Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ομπράντοβιτς: «Καλύτεροι στον τελικό»


Να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός καλύτερος συγκριτικά με τον ημιτελικό απέναντι στην Σιένα, θέλει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον τελικό της Κυριακής, απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Σέρβος τεχνικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πρόκριση του «τριφυλλιού» στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και υπογράμμισε πως οι πρωταθλητές Ελλάδος θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στον ημιτελικό με την Σιένα, μέσω των προπονήσεων.

Ομπράντοβιτς: "Ξέρουμε τη Μακάμπι"
Ο Ομπράντοβιτς τόνισε χαρακτηριστικά, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του μεγάλου τελικού: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε έναν ακόμη τελικό. Υποφέραμε πολύ για να φτάσουμε εδώ, αλλά χάρη στη δουλειά μας τα καταφέραμε. Για να πάρουμε τον τίτλο θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από χθες. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να ελέγξουμε καλύτερα τα ριμπάουντ. Η Μακάμπι έδειξε χθες πόσο καλή ομάδα είναι. Εμείς με την προπόνηση θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Σχετικά με την απόδοση του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό με την Σιένα, ο Ομπράντοβιτς δήλωσε: "Ίσως θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του Διαμαντίδη. Ο Διαμαντίδης είναι ένας παίκτης που κάθε στιγμή κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Ίσως να μην έβαλε πολλά καλάθια, αλλά κάθε στιγμή ξέρει τι πρέπει να κάνει».

Σχετικά με τη Μακάμπι, ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε: "Η Μακάμπι είναι ομάδα με πολύ ταλέντο, με καλούς παίκτες, που παίζουν σκληρή άμυνα. Έχουν τον Σχορτσανίτη που είναι πολύ δυνατός στο inside game. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι καλή άμυνα και εμείς θα πρέπει να οργανώσουμε καλά την επίθεσή μας».

Ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε και στις παλιότερες αναμετρήσεις των δυο ομάδων: "Θυμάμαι τον τελικό του 2001 κόντρα στη Μακάμπι και την ήττα μας. Οι αντίπαλοί μας είχαν παίξει πολύ καλά και μας είχαν κερδίσει δίκαια. Πρέπει, όμως, να θυμάστε κι άλλα παιχνίδια. Τον τελικό του 2000, τους ημιτελικούς του 2002 και 2005".

Όσον αφορά στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε: "Η πρώτη διαφορά είναι πως δεν παίζει με τα κόκκινα, αλλά με τα κίτρινα. Είναι μία καλή ερώτηση για τους παίκτες. Τον ξέρουμε καλά, έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Θα επαναλάβουμε πράγματα που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια".

Σχετικά με το πως αισθάνεται που θα δώσει το "παρών" σε έναν ακόμα τελικό δήλωσε: "Αισθάνομαι καλά. Διασκεδάζω τα πάντα κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ".

Επίσης, αναφέρθηκε και στον θάνατο του Σέβε Μπαγεστέρος: "Τα συλλυπητήριά μου. Ήταν μεγάλος αθλητής. Γνώριζα πως ήταν άρρωστος καιρό και λυπάμαι πολύ".

Ο "Ζοτς" αναφέρθηκε και στην εμφάνιση του Νικ Καλάθη: "Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί του, τόσο εγώ όσο και συμπαίκτες του όπως οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής, για να του πούμε τι θέλουμε από αυτόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που παίζει σε αυτό το επίπεδο. Χθες έπαιξε πολύ καλά κι ελπίζω να παίξει κι αύριο εξίσου καλά".

Ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε και στην παροσυία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού για δωδέκατη σερί χρονιά: "Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά, αλλά και πόσο μας αρέσει. Να δουλεύουμε, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε παίξει 24 τελικούς κι έχουμε πάρει τους 20. Είναι δύσκολο να πεις κάτι εναντίον της ομάδος. Την πρώτη χρονιά μου, το 1999, πήραμε το τρόπαιο και κανείς δε μπορεί να γκρινιάξει. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου με εμπιστεύεται".

Μπλατ: "Πιο έμπειρος ο Παναθηναϊκός"
Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Μπλατ προσπάθησε να θέσει τον Παναθηναϊκό ως φαβορί του τελικού και υπογράμμισε πως οι «πράσινοι» διαθέτουν περισσότεροι εμπειρία και ομοιογένεια. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στον τελικό. Ο τελικός είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Αυτά τα παιχνίδια ανήκουν πλέον στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και περιμένω αύριο ένα τέτοιο ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία, σπουδαίο προπονητή, συνέπεια και ποιότητα, που την έχουν οδηγήσει τόσες φορές στην κορυφή. Εμείς δεν έχουμε τόσους παίκτες να παίζουν καιρό μαζί, όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά δεθήκαμε γρήγορα. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, όπως τον τραυματισμό του Πέρκινς, όμως οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα, αποδέχτηκαν το σύστημά μου και τα καταφέραμε. Στον τελικό απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μπορούν να συμβούν τα πάντα. Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούν όλοι».
Επίσης, ο Μπλατ συμπλήρωσε: «Κάποιοι έλεγαν μετά την ήττα μας στη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Αυτό όμως ήταν ένα κεφάλαιο. Εμείς κοιτάμε τη γενικότερη εικόνα. Η Ευρωλίγκα δεν είναι 100 μέτρα, αλλά ένας μαραθώνιος. Όσοι κοιτούν μόνο ένα μέρος, κάνουν κουταμάρα. Πρέπει να συνεχίσεις στην ίδια γραμμή, στη φιλοσοφία σου, καθημερινά να δουλεύεις για να βελτιώνεσαι για να βοηθήσεις την ομάδα σου».

Ο τεχνικός της Μακάμπι τόνισε στην συνέχεια: "Κάποιοι έλεγαν μετά την ήττα μας στη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Αυτό όμως ήταν ένα κεφάλαιο. Εμείς κοιτάμε τη γενικότερη εικόνα. Η Ευρωλίγκα δεν είναι 100 μέτρα, αλλά ένας μαραθώνιος. Όσοι κοιτούν μόνο ένα μέρος, κάνουν κουταμάρα. Πρέπει να συνεχίσεις στην ίδια γραμμή, στη φιλοσοφία σου, καθημερινά να δουλεύεις για να βελτιώνεσαι για να βοηθήσεις την ομάδα σου".

Ο Μπλατ αναφέρθηκε και στην κατανόηση που έδειξε η Euroleague στο αίτημα της Μακάμπι για αλλαγή ώρας του τελικού: "Ευχαριστούμε πολύ την Ευρωλίγκα, τους χορηγούς, τα ΜΜΕ, την πόλη της Βαρκελώνης και τους συλλόγους για την κατανόηση που έδειξαν στην ιδιαιτερότητα της ημέρας. Είναι μία από τις πιο σημαντικές επετείους. Ελπίζω να μη φτάσουμε σε μία κατάσταση που θα έχουμε τέσσερις παρατάσεις και υπερβούμε το ωράριο μπαίνοντας σ την ώρα του πένθους. Πιστεύω πως το παιχνίδι θα γίνει κανονικά".

Ο Μπλατ αναφέρθηκε και στα όσα του έχει πει ο Σχορτσιανίτης για την συγκεκριμένη αναμέτρηση: "Ο Σοφοκλής βοήθησε πολύ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν πολύ σημαντικός για το παιχνίδι μας. Τον υποδεχτήκαμε πολύ καλά, τον καλωσορίσαμε με έναν θετικό τρόπο κι εκείνος ανταποκρίθηκε με εξαιρετικό τρόπο. Είναι σπουδαίος τύπος, μας αρέσει πολύ και αν μια φορά δεν είναι όπως πρέπει, όλοι τυχαίνει να έχουν μια κακή μέρα. Κι εγώ το ίδιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα μας».

Ο Μπλατ αναφέρθηκε και στη διαφορά του αριθμού των τίτλων που έχει με τον Ομπράντοβιτς: "Είπα και πριν ότι η σπουδαιότητα των προπονητών δε βασίζεται σε κάτι συγκεκριμένο. Το σημαντικό είναι πώς παίζουν κι αν το κάνουν σωστά. Ήταν καλύτερος παίκτης από εμένα. Είναι μάχη των παικτών. Το θέμα είναι να φέρω την ομάδα σε ένα σημείο που να μπορεί, όπως χθες, να μιλήσει άλλη μία μεγάλη ομάδα. Είναι μια μάχη που δεν μπορώ να κερδίσω. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κατακτήσει εκατομμύρια τίτλους κι εγώ είμαι πλέον πολύ μεγάλος για να τον φτάσω".

Τσαρτσαρής: "Χρειαζόμαστε βελτίωση"
Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος τόνισε πως οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον τίτλο. Ο διεθνής Έλληνας παίκτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ένα βήμα πριν το βασικό μας στόχο, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που προέρχεται από πολύ σπουδαία σεζόν. Αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς. Έχουμε την εμπειρία και τα στοιχεία που χρειάζονται για να φτάσουμε στον τίτλο».

Όσον αφορά στις επικείμενες μονομαχίες με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο Τσαρτσαρής δήλωσε: "Κι εμείς όμως είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς πρωταθλητές και να μην αφήσουμε τη Μακάμπι ή τον Σοφοκλή να κερδίσουν. Καταλαβαίνω πως και ο Σοφοκλής θέλει να κάνει το ίδιο».

Ο Τσαρτσαρής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νικ Καλάθη: "Δεν εκπλήσσομαι από τον Νικ. Προσπαθεί κάθε μέρα. Προσπαθεί να βρει νέα πράγματα για εκείνον και την ομάδα. Βελτιώνεται διαρκώς. Έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του".

Έιντσον: "Χαρούμενος στον τελικό"
Τέλος, από την πλευρά των παικτών της ισραηλινής ομάδας, το «παρών» έδωσε ο Τσακ Έιντσον. Ο παίκτης της «ομάδας του λαού» δήλωσε για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής: «Θα είναι ένας σπουδαίος τελικός και χαιρόμαστε που θα πάρουμε μέρος σε αυτόν. Όταν βρίσκεσαι σε αυτό το επίπεδο, αντιμετωπίζεις πάντα μία ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου, όσο ο Παναθηναϊκός».

Ο Ισραηλινός παίκτης τόνισε για την σύγκριση που γίνεται με τον Δημήτρη Διαμαντίδη: "Σας ευχαριστώ πολύ. Είστε πολύ γενναιόδωρος. Καλύτερη είναι μια ασίστ, παρά ένα καλάθι".

Ο Έιντσον μίλησε και για τον ρόλο που έχει στη Μακάμπι, μετά τον τραυματισμό του Πέρκινς: "Όταν μια ομάδα χάνει τον δεύτερο καλύτερό της παίκτη θα πρέπει να βρει λύσεις. Πρέπει να είναι ενωμένη. Το να χάσουμε τον Ντορόν ήταν μεγάλη απώλεια. Όμως όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι που φτάσαμε ως εδώ και ένας επιπλέον λόγος που θέλουμε να κερδίσουμε είναι για να του αφιερώσουμε τον τίτλο. Αισθανόμαστε άσχημα που δεν μπορεί να αγωνιστεί σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου