Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Επέστρεψε με... τριάρα! (pics)


Με... κεφάλι στο σκορ και παίκτη παραπάνω από το 6΄, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να βάλει τέλος στο « σερί χωρίς νίκη» καθώς... έκανε πάρτι κόντρα στον Παναιτωλικό (3-0)! 
Τρία γκολ φιλοδώρησε ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Το παιχνίδι για την ομάδα του Αγρινίου τελείωσε στο 4ο λεπτό με το πέναλτι και την αποβολή του Άντι. Ο Δικέφαλος μετά το γκολ του Βιερίνια ήταν ακίνδυνος επιθετικά και λίγο ήθελε να ισοφαριστεί από τον Καμαρά. Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς ξέσπασαν σε διάστημα δύο λεπτών. Το 2-0 στ 53’ από τον Παπάζογλου και στο 55’ το τελικό 3-0 από τον Σπαντάσιο. Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο για τον Σταφυλίδη που θύμισε τον Στέλιο Βενετίδη με την εκρηκτικότητα του, τις επελάσεις του, αλλά και τις συστημένες σέντρες του.
Εκπλήξεις σε όλες τις γραμμές
Ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική χρησιμοποιώντας παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά. Με σχήμα 4-2-3-1 ο Ρουμάνος τεχνικός τοποθέτησε τον Χαλκιά κάτω από δοκάρια, δεξιά τον Σνάουτσνερ και αριστερά τον Σταφυλίδη που θα κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαλάφας και Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Φωτάκης, με τον Σπαντάσιο σε ελεύθερο ρόλο με τους Σαλπιγγίδη και Βιερίνια να κινούνται στα πλάγια. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου.
Με αντεπιθέσεις
Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Μπλάζιτς με την τετράδα της άμυνας να απαρτίζουν οι Κουτρουμάνος, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάϊ και Άντι. Αμυντικά χαφ οι Κούσας και Μητρόπουλος, με τον Ρότσα επιτελικό χαφ. Οι Θεοδωρίδης και Μπουμάλ στις πτέρυγες, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Καμαρά.
Η παρέμβαση του επόπτη
Ειδυλλιακό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανατωλικό καθώς στο 7ο μόλις λεπτό άνοιξε το σκορ ενώ για τα υπόλοιπα 83’ λεπτά ο Δικέφαλο έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Άντι. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι στο 4ο λεπτό. Ο Γκαρσία εκτελεί το κόρνερ, ο Βιεϊρίνια παίρνει την κεφαλιά, ο Αντι την βρίσκει με το χέρι. Αρχικά ο Δασκαλόπουλος δείχνει παίζεται, όμως ο πρώτος βοηθός ήταν καρφωμένος στην θέση του. Ο Κορίνθιος ρέφερι πήγε στον πρώτο επόπτη και αποφάσισε να δείξει το σημείο του πέναλτι.
Bebeto goal
Ο Δασκαλόπουλος δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Άντι. Όμως η απόφαση αυτή δεν άρεσε στον ΠΑΟΚ. ΟΙ παίκτες του Μπόλονι κάνουν ένα δεύτερο «ντου» στον διαιτητή και τον επόπτη. Νέες διαβουλεύσεις με τον Δασκαλόπουλο να κοκκινίζει τον Άντι. Ο Βιεϊρίνια εκτελεί το πέναλτι, παραβιάζει την εστία του Παναιτωλικού και πανηγυρίζει αλά... Μπεμπέτο αφιερώνοντας το γκολ στην νεογέννητη κόρη του.
Έψαχνε να βρει τις λύσεις
Ο εγκλωβισμένος πλέον Παναιτωλικός προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους παίκτες του ΠΑΟΚ από την εστία του Μπλάζιτς. Ο Μπάμπης Τεννές ήταν συνεχώς όρθιος και είχε συζητήσεις με τους συνεργάτες για το πώς θα μπορέσει έστω και με παίκτη λιγότερο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Η κατοχή της μπάλας έδειχνε ΠΑΟΚ 61%, Παναιτωλικός 39%. Οι οδηγίες ήταν κρατάτε την μπάλα και μην την πουλάτε εύκολα.
Έσωσε ο Μπαλάφας
Ο ΠΑΟΚ όμως θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα αν οι ποδοσφαιριστές του Μπόλονι έκαναν το αυτονόητο. Να περάσουν την μπάλα στην περιοχή του Μπλάζιτς και όχι να κάνουν την γνωστή τους συνήθεια σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Η μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για την ομάδα του Αγρινίου με τον Καμαρά να βρίσκεται απέναντι από τον Χαλκιά. Το σουτ όμως έκοψε σωτήρια ο Μπαλάφας στο 42ο λεπτό.
Ξέσπασε στην επανάληψη
Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δηλαδή να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να είναι πιο άνετος στην επανάληψη το έκανε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 53'ο Σταφυλίδης έκανε την σέντρα ο Παπάζογλου πήδηξε στον Θεό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Μπλάζιτς και με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς. Δύο λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Σπαντάσιο. Ο Βιεϊρίνια ελίχθηκε ωραία, πάσαρε στον Σπαντάσιο, ο Βραζιλιάνος επωφελήθηκε από τις κόντρες και με πλασέ από δύσκολη θέση έγραψε το 3-0.
Το χειροκρότημα
Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να σκέφτονται την επόμενη αγωνιστική. Στα αξιοσημείωτα το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ σε δύο παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του Δικεφάλου. Γιώργος Θεοδωρίδης και Χουσείν Μουμίν ευχαρίστησαν τον κόσμο για την αναγνώριση.
MAN OF THE MATCH: Βιερίνια, Παπάζογλου και Σπαντάτσιο πέτυχαν τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ συμβάλλοντας τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα τους να πάρει την νίκη μετά από δύο περίπου μήνες.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπλάζιτς δεν αντέδρασε σωστά στα γκολ του Παπάζογλου(ήταν σε λάθος θέση), αλλά και στο γκολ του Σπαντάσιο που βγήκε από την εστία του χωρίς να υπάρχει λόγος δίνοντας το δικαίωμα στον Βραζιλιάνο να πετύχει το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πριν καν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ο Σταφυλίδης πήρε φανέλα βασικού και δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του. Ο νεαρός αμυντικός είχε τσαμπουκά, γλυκιά σέντρα, αλλά και συμμετοχή στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Άντι Νταβιντ ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Παναιτωλικό. Ο Γκανέζος αμυντικός πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει το χέρι σε μια φάση που ο Μπλάζιτς θα μπορούσε να είχε διώξει τον κίνδυνο. Έκανε δώρο στον ΠΑΟΚ ένα πέναλτι, αλλά και την αποβολή του αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Το άσχημο είναι πως ο Άντι έβγαλε την φανέλα και την πέταξε από τα νεύρα του.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δασκαλόπουλος εκτός από την φάση του πέναλτι που άργησε να το υποδείξει, αλλά και με το θέμα που δημιουργήθηκε με την κόκκινη κάρτα του Άντι ο Κορίνθιος ρέφερι πέρασε απαρατήρητος
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: 57 ημέρες(25 Σεπτεμβρίου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0) έπρεπε να περάσουν προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ξανά γευτεί την χαρά της νίκης. Εκτός από τους τρεις βαθμούς ο Δικέφαλος κέρδισε τρεις παίκτες. Τον Παπάζογλου που πέτυχε το δεύτερο γκολ και είχε μια θετική παρουσία. Τον Σπαντάτσιο που έδειξε διάθεση να παίξει μπάλα, αλλά του λείπουν τα παιχνίδια, αλλά και τον Σταφυλίδη.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (62Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Σπαντάσιο, Παπάζογλου(62’ Αθανασιάδη), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (76’ Ρομπέρ), Σνάουτσνερ
Παναιτωλικός: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Κούσας(63’ Μουμίν), Ρότσα, Θεοδωρίδης(72’ Παλαιολόγος), Μπουμάλ, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Αντι, Καμαρά(63’ Μπαμόγκο)

Photo Gallery

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου