Την άποψη ότι κάποιοι θέλουν να αφανίσουν τον Ηρακλή εξέφρασαν οι άνθρωποι του συλλόγου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Κατήγγειλαν την ΕΠΟ και προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις.
Ο  Μιχάλης Γεράνης, ήταν αυτός που πήρε πρώτος τον λόγο: «Είναι δυο τα θέματα με τα οποία η ΕΠΟ προσπαθεί να δικαιολογήσει τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Ένα θέμα είναι η οικονομική θέση της εταιρίας, η οποία δεν είναι χειρότερη από πέρυσι, καθώς έχει βελτιωθεί, άρα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Όσοι διάλεξαν να μας χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο, ξέρουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Καμία ομάδα με οικονομικά προβλήματα δεν έχει τύχη. Το σχέδιο αυτό οδηγεί σε αφανισμό τον Ηρακλή. Από την άλλη πλευρά, η απόφαση που πάρθηκε να υποβιβαστεί η ομάδα με την κατηγορία της δυσφήμησης, ενώ η ομάδα παραπέμφθηκε με την κατηγορία της πλαστογραφίας, δεν υπάρχει νομικά. Με άλλη κατηγορία μας παρέπεμψαν με άλλη μας τιμώρησαν. Δεν ζητάμε ρουσφέτι και χάρη. Ζητάμε δικαίωση. Έχουμε μάθει να παίζουμε τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο, αυτό θα πρεσβεύουμε και τα υπόλοιπα χρόνια», είπε.
Βασίλης Χατζηπαναγής: «Θα σας πω και τι αποκόμισα όταν ήρθαμε σαν μπροστάρηδες, στα πρώτα δικαστήρια στην ΕΠΟ. Θεωρώ ότι ήταν στημένα, έβγαλαν αποφάσεις μέσα σε πέντε λεπτά, είχαν προαποφασίσει τι θα κάνουν. Ούτε να μας ακούσουν δε δέχθηκαν. Αν είναι να υποβιβάσουν τον Ηρακλή, τότε θα πρέπει να υποβιβάσουν πολλές ομάδες μαζί μας, στην Ελλάδα ζούμε. Έκανα μια πρόταση. Αν το συνεχίσουν, να πάμε στο Πλατινί. Έχω μια πρόσβαση σε αυτόν και τα παιδιά έχουν παίξει στην Εθνική και γνωρίζουν. Οι ποδοσφαιριστές μιλούν αλλιώς μεταξύ τους. Οι αποφάσεις αυτές είναι άδικες και θα βρούμε το δίκιο μας».
Λάκης Παπαϊωάννου: «Οι άνοδοι και οι υποβιβασμοί γίνονται μέσα στα γήπεδα. Κανένας υγιής φίλαθλος δε δέχεται να παίζονται αυτά τα πράγματα στα χαρτιά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, με την υπόθεση της πλαστογραφίας. Αν υπάρχει η πλαστή ενημερότητα, που δεν την αποδέχομαι, θα έπρεπε να επέμβει ποινικός εισαγγελέας. Να δούμε ποιος το έκανε και γιατί. Μας έχουν σκοτώσει μια φορά με τον υποβιβασμό. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας ρίξουν για να πάρει τη θέση ο Αστέρας Τρίπολης. Και ήρθε ο νομικός της Β’ Εθνικής να μας στηρίξει, για να μην πέσουμε από αυτό το δικαστήριο, αλλά από το άλλο. Κωμικά πράγματα.. Δεν μπορεί μια επιτροπή να αφανίσει ένα σύλλογο, να τον διαλύσει. Αν κάνουμε μια προσπάθεια ως καινούρια διοίκηση, μπορεί να βρούμε και ένα επενδυτή να βάλει χρήματα και να προχωρήσει η ΠΑΕ. Γιατί μας το στερούν αυτό; Θεωρώ ότι 100% έχει δίκιο ο Ηρακλής. Δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τον Ηρακλή αν υποβιβαστεί. Ο Ηρακλής διαλύεται».
Σάββας Κωφίδης: «Ο αγώνας μας γίνεται για το δίκιο του Ηρακλή. Μάθαμε το ποδόσφαιρο να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Η ΕΠΟ ανατρέπει όλη τη φιλοσοφία αυτή και σπρώχνει το ποδόσφαιρο στη γραφειοκρατική διαδικασία, στα έντυπα και τις πειθαρχικές αποφάσεις. Η ΕΠΟ ακόμα και σε αυτό τον αγώνα, που γίνεται έξω από τα γήπεδα, δείχνει ότι είναι συνένοχη στις διαπλοκές. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα πλαστό έγγραφο, έγινε με τη συνενοχή της ΕΠΟ. Δεν μπορείς να εκδώσεις δελτία χωρίς να εξετάσεις αν υπάρχει καθαρότητα και αυτή η ενημερότητα. Αυτό είναι το δίκιο του Ηρακλή. Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση, δεν ζητάμε τη μη εφαρμογή των νόμων, αλλά να εφαρμόζονται ισότιμα. Ξέρουμε ότι οι περισσότερες ΠΑΕ έχουν ατυπίες και παρανομίες. Αυτό που ζητάμε, είναι να υπάρχει ισονομία. Τα άλλα όλα έχουν ειπωθεί. Απλά να ξέρετε ότι ο Ηρακλής κάνει ένα δίκαιο αγώνα».
Αλέξης Αδαμίδης: «Ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για την εφαρμογή νόμων και την έκδοση αποφάσεων με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Έχουμε δύο υποθέσεις που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μία έχει να κάνει με τις ομάδες της Football League που χωρίς τα κατάλληλα δικαιολογητικά, εξέδωσαν δελτία. Παραπέμφθηκαν για πλαστογραφία και τιμωρήθηκαν μόνο με χρηματικό πρόστιμο. Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε και με πλαστογραφία και με δυσφήμηση και με αλλοίωση, άρα και με υποβιβασμό. Γατί λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Δε μας απαντάει κάποιος το γιατί. Το δεύτερο μεγάλο κύμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφορά τα στημένα. Όταν έγινε ο έλεγχος από την ΟΥΕΦΑ, η ΕΠΟ παρέδωσε το φάκελο στη δικαιοσύνη. Αυτή η, σωστή, διαδικασία με την μυστικότητα που έγινε, γιατί δεν τηρήθηκε στην περίπτωση του Ηρακλή; Ο Ηρακλής μπήκε σε τέσσερα δικαστήρια, από τα οποία τα τρία επέσυραν υποβιβασμό. Εγώ θέλω να ρωτήσω, αν πιστεύει κανείς ότι με τον αφανισμό του Ηρακλή θα καθαγιαστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Θα συνεχιστεί ο αγώνας, δε θα σταματήσει και θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες σε όσους δούλεψαν σε βάρος του Ηρακλή. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι ο Ηρακλής πήρε την άδειά του επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη χάνει επί ελληνικής δημοκρατίας».
Κωνσταντίνος Γωγάκος: «Με την καταστροφή του ποδοσφαίρου, θα καταστραφούν και τα άλλη τμήματα του συλλόγου. Ο Ηρακλής είναι το αθλητικό κέντρο της πόλης. Όλα όσα έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Ηρακλής, δε μετράνε φαίνεται στη σημερινή εποχή που ζούμε. Ξοδεύτηκαν 10 εκατ. ευρώ από την ελληνική πολιτεία, τα οποία διατέθηκαν στον Ηρακλή για να κάνει γήπεδο. Έχουμε κάνει προμελέτη, έχουμε επιχειρηματικό πλάνο και όλες τις ενέργειες και έρχεται η ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου αντί να μας αφήσει να αναπνεύσουμε, έρχεται να μας πνίξει. Η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου έπρεπε να γίνει από τον Ηρακλή; Μήπως έπρεπε να γίνει μέσα από την ΕΠΟ; Το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στα γήπεδα και όχι στις επιτροπές. Έπρεπε όλοι οι θεσμοί να πάρουν θέση αναφορικά με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ο Ηρακλής καταφέρει να κάνει άθλο και να καθαρίσει τον κόπρο του αυγείου από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε τι να πω; Ελπίζω να το κάνει και αυτό