Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

«Θα έρθει η εκδίκηση»

«Θα έρθει η εκδίκηση»Η Ρεάλ πήρε το κύπελλο, όμως η Μπάρτσα δεν έχει... γρατζουνιές. Ο διεθυντής της Mundo Deportivo, Σάντι Νόγια, τονίζει στο άρθρο του ότι η εκδίκηση θα έρθει στο Champions LeagueΜία μέρα μετά τον χαμένο τελικό στο «Μεστάγια», στην Μπάρτσα σκέφτονται μόνο τους ημιτελικούς με την Ρεάλ στο Champions League. Ο διεθυντής της καταλανικής, Mundo Deportivo, Σάντι Νόγια, στο άρθρο του στάθηκε στα πρώτα 45 χαμένα λεπτά του τελικού για τους Μπλαουγκράνα, όπως επίσης και στο χαμένο δολοφονικό ένστικτο, το οποίο επέτρεψε στην Ρεάλ να σηκώσει κεφάλι...

«Η Ρεάλ του Μουρίνιο κέρδισε το Copa del Rey χθες στην Βαλένθια χάρη σε γκολ του Κριστιάνο στην παράταση. Η Μπαρτσελόνα θα πάρει εκδίκηση στο Champions League, στο οποίο θα αφοσιωθεί αμέσως. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα άφησε να περάσουν 45 λεπτά στο Μεστάγια. Στο πρώτο μέρος δεν μπορούσες να αναγνωρίσεις ότι αυτή είναι η Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά στο δεύτερο, όταν εμφανίστηκε η καλή Μπάρτσα, η αυθεντική, η Ρεάλ είχε τον Κασίγιας, που δεν επέτρεψε στους Καταλανούς να πάρουν προβάδισμα. Σε αυτόν τον τελικό φαινόταν ότι ένα γκολ θα ήταν αρκετό.

Η άμυνα-αράχνη έσβησε την Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο έπαιξαν κλειστά και κάνοντας λίγες επιθέσεις ήταν δύσκολο να δεχθούν αντεπίθεση. Αντεξαν στην πίεση και διαμαρτύρονταν όλοι μαζί σε κάθε απόφαση για να εκφοβίσουν τον διαιτητή. Το σχέδιο της Ρεάλ ήταν ξεκάθαρο: νίκη, νίκη και νίκη. Πως; Με οποιονδήποτε τρόπο. Και ειδικά μη επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα να: παίξει, παίξει και να παίξει. Οι Μπλάνκος στήριξαν την στρατηγική τους στην ταχύτητα του Ντι Μαρία και του Κριστιάνο. Περιέργως, ο Μουρίνιο εδώ και έναν χρόνο ζητάει επιθετικό, όμως στο μεγαλύτερο παιχνίδι έπαιξε χωρίς κανέναν.

Η καλύτερη Μπάρτσα

Στο τέλος, ο Πορτογάλος επιστεύθηκε τον CR7 για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Χθες το έκανε ξανά. Ο Μαγιένκο επηρεάστηκε από τις αντιδράσεις μερικών παικτών της Ρεάλ που πάτησαν του Μπλαουγκράνα όπως ο Πέπε τον Μέσι και ο Αρμπελόα τον Βίγια. Η Ρεάλ έπαιξε για τη ζωή της, η Μπαρτσελόνα θέλησε να επιβάλλει το στιλ της. Στα πρώτα 45 η Μπάρτσα περίμενε να γίνει η γνωστή Μπάρτσα. Και το έκανε. Επέστρεψε η καλύτερη Μπαρτσελόνα στην επανάληψη. Προσπάθησε και έκανε ευκαιρίες και άξιζε να σκοράρει, όμως ο Κασίγιας με έγινε ο ήρωας για τους Μαδριλένους και οι Μαρσέλο και Ντι Μαρία έκαναν σπουδαίο συνδυασμό για τον Κριστιάνο ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά. Ο τελικός ήταν αυτό, ένα γκολ. Επεσε στην Λευκή πλευρά, όπως θα μπορούσε να γίνει και με τους Μπλαουγκράνα.

Η Ρεάλ τελικά κέρδισε τον τίτλο όντας καλύτερη, σε ένα ματς, το μικρότερο από τα τρία. Ομως αυτός ο τίτλος την έσωσε, καθώς ήταν έτοιμη να βυθιστεί. Η Μπάρτσα δεν την αποτελείωσε και δεν ήταν η πρώτη φορά.  Ηταν εντυπωσιακή, στο πρώτο μέρος, που η Ρεάλ ήταν καλύτερη, η Μπαρτσελόνα είχε κατοχή 64%. Ομως διανύει μία περίοδο κατά την οποία δεν έχει είναι τόσο δολοφονική όπως ήταν στην αρχή. Χρειάζεται να είναι αποφασιστική, αφού αν δεν τελειώνεις τις φάσεις έρχεται άσχημο τέλος. Δεν τρέχει τίποτα. Η Μπάρτσα δεν έχει γρατζουνιές από χθες και έχει μεγαλύτερο κίνητρο για τις διπλές αναμετρήσεις που έρχονται στο Champions League. Χθες η Ρεάλ κέρδισε το κύπελλο. Ευχές. Ομως η εκδίκηση έρχεται».( πηγη-gazzeta.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου