Κυριακή 8 Μαΐου 2011

"Γκέλα" για την Τότεναμ


Δύο πολύτιμους βαθμούς έχασε η Τότεναμ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπλάκπουλ στο Λονδίνο. Με αυτή την απρόσμενη "γκέλα", η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ ξεχνάει οριστικά κάθε σκέψη για την τέταρτη θέση, ενώ πλέον θα έχει πρόβλημα και με την πέμπτη, τη μόνη που οδηγεί στο Europa League από την Πρέμιερ Λιγκ, αφού η διαφορά της με τη Λίβερπουλ είναι στον πόντο.

Τα "σπιρούνια" έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τους Μπέιλ και Ντεφόε να είναι οι πρωταγωνιστές στις περισσότερες φάσεις, ενώ το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Κι αφού η Τότεναμ δεν μπόρεσε να σκοράρει, το έκανε η Μπλάκπουλ σε μια από τις "περίεργες" ποδοσφαιρικές στιγμές. Στο 75' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ντόουσον, με τον αρχηγό τους, Τσάρλι Άνταμ, να το εκτελεί και τον Εουρέλιο Γκόμες να διώχνει σε κόρνερ.

Από το κόρνερ, όμως, ο... αυτοκαταστροφικός Βραζιλιάνος τερματοφύλακας υπέπεσε σε νέο πέναλτι, αφού ανέτρεψε τον Τέιλορ Φλέτσερ μετά από σύγχυση στην περιοχή. Ο Άνταμ... άλλαξ γωνία και τη δεύτερη φορά νίκησε τον Γκόμες, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Τότεναμ πίεσε για την ισοφάριση, στην οποία έφτασε τελικά στο 89' με δυνατό σουτ του Ντεφόε έξω από την περιοχή.

Ο διαιτητής έδωσε έξι λεπτά καθυστερήσεις και κράτησε... οκτώ λόγω της "βαριεστημένης" συμπεριφοράς των παικτών της Μπλάκπουλ, που κατάφερε, ωστόσο, να κρατήσει έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά της για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ρέντναπ): Γκόμες, Γκαλάς, Καμπούλ, Ντόουσον, Μπέιλ (65' Κράουτς), Φαν Ντερ Φάαρτ, Μόντριτς, Ρόουζ (90' Κράνιτσαρ), Σάντρο, Ντεφόε, Παβλιουτσένκο (46' Λένον)
ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ (Χόλογουεϊ): Γκιλκς, Έβατ, Κρέινι, Μπαπτάιστ, Ίρντλι (90' Μπίτι), Άνταμ, Σάουθερν, Βόχαν, Κάμπελ, Τέιλορ Φλέτσερ (78' Κάτσκαρτ), Κορνιλένκο (46' Πάντσιον)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου