Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

«Δεν θα έχουμε κόμπλεξ στον τελικό»

«Δεν θα έχουμε κόμπλεξ στον τελικό»Αποφασισμένος να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι την ΑΕΚ στον τελικό της 30ης Απριλίου, εμφανίστηκε ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης μιλώντας στο gazzetta.gr.Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου αρχικά αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα τονίζοντας ότι η ομάδα του θα μπορούσε να τα έχει πάει και καλύτερα, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον μεγάλο τελικό που πλησιάζει απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.


-Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα από την 12η θέση στο πρωτάθλημα;

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Όμως θεωρώ ότι για τη θέση που τερματίσαμε έπαιξαν ρόλο τρία στοιχεία. Πρώτον, η αναποτελεσματικότητα στην έδρα μας, δεύτερον το γεγονός ότι προσφέραμε εύκολους βαθμούς στους αντιπάλους μας και τρίτον η εχθρική διαιτησία που είχαμε σε αρκετά ματς».

-Είστε ευχαριστημένοι από τη φετινή πορεία σας στο πρωτάθλημα;

«Όχι φυσικά. Από τη στιγμή που είμαστε πιο κάτω στη βαθμολογία σε σχέση με την περυσινή σεζόν δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία μας. Ωστόσο, φέτος κυνηγούσαμε δύο στόχους, αφού εκτός από το πρωτάθλημα έχουμε και το Κύπελλο».

-Τι χρειάζεται ο Ατρόμητος για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια;

«Πάνω από όλα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η ομάδα είχε πέσει στη β΄ κατηγορία και παλεύει για να καθιερωθεί στη Σούπερ Λίγκα. Εξάλλου, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο από τη στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε παραδοσιακές δυνάμεις που καλύπτουν την πρώτη πεντάδα. Για να μπεις σε αυτές τις θέσεις θα πρέπει να βρεις αυτές τις ομάδες σε κακή κατάσταση και να το εκμεταλλευτείς».

-Έχετε μπροστά σας την πρόκληση που λέγεται Κύπελλο Ελλάδας. Τι πιθανότητες έχετε απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ;

«Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι αρέσκεται στις εκπλήξεις, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν πρόκειται για έναν αγώνα. Τα παραδείγματα είναι πολλά, ας μην ξεχνάμε τον άθλο που πέτυχε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2004. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, 50-50».

-Πόσο μετράει για σας το όνομα του αντιπάλου σας;

«Σεβόμαστε την ΑΕΚ και ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολλούς τίτλους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα την φοβηθούμε. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να μελετήσω όσο το δυνατό καλύτερα τον αντίπαλό μας προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτόν τον τίτλο. Δεν έχω κανένα κόμπλεξ στο όνομα του αντιπάλου μας. Έχω μεγάλη αυτοεκτίμηση και το λέω αυτό, όποια ομάδα και αν είχαμε απέναντι μας».

-Τι ρόλο μπορεί να παίξει ο τίτλος που κουβαλάτε με τη Λάρισα το 2007 απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Νομίζω ότι αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Η Λάρισα ήταν μια ομάδα που πριν από το Κύπελλο του 2007 είχε κατακτήσει και άλλους τίτλους. Ο Ατρόμητος δεν έχει τίτλους. Γι αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε άριστα, να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλα τα επίπεδα και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».(πηγη-gazzeta.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου