24 φορές τη Μακάμπι, με τους Ισραηλινούς να μετρούν 13 νίκες έναντι έντεκα του Παναθηναϊκού. Η τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων ήταν την σεζόν 2006-2007 για την πρώτη φάση της κανονικής περιόδου. Τότε η Μακάμπι είχε επικρατήσει 76-73 του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου