Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Super... πελατειακή σχέση (vids)

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να κυβερνάει την υφήλιο, αλλά η Ρεάλ έχει κατακτήσει και τα τέσσερα μεταξύ τους Σούπερ Καπ. Δείτε στο gazzetta.gr τις... clasicos κόντρες των Μπουτραγκένιο, Ραούλ, Τζιοβάνι, Ρίμπο.
Στο φινάλε της περσινής σεζόν χορτάσαμε clasicos. Η φετινή ανοίγει πάλι με το μεταξύ τους ντέρμπι. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης μάχονται απόψε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και την ερχόμενη Τετάρτη στο «Καμπ Νόου» για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το 27ό Σούπερ Καπ Ισπανίας περιμένει τον κάτοχο του.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που που οι δύο τους συγκρούονται με φόντο το εν λόγο τρόπαιο. Τα είχαν... πει ξανά τέσσερις φορές (1988, 1990, 1993, 1997) και σε όλες ο νικητής ήταν ο ίδιος: η Ρεάλ. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα διαθέσιμα στιγμιότυπα από τους προηγούμενους τελικούς. Απίστευτα-αξέχαστα ματς για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Το πρώτο Σούπερ Καπ είχε διεξαχθεί το 1982. Η Ρεάλ ως Κυπελλούχος γνώρισε την ήττα από τη Σοσιεδάδ. Το 1986 και το 1987 η πρωταθλήτρια Ρεάλ και πάλι δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο, μιας και αναβλήθηκαν οι τελικοί (δεν έβρισκαν κατάλληλες ημερομηνίες). Οπότε χρειάστηκε να περιμένει επτά χρόνια, ώστε να σηκώσει την κούπα που η Μπαρτσελόνα είχε ήδη στο ράφι της από το 1983 (επί της Μπιλμπάο).



1988
Quinta del Buitre και Σούστερ
(Πρωταθλήτρια Ρεάλ, Κυπελλούχος Μπαρτσελόνα)

Επειτα από οκτώ χρόνια στη Μπαρτσελόνα, ο Μερντ Σούστερ έφυγε με άσχημο τρόπο για τη Ρεάλ. Εκεί συνάντησε την περίφημη Quinta del Buitre (Μπουτραγκένιο, Περδέθα, Μίτσελ, Σαντσίς, Μαρτίν Βάθκεθ) και τον Ούγκο Σάντσες. Στο πρώτο ματς οι Μαδριλένοι επικράτησαν εύκολα και στον επαναληπτικό προηγήθηκαν με τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Η ανατροπή από τον Χοσέ Μαρία Μπακέρο δεν ήταν αρκετή και οι παίκτες της Ρεάλ έκαναν προκλητικά τον γύρο του θριάμβου στο «Καμπ Νόου». Στο τέλος χρειάστηκαν τη βοήθεια της αστυνομίας για να φτάσουν μέχρι τα αποδυτήρια.
Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-0
(Μίτσελ 71', Ούγκο Σάντσες 78')

ΡΕΑΛ: (Λίο Μπεενάκερ): Μπούγιο, Σολάνα, Τεντίγιο, Γκαγιέγο, Εστέμπαν, Μίτσελ, Σούστερ, Σαντσίς, Μαρτίν Βάθκεθ (Γκορδίγιο), Μπουτραγκένιο (Γιορέντε), Ούγκο Σάντσες
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: (Γιόχαν Κρόιφ): Θουμπιθαρέτα, Λόπεθ Ρεκάρτε, Αλεσάνκο, Μίγια, Χούλιο Αλμπέρτο (Ουρμπάνο), Καράσκο (Εουσέμπιο), Ρομπέρτο, Μπακέρο, Χούλιο Σαλίνας, Μπεγκιριστάιν.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 2-1
(Μπακέρο 37', 77' – Μπουτραγκένιο 14')

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: (Γιόχαν Κρόιφ): Θουμπιθαρέτα, Λόπεθ Ρεκάρτε, Σέρνα, Σολέρ (Λίνεκερ), Χούλιο Αλμπέρτο, Ουρμπάνο, Καράσκο (Μίγια), Εουσέμπιο, Μπακέρο, Χούλιο Σαλίνας, Μπεγκιριστάιν.
ΡΕΑΛ: (Λίο Μπεενάκερ): Μπούγιο, Σολάνα, Τεντίγιο, Γκαγιέγο, Εστέμπαν, Μίτσελ, Σούστερ, Σαντσίς, Μαρτίν Βάθκεθ, Μπουτραγκένιο (Γκορδίγιο), Ούγκο Σάντσες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου