Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ευρώπη στο συρτάρι...



Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανθρακικό στο «Καραϊσκάκκης» (20:30, NS1) και θέλει να ξεχάσει την Σάλκε, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενείται στην Κρήτη από τον ΟΦΗ (18:15, NS1)



ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ξεκίνησε με φόρα, όμως στην πορεία μοιάζει να τα έχει χάσει σχεδόν όλα. Έμεινε και παραμένει χωρίς προπονητή, έσβησε η φλόγα και ο ενθουσιασμός και το μόνο που συνεχίζεται είναι οι μεταγραφές! Η Βέροια ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να την καταφέρει έχοντας τουλάχιστον πέντε απώλειες και μια κόντρα παράδοση. Στα τελευταία πέντε ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, η βασίλισσα του βορρά έχει μόλις μια ισοπαλία και ο Άγιαξ της Ηπείρου τέσσερις νίκες. Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν σε επίπεδο Α’ Εθνικής ήταν την 1η Μαρτίου του 1987, με τη Βέροια να κερδίζει 3-1.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 23/9, 16:00 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Βέροια-Ολυμπιακός 1-2, Βέροια-Πανιώνιος 0-1, Λεβαδειακός-Βέροια 0-0. / Γιάννινα-Πλατανιάς 0-0, Παναθηναϊκός-Γιάννινα 1-1, Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2.
EXIT POLL: 1: 2,45 Χ: 2,89 2: 2,96
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Δασκαλάκης (τραυμ.), Κοτταρίδης (τραυμ.), Ζε Βίτορ (τραυμ.), Τόμας (τραυμ.), Λόπεζ (τιμωρ.), Σάντος (τιμωρ.), Σνάουτσνερ (τιμωρ.) – Χωρίς προβλήματα ο ΠΑΣ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Δημητρόπουλος, Τουμπακάρης, Γεωργαράκος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Την Κυριακή δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα στην έδρα μας. Και μόνο το γεγονός ότι είναι στην έδρα μας, σημαίνει ότι θέλουμε και πρέπει να κερδίσουμε. Δεν υποτιμούμε και δεν υπερεκτιμούμε κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον την ομάδα των Ιωαννίνων που έχει δείξει συγκροτημένη και πειθαρχημένη στη μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου μας και τον καλούμε να στηρίξει την προσπάθειά μας στα 90' του αγώνα». Νίκος Καρύδας.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Βέροια είναι μία ομάδα η οποία πραγματοποίησε το καλοκαίρι δεκατέσσερις μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών, από τους οποίους νομίζω οι έντεκα είναι ξένοι με πολύ καλά βιογραφικά. Το φαβορί στην αναμέτρηση της Κυριακής είναι η Βέροια. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε την Κυριακή τον καλύτερο μας εαυτό. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν ένας, να αγωνιστούμε σαν ένας και να νιώθουμε σαν ένας. Μόνο έτσι θα παλέψουμε να πάρουμε αποτέλεσμα την Κυριακή». Γιάννης Χριστόπουλος.

ΑΡΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
Δύο ομάδες που ακόμα προσπαθούν να βρουν τον καλό τους εαυτό και να οριοθετήσουν τις δυνατότητές τους για τη φετινή σεζόν. Αμφότερες με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής και με στόχο να συνεχίσουν ανεβασμένες. Ο Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, κόντρα στην Κέρκυρα η οποία συχνά-πυκνά του κάνει ζημιές! Οι Φαίακες έχουν κατορθώσει δύο φορές στο παρελθόν – σε σύνολο πέντε αγώνων – να φύγουν με βαθμό από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο περυσινό πρωτάθλημα δεν έχασαν σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις από τον Άρη.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 23/9, 18:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Πανιώνιος-Άρης 1-0, Άρης-ΟΦΗ 0-0, ΑΕΚ-Άρης 1-1.
EXIT POLL: 1: 1,66 Χ: 3,11 2: 5,87
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Τριανταφυλλάκος (αμφ.) – Χωρίς προβλήματα η Κέρκυρα.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Κύζας, Ευθυμιάδης, Βερρής
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Είμαστε μια καλή, νεανική και με μέλλον ομάδα, που ο χρόνος δουλεύει για αυτήν. Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι πολύ καλύτερη, θα έρθουν οι νίκες και πιστεύω ότι στο τέλος της σεζόν θα έχουμε φτάσει αρκετά ψηλά. Πιο ψηλά απ’ όσο φαντάζονται κάποιοι τώρα». Γιάννης Γιαννιώτας (Άρης).

ΟΦΗ-ΑΕΚ
Κάποιες εποχές, θα μπορούσαν να διαβάσουν και ανάποδα τη βαθμολογία… Τώρα, όμως, η αλήθεια είναι πολύ σκληρή για να κρυφτεί. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό σε τρία ματς. Ο ΟΦΗ έχει ένα βαθμό παραπάνω και οι δυο τους δίνουν μάχη επιβίωσης, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Το παιχνίδι σίγουρα δεν προσφέρεται για πολλά γκολ, αφού η Ένωση έχει σκοράρει μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα, όπως και ο ΟΦΗ κι αυτό με αυτογκόλ! Η παράδοση στο «Γεντί Κουλέ» είναι μοιρασμένη με τους γηπεδούχους να έχουν 15 νίκες, την ΑΕΚ 13 και 11 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα, όμως στην κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες το τελευταίο που μετράει είναι η προϊστορία.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Θ. Βαρδινογιάννης
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 23/9, 18:15 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΟΦΗ-Ξάνθη 0-0, Άρης-ΟΦΗ 0-0, Πανιώνιος-ΟΦΗ 2-1. / ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Ξάνθη-ΑΕΚ 1-0, ΑΕΚ-Άρης 1-1.
EXIT POLL: 1: 2,49 Χ: 2,89 2: 2,91
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Μπούρμπος (τραυμ.), Βαλεριάνος (τραυμ.) - Κοντοές (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Θάνος, Κούλα Χασάν, Γεωργιάδης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Ο ΟΦΗ είναι μια νέα ομάδα και λογικά δεν είναι ακόμα έτοιμος. Είμαι όμως σίγουρος ότι από ματς σε ματς θα είμαστε καλύτεροι και θα βρούμε τον ρυθμό μας. Ο αγώνας με την ΑΕΚ είναι δύσκολος καθώς ο αντίπαλος, παρά τα προβλήματα του, παραμένει ΑΕΚ. Διαθέτει και αυτή μια νέα ομάδα, όπως κι εμείς, με διάθεση από πλευράς των παιδιών. Για τον ΟΦΗ σε κάθε ματς ο στόχος είναι μόνο η νίκη και με την λογική αυτή θα αντιμετωπίσουμε και τον αντίπαλο μας την Κυριακή. Θα παλεύουμε για το αποτέλεσμα και αν εμείς είμαστε όπως θέλουμε και μπορούμε, τότε θα τα καταφέρνουμε». Νίκος Αναστόπουλος.

«Και ο ΟΦΗ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Έχουν ίδια προβλήματα με μας, αλλά είναι μια ομάδα την οποία πρέπει να σέβεσαι. Μια ομάδα με τεράστια ιστορία, με πολύ κόσμο παντού σε όλη την Ελλάδα, με μια καυτή έδρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τα καταφέρουμε. Εγώ έχω φίλους εκεί, ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έχω στην καρδιά μου γιατί οι Κρητικοί είναι καλοί άνθρωποι. Βοηθούν, συμπαραστέκονται στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα τους και μόνο θετικά μηνύματα έχω από εκεί». Βαγγέλης Βλάχος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
Η Ευρώπη δεν ξεχάστηκε, αλλά προς το παρόν μπήκε στο συρτάρι. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην αγαπημένη του Super League και με ένα παιχνίδι που προσφέρεται για να κλείσουν οι πληγές. Απέναντι στο νεοφώτιστο Πανθρακικό που την προηγούμενη εβδομάδα έκανε τη μεγάλη έκπληξη, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να συνδυάσουν θέαμα και ουσία για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ήττα την Τρίτη. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να κάνουν δεύτερη συνεχόμενη έκπληξη ή τουλάχιστον να καταφέρουν να σκοράρουν απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που δεν έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα στα τέσσερα ματς που έχουν δώσει στην ιστορία τους με την ομάδα του Πειραιά.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Στάδιο Καραϊσκάκη
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 23/9, 20:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Βέροια-Ολυμπιακός 1-2, Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0, Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2.
EXIT POLL: 1: 1,16 Χ: 6,44 2: 15,32
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Χωρίς προβλήματα ο Ολυμπιακός -Στάθης (τραυμ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Ιωαννίδης, Δημητριάδης, Γρεβένης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Ο Πανθρακικός είναι μία ομάδα ιδιαιτέρως επιθετική, με πολλές γρήγορες αντεπιθέσεις. Και μία ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή έχει πολύ υψηλό κίνητρο, γιατί μετά από δύο ήττες κέρδισε τον μεγαλύτερο αντίπαλό μας μέσα στο γήπεδο της». Λεονάρντο Ζαρντίμ

«Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, παραμένει Ολυμπιακός. Ας είναι και πληγωμένος. Μιλάμε για Ολυμπιακό. Τώρα τι να λέμε; Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει για εμάς δυσκολότερο παιχνίδι. Για να μπορέσεις να σταθείς με αξιοπρέπεια μέσα στο Καραϊσκάκη, θα πρέπει να βγάλεις μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Να κοιτάξεις να εξουδετερώσεις τα ατού του Ολυμπιακού και να τον αναγκάσεις να μη βγάλει πράγματα από το παιχνίδι του. Μόνο τότε θα έχεις τύχη. Από μόνο του, όμως, το όνομα του αντιπάλου κρατάει τους παίκτες μου συγκεντρωμένους. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό του. Αυτό θα κοιτάξουμε να αποφύγουμε». Σάββας Παντελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου