Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΑΛΕΣΗ

Τέσσερα σενάρια  για την επόμενη μέραΤην ώρα που οι συζητήσεις για το διοικητικό ζήτημα φουντώνει τα τελευταία 24ωρα, στον Ηρακλή προετοιμάζονται για την κρίσιμη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη στις 27 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Σύμφωνα με πηγές που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, τα σενάρια αναφορικά με την «επόμενη μέρα» που θα συζητηθούν στην επερχόμενη συνέλευση είναι τέσσερα. Τα δύο από αυτά αφορούν την παραμονή της ομάδας στη Super League και τα υπόλοιπα δύο την πτώση της σε μικρότερες κατηγορίες. Ποια είναι τα σενάρια αυτά; Ας τα δούμε αναλυτικά:

1) Παραμονή της ομάδας στη Super League μέσω της δικαστικής δικαίωσης: Ο Ηρακλής έχει ήδη προσφύγει στο CAS τόσο για το θέμα της αδειοδότησης όσο και για αυτό της ασφαλιστικής ενημερότητας και περιμένει. Είναι διαδικασία χρονοβόρα μεν, αλλά με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στον «γηραιό» ελπίζουν σε δικαίωση.
2) Πτώση στη Football League: Διοικούντες και φίλαθλοι ούτε που θέλουν να σκέφτονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διότι αυτόματα τίθεται σε αμφισβήτηση το μέλλον της ομάδας. Ηδη τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θα διογκωθεί σε συνδυασμό με την αισθητή μείωση των εσόδων από τηλεοπτικά και τους χορηγούς.
3) Πτώση στη Δ' Εθνική: Εάν τελικά οριστικοποιηθεί το ενδεχόμενο της πτώσης, τότε στον Ηρακλή θα ξεκινήσει μια νέα συζήτηση, η οποία θα αφορά τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να αγωνιστεί η ομάδα στη Football League ή αν θα χρειαστεί τελικά να οδηγηθεί στη Δ' Εθνική, προκειμένου να απαλλαγεί μια και καλή από τα χρέη. Το σενάριο αυτό θεωρείται ακραίο και συγκεντρώνει μέχρι στιγμής τις λιγότερες πιθανότητες εφαρμογής, ενώ απαιτεί και τη συναίνεση του μεγαλομετόχου, δηλαδή του Αντώνη Ρέμου, διότι οι οφειλές μοιράζονται πλέον στα πρόσωπα των προηγούμενων διοικήσεων (βλ. Μυτιληναίος, Σπανουδάκης, Ρέμος κ.ά.). Ο τελευταίος, πάντως, έχει δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί την απόφαση του κόσμου, όποια κι αν είναι αυτή.
4) Παραμονή στη Super League μέσω της αγοράς ΑΦΜ από άλλη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας: Πρόκειται για ένα σενάριο που συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες. Οι άνθρωποι του Ηρακλή το αναφέρουν ανοικτά, αλλά προς το παρόν δεν προχωρούν σε αποκαλύψεις σχετικά με το αν έχουν έρθει σε επαφή με ομάδα ή με ομάδες ώστε να συζητήσουν για το θέμα αυτό. Πολλοί θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκύψει με βάση την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα και η οποία κάνει λόγο για επαφές των ανθρώπων του Ηρακλή με τον Μάκη Ψωμιάδη της Καβάλας, ωστόσο και η πλευρά του δεύτερου δεν επιβεβαιώνει τις φήμες αυτές. Χθες, πάντως, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Κωνσταντίνος Γωγάκος ήταν αινιγματικός σχετικά με το αν υπήρξε τελικά επαφή ή όχι, όμως σήμερα υποσχέθηκε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Την ίδια ώρα η αισιοδοξία των ανθρώπων του Ηρακλή για παραμονή της ομάδας στη Super League καθημερινά μεγαλώνει, ενώ κάποια από τα στελέχη δεν διστάζουν να το πάνε ακόμη πιο μακριά εκφράζοντας ακόμη και βεβαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου