Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αρνείται να χάσει...


Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, ο Ατρόμητος ισοφάρισε σε 2-2 τον Λεβαδειακό και παρέμεινε αήττητος για έβδομη αγωνιστική. Ο Μήτρογλου σκόραρε για έκτο διαδοχικό παιχνίδι και δεν άφησε απογοητευμένους τους φίλους των Περιστεριωτών, που αν και δεν δικαιούνταν εισιτήρια, βρέθηκαν στο πέταλο του γηπέδου της Λιβαδειάς.
Οι «κυανόλευκοι» έκαναν ακόμη ένα βήμα προς τα πλέι οφ, με τον Δώνη να ξεκουράζει αρκετούς παίκτες ενόψει του ημιτελικού κυπέλλου με τον Αστέρα. Όταν έριξε στη «μάχη» τους Μήτρογλου και Μπρίτο, ο Ατρόμητος έγινε απόλυτος κυρίαρχος και τελικά δικαιώθηκε. Οι γηπεδούχοι αντίθετα, έχασαν ένα «τρίποντο» που έμοιαζε δικό τους και την ευκαιρία να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Λεβαδειακό με σύστημα 4-2-3-1, τον Στρατηλάτη στο τέρμα και τους Μαχαίρα, Τομάς, Μεντί και Μελισσά στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Ζησόπουλος και Κόρμπος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μουλόπουλο στα δεξιά, τον Φαβάλι αριστερά και τον Σουμπίνιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ναπολεόνι.

Στον Ατρόμητο από την άλλη, ο Γιώργος Δώνης επεφύλασσε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Ιτάνζ επέστρεψε στην εστία των «κυανόλευκων», με τους Νάστο, Φυτανίδη, Ζουέλα και Οικονόμου να συνθέτουν την τετράδα στα μετόπισθεν. Οι Μπάλλας και Ιγκλέσιας ήταν τα δύο νέα πρόσωπα στο κέντρο σε ρόλο αμυντικών μέσων, με τους Γκαρσία, Τάτο και Καραγκούνη στην αμέσως επόμενη γραμμή και τον Αναστασάκο στην κορυφή της επίθεσης.

Σαφέστατο προβάδισμαΟ Ατρόμητος δεν μπήκε «ζεστά» στο ματς και το πλήρωσε. Με δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι πήραν σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη. Ο Ναπολεόνι στο 16' άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ μετά από φάση διαρκείας, ενώ ο Ζησόπουλος με παρόμοιο τρόπο στο 29' διπλασίασε τα τέρματα των Βοιωτών.

Η ομάδα του Παράσχου «χτύπησε» εκεί που έπρεπε και δικαιώθηκε. Φυτανίδης και Ζουέλα έχουν αγωνιστεί ξανά μαζί σαν κεντρικό δίδυμο, αλλά ποτέ με μπακ τους Νάστο και Οικονόμου. Ωστόσο, αφού γλίτωσαν ένα τρίτο γκολ στο 37', όταν ο Ιτάνζ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ναπολεόνι, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου.

Στο 44' οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, με τον Τάτο να δίνει την ασίστ στο Οικονόμου, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 2-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το «αστέρι».

Μήτρογλου και 4-4-2
Μαζί με τη λήξη του ημιχρόνου αποβλήθηκαν και οι Δώνης, Καζναφέρης από τους πάγκους των δύο ομάδων. Ο τεχνικός του Ατρόμητου, πάντως, με την έναρξη της επανάληψης έριξε στη «μάχη» τον Κώστα Μήτρογλου αντί του Θανάση Καραγκούνη, μετατρέποντας παράλληλα το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 με δύο «καθαρά» σέντερ φορ.

Ο πρώτος σκόρερ των «κυανόλευκων» έδωσε νέα πνοή στην επίθεση, αλλά οι Περιστεριώτες δυσκολεύονταν να φτάσουν σε μια καλή φάση. Το ίδιο, βέβαια και ο Λεβαδειακός, ο οποίος, όμως, ήταν αυτός που στο 63' έφτασε πιο κοντά σε ένα γκολ. Ο Ιτάνζ αιφνιδιάστηκε από το απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο, αλλά με ενστικτώδη τρόπο απέκρουσε την μπάλα.

Χάθηκε το... γκολ της χρονιάςΟ Μπρίτο στο 68' πέρασε στη θέση του Αναστασάκου, φρεσκάροντας τη γραμμή κρούσης του Ατρόμητου, ο οποίος είχε αναλάβει πλέον ολοκληρωτικά τα ηνία της αναμέτρησης και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 77' βρέθηκε μια ανάσα απ' αυτό, αλλά το εντυπωσιακό εναέριο γυριστό του Μήτρογλου μετά από μια επίθεση με ανάπτυξη για. Όσκαρ πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στρατηλάτη.

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού αντέδρασε σωτήρια για την ομάδα του στο 82'με τα πόδια, όταν η μπάλα κόντραρε στον Τομάς μετά το σουτ του Τάτου άλλαξε τροχιά και κατευθυνόταν προς τα δίχτυα. Ο Βιάνα, τον οποίο πέρασε ο Παράσχος στη θέση του Σουμπίνιο στο 82', λίγο έλειψε να αποδειχθεί «χρυσή» αλλαγή.

Απανωτές ευκαιρίες και... γκολΣτο 85' ο Φαβάλι εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, με τον Ουρουγουανό να πιάνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και τον Ιτάνζ να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μπρίτο με κάθετη πάσα έβγαλε τον Μήτρογλου τετ α τετ, με τον «Γερμανό» να χάνει μοναδική ευκαιρία.

Το γκολ, όμως, ήταν θέμα χρόνου. Και ο Μήτρογλου φρόντισε να κάνει για ακόμη μια φορά τη δουλειά του, σκοράροντας... τελικά στο 87' με κοντινό σουτ μετά από σέντρα ακριβείας του Πίτου Γκαρσία. Με το 14ο φετινό του γκολ στη Σούπερ Λίγκα και 7ο στα τελευταία 6 ματς που αγωνίστηκε, ο «κανονιέρης» του Ατρόμητου χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στους Περιστεριώτες και δεν άφησε απογοητευμένους τους 150 φίλους τους, που αν και δεν δικαιούνταν εισιτήρια, βρέθηκαν στο πέταλο και κέρδισαν τη «μάχη» της εξέδρας.

Μεντί ο μοιραίος

Ο Λεβαδειακός έχασε ένα ματς που φαινόταν να κρατάει «σφιχτά» μετά τα δύο γρήγορα γκολ, αν και στο 89' θα μπορούσε να «σβήσει» όλα, όταν ο Μεντί από απόσταση αναπνοής και αμαρκάριστος κατάφερε να σουτάρει άουτ. Ο Παράσχος δεν μπόρεσε να «απαντήσει» στις αλλαγές του Δώνη και με βάση την εικόνα του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο, η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου