Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο υπέροχος κύριος Γκιγκς!

Ο υπέροχος κύριος ΓκιγκςΟ Ράιαν Γκιγκς έγινε ο γηραιότερος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πέτυχε γκολ σε ηλικία 37 ετών και 148 ημερών.Σας θυμίζουμε όλα τα ρεκόρ του σπουδαίου Ουαλού άσου!

Ο Ράιαν Γκιγκς κατάφερε με το γκολ του εναντίον της Σάλκε να γίνει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε έναν αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είναι 37 ετών και 148 ημερών. Ο παίκτης ο οποίος κατείχε το ρεκόρ πριν από τον Ουαλό ήταν ο Ιντζάγκι της Μίλαν που σκόραρε σε ηλικία 37 ετών και 85 ημερών.
Τέλος, στον αντίποδα του ρεκόρ του Γκιγκς αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται ο… Πίτερ Οφορίκουε του Ολυμπιακού, που είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το γκολ του εναντίον της Ρόζενμποργκ την 1η Οκτωβρίου του 1997 το πέτυχε στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών και των 194 ημερών.


Τα υπόλοιπα ρεκόρ του Γκιγκς

Στη μεγαλειώδη καριέρα του ο Ράιαν Γκιγκς που έχει συμπληρώσει 20 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει πετύχει ουκ ολίγα ρεκόρ. Το gazzetta.gr τα θυμίζει:

Στον αγώνα κόντρα στη Λίβερπουλ στις αρχές Μαρτίου ξεπέρασε τον Μπόμπι Τσάρλτον που είχε 606 συμμετοχές με τους «μπέμπηδες» και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος για τη Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008, ξεπέρασε το ρεκόρ του σερ Μπόμπι Τσάρλτον με 758 εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις.
 Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με 11 τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ.
 Είναι ο μοναδικός που όχι μόνο έχει αγωνιστεί, αλλά έχει σκοράρει και στα 21 πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 Είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 11 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, με 4 Λιγκ Καπ, 8 Κομιούνιτι Σιλντ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Σούπερ Καπ, 1 Ιντερκοντινένταλ Καπ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
 Έχει τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.
 Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γιουνάιτεντ που ξεπέρασε τα 100 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.
 Μαζί με τον Σολ Κάμπελ είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν παίξει σε όλα τα πρωταθλήματα της Πρέμιερ Λιγκ από την ίδρυσή της το 1992.
 Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σκόραρε σε 11 συνεχόμενες χρονιές, από το 1996 έως το 2007.
 Στις 31 Ιανουαρίου εκλέχθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «μπέμπηδων» σε δημοψήφισμα στην ιστοσελίδα και στο περιοδικό της Γιουνάιτεντ, αφήνοντας πίσω τον Καντονά και τον Μπεστ.
 Δεν έχει αποβληθεί ποτέ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου