Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν θα μας χαρίσουν τίποτα»!


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μιλώντας για τον... τελικό της Τρίτης με την Άρσεναλ, ξεκαθάρισε πως οι Άγγλοι δεν ήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν δώρα και πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μοχθήσει για την πρόκριση!
Τοροσίδης: «Θέλουμε νίκη και πρόκριση!»
Πρώτος τον λόγο πήρε ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην προπόνηση και είχε διάθεση για πλάκα, τονίζοντας αρχικά πως αφού δεν υπάρχει καμία ερώτηση μπορεί να φύγει. Ο διεθνής μπακ -που διευκρίνισε ότι το ζητούμενο για την ομάδα του είναι η νίκη και η πρόκριση- είπε για:
Την σημασία του αγώνα και το εάν θα μείνει στην ιστορία: Το αυριανό ματς είναι παιχνίδι πρόκρισης για εμάς. Τώρα το τι θα μείνει στην ιστορία θα το δούμε. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι με μία μεγάλη ομάδα. Είναι σημαντικό γιατί θα παιχθεί η πρόκριση.
Την διαφορά εικόνας από Ελλάδα σε Ευρώπη: Κοιτάξτε η αγωνιστική κατάσταση που δείχνουμε στην Ελλάδα δεν είναι η ίδια με το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ευρώπη παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ανοιχτό ποδόσφαιρο. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία τελείως διαφορετική διοργάνωση και δεν μπορούμε να την κρίνουμε το ίδιο με την Ελλάδα. Το βλέπεις διαφορετικά. Όχι ότι το πρωτάθλημα το μειώνουμε αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ το βλέπεις αλλιώς.
Το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα: Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι κερδίσουμε. Στόχος μας αύριο είναι η νίκη. Αν έρθει το αποτέλεσμα στον άλλο αγώνα καλώς. Αν δεν έρθει και το Γιουρόπα Λιγκ είναι μία καλή διοργάνωση.
Τις ευκαιρίες που έχει χάσει σε επίπεδο Ευρώπης: Οι ευκαιρίες όλες χάνονται και όλες μένουν. Εμένα με απασχολεί να μας κερδίσουμε αύριο και να περάσουμε κάτι που μέχρι πριν την Μαρσέιγ δεν το πίστευε κανείς ή τουλάχιστον θα το πίστευαν λίγοι.
Την ήττα του Παναθηναϊκού και το πόσο θετικά επηρεάσει τον Ολυμπιακό: Σίγουρα η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο είναι το 70 με 80 τοις εκατό. Για το πρωτάθλημα παίζει σημαντικό ρόλο η ήττα του Παναθηναϊκού. Για αύριο δεν πιστεύω ότι παίζει τέτοιο ρόλο.
Τις... κακές παρενθέσεις του Ολυμπιακού, όπως με τον Αστέρα: Η ομάδα προσπαθεί να παίζει καλή μπάλα. Άλλοτε της βγαίνει και άλλοτε όχι. Έχουμε τραυματισμούς και υπάρχει κούραση. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Είναι η αλήθεια. Ελπίζω αύριο να κάνουμε το καθήκον μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε.
Το άλλο παιχνίδι και το τι θα μπορούσε να είχε γίνει εάν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα με την Μαρσέιγ: Με υποθέσεις δεν θέλω να μιλάω. Κάθομαι και σκέφτομαι εάν φέρναμε Χ στο Ντόρτμουντ θα ήταν αλλιώς. Από την άλλη όμως η Ντόρτμουντ δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η ομάδα σίγουρα δικαιούταν κάτι παραπάνω και με Άρσεναλ και με Ντόρτμουντ. Αύριο με μία νίκη περνάμε, εάν δεν νικήσει η Μαρσέιγ. Ελπίζω να κερδίσουμε και να περάσουμε.
Βαλβέρδε: «Να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε»
Την... σκυτάλη μετά τον Τοροσίδη πήρε ο Βαλβέρδε, που υπογράμμισε πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει καλά και να κερδίσει. Ο Βάσκος τόνισε για:
Τις απουσίες στο κέντρο και το πόσο τον προβληματίζουν: Ναι έχουμε πολλά προβλήματα με πολλούς τραυματισμούς. Όμως δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε αυτό. Πρέπει να σκεφτόμαστε όσους είναι παρόντες. Δεχόμαστε πως είναι μία δυσκολία αλλά θα πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι.
Το εάν τον απασχολεί το πως θα αγωνιστεί η Άρσεναλ: Δεν γνωρίζω καθόλου ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα παίξουν. Όμως δεν ασχολούμαι με αυτό γιατί όποιος και να παίξει είναι καλός παίκτης. Δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Έρχονται εδώ για να κερδίσουν. Έχουν ένα στιλ καθορισμένο. Η Άρσεναλ έχει καλή τεχνική, παίζει γρήγορα και είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.
Ανεξάρτητα από το ποιοι θα παίξουν εμείς έχουμε μόνο μία επιλογή: να κερδίσουμε. Η Άρσεναλ έχει μεγάλη αξία. Είναι πρώτη στον όμιλο. Δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Θα πρέπει να ασχοληθούμε με το τι θέλουμε εμείς.
Το εάν θα έχει εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα: Ελπίζω να μην έχω πολλές εκπλήξεις για αύριο. Μένει ακόμα μία προπόνηση για να δούμε την κατάσταση του Γέστε αλλά και του Ορμπάιθ. Σίγουρα θα βάλουμε αμυντικούς παίκτες στο κέντρο διότι δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Το εάν θα υπάρξει ένας καλύτερος Ολυμπιακός: Σίγουρα εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε πως θέλουμε να παρουσιάσουμε καλό ποδόσφαιρο και να μην βασιστούμε σε συγκυρίες.
Πιστεύουμε πως έως τώρα το έχουμε καταφέρει. Ελπίζουμε να παίξουμε αύριο καλά. Εάν θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε καλά. Όπως κάναμε και πριν. Να παίξουμε καλά, γρήγορα και ωραία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα μέτριο ματς και να περιμένουμε νίκη. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά.
Το πως θα πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός: Θα βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, μετά θα κλειστούμε πίσω και στην συνέχεια θα βάλουμε στο τέλος ένα δεύτερο γκολ (σ.σ. αυτό το είπε κάνοντας πλάκα). Θα μου άρεσε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μπούμε από το πρώτο λεπτό με ψυχολογία νίκης. Θα πρέπει να παίξουμε όπως πρέπει σε αυτήν την διοργάνωση. Γιατί εκεί στην αρχή είχαμε δεχθεί ένα γκολ και μετά άλλο ένα. Δεν θα πρέπει να αργήσουμε να μπούμε στο παιχνίδι.
Το κατά πόσον αξίζει να συνεχίσει στην Ευρώπη η ομάδα του: Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Πιστεύω πως η ομάδα μου αξίζει την πρόκριση και θα ήθελα να περάσουμε, χωρίς όμως να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Το ίδιο θα πιστεύουν όμως και οι άλλοι προπονητές. Το κλειδί το έχει τώρα η Μαρσέιγ. Εμείς αύριο θα πρέπει να κερδίσουμε και να περιμένουμε το άλλο αποτέλεσμα.
Το κατά πόσον μπορεί να αλλάξει φιλοσοφία και ανάπτυξη επειδή θα βάλει αμυντικογενείς παίκτες: Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε και πολλά. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βγούμε μπροστά και να κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία ποιος θα το κάνει. Θα πρέπει να βγούμε στην επίθεση και να νικήσουμε.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις επιτυχίες της Εθνικής, του ΠΑΟΚ αλλά και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διεκδικεί την πρόκριση: Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να περιμένουμε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν ο ΠΑΟΚ κερδίζει βοηθά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διεκδίκηση της πρόκρισης από τον Ολυμπιακό δίνει πρεστίζ στην Ελλάδα. Υπάρχουν περιθώρια και για παραπάνω πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου