Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

«Ήθελε χρόνο ο Ούκιτς»

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του στις τελευταίες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και δημοσιογράφος από την Κροατία εξηγεί τους λόγους που ο συμπατριώτης του γκαρντ παρουσιάζεται πλέον αλλαγμένος προς το καλύτερο.

Αναλυτικά όσα είπε για τον Ούκιτς στην SportDay ο Τόμα Ντραγκίσεβιτς ο οποίος είναι συντάκτης στην εφημερίδα «Sportske Novosti»:

«Ο Ούκιτς πήγε στον Παναθηναϊκό με λιγότερα χρήματα από αυτά που προσέφεραν Ούνιξ και Μάλαγα, διότι ήθελε να παίξει σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει τόσα τρόπαια και ο ίδιος ήθελε να έχει επιτυχίες. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Διαμαντίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον κορυφαίο πλέι μέικερ και ότι είναι μεγάλο ατού η παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο τα νέα δεδομένα δεν ήταν εύκολα για τον Ρόκο, καθώς έπρεπε και να οργανώνει.

Χρειαζόταν χρόνο για να μπορέσει να το μάθει και για αυτό δεν είχε καλές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος δεν είναι παίκτης που θα ψάξει δικαιολογίες. Είναι ο πρώτος που θα το πει και θα βάλει το κεφάλι κάτω για να δουλέψει. Ως εκ τούτου ήταν λογική η αστάθεια που είχε στην απόδοσή του.

Επίσης, πιστεύω ότι επειδή είναι και παίκτης ψυχολογίας θέλει να παίζει 10-15 λεπτά συνεχόμενα και να μη γίνεται αλλαγή. Θεωρώ ότι όταν γινόταν συνέχεια αλλαγή ήταν κάτι που αποτέλεσε έξτρα κίνητρο για εκείνον ώστε να βελτιωθεί περισσότερο», τόνισε ο Ντραγκίσεβιτς ο οποίος συνέχισε:

«Έχει μπει στο σύστημα της ομάδας και μέσω της άμυνας έχει περισσότερη ψυχολογία στα σουτ που κάνει, είναι πιο απελευθερωμένος και για αυτό στα δύο ματς με Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις ήταν εντυπωσιακός, αλλά θα είναι συνεπής σε αυτά που κάνει», ανέφερε και κατέληξε…

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει βήματα προόδου, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του κολλητού του φίλου, Μάρκο Τόμας, ο οποίος είναι εξαιρετικός αμυντικός και τον έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό τον τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου