Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ενδεκάδα που... χάνει!


Βάλαμε κάτω τα στοιχεία ποδοσφαιριστών, το τι είδαμε, τι περιμέναμε από αυτούς και κατά προσέγγιση, βγάλαμε τη χειρότερη ενδεκάδα και τρεις αλλαγές στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήρθαν με περγαμηνές και για λίγες μέρες  μονοπώλησαν και τίτλους αθλητικών εφημερίδων και sites. Για διάφορους λόγους απέτυχαν. Έμειναν χαμένοι όχι στη μετάφραση, αλλά μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου. Μεγάλα ονόματα, με προσφορά δυσανάλογη για αυτά που έχουν δείξει  ότι μπορούν να προσφέρουν. Οι τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που βάλαμε και η οποία είναι άκρως… επιθετική είναι οι Γιώργος Καραγκούνης, Μάρις Βερπακόφσκις και Κώστας Χαλκιάς, από τους οποίους περιμέναμε περισσότερα.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ… ΝΕΜΕΘ
Αλλαγή θα μπορούσε να είναι και ο Κρίστιαν Νέμεθ που αποτέλεσε μήλον της έριδος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία όταν είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά αποδείχτηκε πολύ κακό για το… τίποτα. Δεν κατάφερε να πείσει τον Βαλβέρδε, ενώ από το Γενάρη που δόθηκε δανεικός στον άλλο Ολυμπιακό του Βόλου σημείωσε ένα γκολ. Γενικά δεν βοήθησε τους Βολιώτες τόσο στο Κύπελλο, όσο και στα πλέι οφ. Αυτός είναι το ταλέντο της Ουγγαρίας και όπως λένε κάποιοι ο νέος Μάικλ Όουεν;

ΕΠΙΘΕΣΗ
ΖΛΑΤΑΝ ΜΟΥΣΛΙΜΟΒΙΤΣ: Σε ρηχά νερά. Στο τέλος κιόλας στα πλέι οφ έχασε γκολ από αυτά που λέμε ποδοσφαιρικά «δεν χάνονται». Ένα στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό και ένα στο ΟΑΚΑ. Ένα γκολ στο πρωτάθλημα σε 831’ λεπτά στην κανονική διάρκεια. Συχνά-πυκνά ενοχλήσεις στα πόδια και αποθεραπεία. Το αντίο ήρθε δικαιολογημένα.

ΛΟΥΣΙΟ ΦΙΛΟΜΕΝΟ: Καλύτερα να είχε παραμείνει στον Αστέρα Τρίπολης. Πέρασε και δεν… άγγιξε! Κρίμα, γιατί πήρε και 290 λεπτά συμμετοχής χωρίς να σκοράρει, τα οποία θα μπορούσε να είχε… εκμεταλλευτεί ο Στέφανος Αθανασιάδης. Είναι και… Κλάους!

ΣΙΝΤΝΕΪ ΓΚΟΒΟΥ: Έβαλε γκολ νωρίς εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου και εξαφανίστηκε τη… μέρα. Το βράδυ όλο και κάπου μπορεί να τον πετυχαίνατε (εκείνη την περίοδο που ξενυχτούσε). Μεγάλο όνομα, τεράστια αγωνιστική φούσκα. Και ο Φερέιρα του έδωσε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τον δικαίωσε. Τον πήραν για αντι-Σαλπιγγίδη περιμένοντας όλοι να πασάρει καλύτερα στον Σισέ και δεν είδαν ούτε τις κούρσες και τα μαρκαρίσματα του Θεσσαλονικιού. Τζίφος!

ΛΟΥΙΖ ΕΝΤΕΡ: Αποτυχία η μεταγραφή του (ως δανεικού από τη Φλαμένγκο) Βραζιλιάνου. Ποδοσφαιριστής που σύμφωνα με αυτά που έδειξε δεν είναι ούτε για τον πάγκο της ΑΕΚ. Ήρθε από την Τρίπολη, αλλά τα νερά αποδείχτηκαν πολύ βαθιά για αυτόν. Πέτυχε ένα γκολ σε 376 λεπτά. Αν είναι κάτι αυτό…

ΚΕΝΤΡΟ
ΝΤΖΙΤΑΠ ΓΚΕΡΕΜΙ: Επαιξε σε 10 παιχνίδια και 535 λεπτά και… αποχαιρέτισε με μηδέν εις το πηλίκον. Μεταγραφή που αποδείχτηκε… παλτό!   Μόλις είχε έρθει όλοι μιλούσαν για υπέρβαση λόγω του ονόματός του, ενώ περίπου χίλιοι οπαδοί της Λάρισας είχαν κάνει τη… νύχτα μέρα στην υποδοχή του Καμερουνέζου διεθνούς ποδοσφαιριστή. Α-π-ο-τ-υ-χ-ί-α!

ΜΕΧΝΤΙ ΝΑΦΤΙ: Ο Τυνήσιος που είχε έρθει μετά βαΐων και κλάδων στον Άρη αποχώρησε κακήν-κακώς (έλυσε το συμβόλαιό του). Δεν ήταν στα πλάνα του Κούπερ, ενώ κάποιοι έλεγαν ότι τον έφαγαν τα… ποτά και τα ξενύχτια. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν! Φέτος μέχρι τον Γενάρη δεν έκανε καλά παιχνίδια, αν και είχε ηγετικό ρόλο στον Άρη. Και επίσης, προερχόταν από εξαιρετική σεζόν. Επαιξε σε 10 παιχνίδια και συνολικά 810’.

ΜΟΪΣΕΣ ΟΥΡΤΑΔΟ: Μεγάλο όνομα, ελάχιστη προσφορά. Να φταίνε οι τραυματισμοί; Το θέμα είναι ότι ο αμυντικός χαφ τον οποίο έφερε ο Βαλβέρδε από την Ισπανία είχε ελάχιστη προσφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και κόστισε περίπου 1,9 εκατ. ευρώ στον Μαρινάκη, που είναι φυσικό να μην έμεινε ικανοποιημένος από την προσφορά του. Φαίνεται ότι δεν ήταν τυχαίο ότι είχε τραυματισμούς και στην Εσπανιόλ, η οποία εν ολίγοις και συμπερασματικά τον… ξεφορτώθηκε. Έπαιξε συνολικά 1059’ (16 ματς).

ΝΤΑΜΙΑΝ ΠΛΕΣΙ: Η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού καλύτερα να μη… γινόταν τελικώς! Ο ΓΦάλλος αμυντικός χαφ όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει θέση βασικού, αλλά στο τέλος… εξαφανίστηκε και από τον αγωνιστικό χάρτη του Φερέιρα, αφού είδε κι απόειδε ο Πορτογάλος. Πρόλαβε πάντως να κάνει και έναν καβγά με τον Χριστοδουλόπουλο. Ψηλός και τελικά, λίγος για τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κι ας ήρθε από τη Λίβερπουλ.

ΑΜΥΝΑ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ: Ήρθε ως σπουδαία μεταγραφή από το γαλλικό πρωτάθλημα (βασικός στη Λιλ), αλλά έκανε πολύ κακή σεζόν. Και να έλεγες δεν έχει εμπειρίες ή ικανότητες; Δεν βοήθησε τη Λάρισα να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ είχαν στηρίξει πολλά πάνω του οι βυσσινί. Εφτασε τα 2.120’ συμμετοχής, όμως σε ελάχιστα ματς διακρίθηκε. Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος ήρθε και σε ρήξη με την διοίκηση ζητώντας να μείνει ελεύθερος (είχε διετές).

ΓΙΟΥΡΚΑΣ ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ: Άρχισε εξαιρετικά, αλλά αμέσως τραυματίστηκε και βγήκε off. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Σχεδόν μηδαμινή η βοήθεια στον Παναθηναϊκό, από έναν ποδοσφαιριστή και δεξιό μπακ που έκανε καριέρα στο εξωτερικό. Έπαιξε στην κανονική διάρκεια 448’ (7 ματς). Είχε 8 κλεψίματα, 26 λάθη και 32 πάσες. Τη χρονιά ο ΠΑΟ την έβγαλε ξανά με Βύντρα και Μαρίνο.

ΚΑΜΙΛ ΤΣΟΝΤΟΦΑΛΣΚΙ Ή ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ: Με 8 ματς και 757’ συμμετοχής πρόλαβε να μπει σε λίστα με τα περισσότερα λάθη (8). Η άμυνα της Λάρισας, κι ας μη φταίει μόνο αυτός, έμοιαζε με ελβετικό τυρί. Πολλές τρύπες, που τελικά αποδείχτηκαν τροχοπέδη στην προσπάθεια της ΑΕΛ να παραμείνει στην κατηγορία. Δέχτηκαν συνολικά 47 γκολ (48 ο Πανσερραϊκός). Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε το νέο της γήπεδο. Συμμετοχή βέβαια σε αυτή τη θέση έχει και ο Γιώργος Αμπάρης που έπαιξε σε 16 παιχνίδια (1502’) και είχε τα διπλάσια λάθη από τον Σλοβάκο πανύψηλο κίπερ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: Είτε λόγω του τραυματισμού είτε για λόγους ντεφορμαρίσματος δεν κατάφερε να κάνει την περσινή καλή χρονιά. Αγωνίστηκε σε 14 ματς και 1278’ και ήταν ασταθής. Από τον διεθνή κίπερ περιμένουμε περισσότερα και για αυτό τον συμπεριλάβαμε σε αυτή τη λίστα. Είναι άλλωστε διεθνής! Στις αποκρούσεις ήρθε 17ος (στους 25) με 42, ενώ ο 1ος που ήταν ο Κωνσταντόπουλος είχε 114! Με λιγότερες συμμετοχές, όπως είπαμε, καθώς έπαιξε και αυτό το ρόλο του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν έχασε μόνο το περιβραχιόνιο μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Έχασε και κάτι από τη φρεσκάδα της προηγούμενης σεζόν. Δεν έκανε καλή χρονιά, χωρίς να σημαίνει ότι φταίει αυτός για το ότι ο ΠΑΟ έμεινε χωρίς τίτλο. Προς Θεού! Συνήθιζε να σκοράρει στο πρωτάθλημα, δεν το κατάφερε ούτε αυτό. Eίχε μηδέν τέρματα και μία ασίστ σε 1306' συμμετοχής. Πάντως πρόλαβε να βγάλει πάθος στα πλέι οφ στις λίγες ευκαιρίες που του δόθηκαν.

ΜΑΡΙΣ ΒΕΡΠΑΚΟΦΣΚΙΣ: Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, διεθνής Λετονός, σε μέτρια έως κακή σεζόν. Πέτυχε 4 γκολ, αλλά αναλογικά η προσφορά του ήταν αποτυχημένη. Τα 2 γκολ τα πέτυχε στη Λάρισα και η ομάδα του πήρε την ισοπαλία. Αυτός ήταν και ο λόγος που η συνεργασία με τον Εργοτέλη δεν συνεχίστηκε. Η προηγούμενη χρονιά που έκανε με την κρητική ομάδα ήταν εξαιρετική και όλοι περίμεναν από αυτόν κάτι αντίστοιχο, αλλά προδόθηκαν. Παρ’ όλα αυτά είχε 4 γκολ και 2 ασίστ στα 1.391’ που έπαιξε στη Σούπερ Λίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου