Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πρωταθλήτρια η Μίλαν!

Το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει η Μίλαν, που αρκέστηκε στο 0-0 με τη Ρόμα στο "Ολίμπικο". Οι "ροσονέρι" έφτασαν τους 78 βαθμούς έναντι 69 της Ίντερ, την οποία, ωστόσο, έχουν νικήσει και στα δύο παιχνίδια στη σεζόν. Ακόμη και να χάσει δηλαδή, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τα δύο τελευταία ματς και να νικήσουν οι "νερατζούρι" τα τρία δικά τους ο τίτλος δεν πρόκειται να αλλάξει χέρια.
Σε αντίθεση με τη Μίλαν, στη Ρόμα δεν αρκούσε η ισοπαλία στην προσπάθειά της για μια θέση στην τετράδα, αλλά δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της σε ένα παιχνίδι με λίγες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι Μιλανέζοι πήραν σχετικά εύκολα τον βαθμό και κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2004, βάζοντας τέλος στην κυριαρχία της Ίντερ, έστω κι αν παρέμειναν χωρίς νίκη κόντρα στη Ρόμα εκτός έδρας από το 2005.
Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική ισοπαλία μεταξύ στις δύο ομάδες όσον αφορά στους αγώνες πρωταθλήματος που έγιναν στη Ρώμη, αλλά έμοιαζε κυριολεκτικά με νίκη για τους παίκτες των φιλοξενούμενων, που πανηγύρισαν έξαλλα με το τέλος του αγώνα, όπως και οι οπαδοί τους στις εξέδρες.
ΡΟΜΑ (Μοντέλα): Ντόνι, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Κασέτι, Πισάρο, Ταντέι, Σιμπλίτσιο, Μπρίγκι (17' Ρόζι), Τότι, Βούτσινιτς (54' Μποριέλο)
ΜΙΛΑΝ (Αλέγκρι): Αμπιάτι, Νέστα, Τζαμπρότα, Τιάγκο Σίλβα, Φαν Μπόμελ, Γκατούζο (46' Αμπροζίνι), Μπόατενγκ, Ζέεντορφ, Αμπάτε, Ρομπίνιο (73' Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου