Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τιτανομαχία στο "Ανφιλντ"

Τιτανομαχία στο "Ανφιλντ"
Η ώρα για το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν στο Νησί έφτασε. Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μητέρα των μαχών του αγγλικού ποδοσφαίρου, την οποία μπορείτε να απολαύσετε από το Novasports 1 το Σάββατο στις 14:45.

 Αρκετά μεγάλα ντέρμπι ανά την υφήλιο έχουν τις ρίζες τους σε άλλα, μη ποδοσφαιρικά, δεδομένα. Το ντέρμπι της Αγγλίας οφείλει τον χαρακτηρισμό του στο γεγονός ότι αναμετρώνται οι δύο καλύτερες ομάδες στην ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου. «Είναι ακόμη ένα παιχνίδι, άλλοι τρεις πόντοι να κερδίσουμε. Ο κόσμος λέει ότι είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν, αλλά εγώ δεν κοιτάζω τα παιχνίδια σαν μικρά ή μεγάλα», λέει ο Κένι Νταλγκλίς, αλλά ψεύδεται.
 Το σημερινό ντέρμπι είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς στο Νησί. Οχι μόνο επειδή το λέει ο. κόσμος. «Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στα επόμενα χρόνια με τη Μάντσεστερ Σίτι και το μεταξύ μας ντέρμπι να γίνει ίσο με το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ, το οποίο πάντα πίστευα ότι είναι το παιχνίδι της σεζόν στην Αγγλία και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι παραμένει», επιβεβαίωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
 Το κορυφαίο παιχνίδι κάθε σεζόν στην Αγγλία, λοιπόν. Ναι. Με τα δεδομένα, όμως, να έχουν αλλάξει αισθητά τα τελευταία χρόνια. Η Λίβερπουλ παραμένει χωρίς τίτλο εδώ και δύο δεκαετίες, διάστημα το οποίο η Γιουνάιτεντ μεγαλουργεί και με 19 πρωταθλήματα έχει ξεπεράσει πλέον κατά ένα τη διαχρονικά μεγάλη αντίπαλό της. Οι «κόκκινοι», πάντως, έχουν να υπερηφανεύονται για τα 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών απέναντι στα 3 της ομάδας του Μάντσεστερ.
 Η Λίβερπουλ περνάει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της με σποραδικές εκλάμψεις, από την οποία καλείται να βγει άμεσα. Η Γιουνάιτεντ; Σταθερή αξία επί των ημερών του Σερ Άλεξ (25ετία κλείνει ο Σκοτσέζος), συλλέκτρια τροπαίων σε αγγλικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αντίθετοι δρόμοι, άλλος τη δεδομένη χρονική περίοδο ο ρόλος των δύο αντιπάλων.
 Στη θέση του «κυνηγού» βρίσκεται η Λίβερπουλ. Τόσο στον βαθμολογικό πίνακα με 6 βαθμούς διαφορά από την κορυφή και τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, όσο και γενικότερα. Οι «κόκκινοι» προσπαθούν να συνέλθουν, να σηκώσουν κεφάλι και ευελπιστούν να τα καταφέρουν με τον Νταλγκλίς στο τιμόνι τους.
 Την ώρα που η Λίβερπουλ δεν αγωνίζεται καν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Γιουνάιτεντ συμμετείχε στον τελευταίο τελικό του Champions League, ενώ διατηρεί τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» υπερτερούν σε ποιότητα και λύσεις, δείχνουν πιο ομάδα απέναντι στους σημερινούς γηπεδούχους, οι οποίοι αναμένεται να βασιστούν στο πάθος, τις προσωπικές ενέργειες και τη δύναμη του «Άνφιλντ», όπου μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες επί της Γιουνάιτεντ.
 Ο Στίβεν Τζέραρντ αναμένεται να επιστρέψει στο αρχική σχήμα των «κόκκινων» για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τη θέση του θα πάρει ο Κάρολ σε μια πιο επιθετική 11άδα. Για τους φιλοξενούμενους από την άλλη, αμφίβολος είναι ο Βίντιτς. Αν ο Σέρβος αμυντικός δεν ξεκινήσει βασικός, στο κέντρο της άμυνας θα βρεθεί ο Τζόνι Έβανς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου