Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τάτος: «Να με εμπιστευτεί ο Βαλβέρδε»

Τάτος: «Να με εμπιστευτεί ο Βαλβέρδε»
Έτοιμος να παλέψει για την καθιέρωση στον Ολυμπιακό εμφανίζεται ο Ανδρέας Τάτος. Ο Έλληνας μέσος του Ατρόμητου υπογράμμισε πως αν υπάρξει η σχετική εμπιστοσύνη από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τότε θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας. Ο Τάτος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά τόνισε:
Για το επίπεδο της Εθνικής Ελλάδας: «Η εθνική έχει τα προσόντα και τα φόντα να συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις. Τι παραπάνω έχουν οι υπόλοιπες χώρες; Τα παιδιά στην Εθνική παίζουν πολύ καλά και είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο».
Για το αν περιμένει να κληθεί σύντομα στην Εθνική, όπως ο συμπαίκτης του Γιάννης Σκόνδρας: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αγωνίζομαι καλά στον Ατρόμητο και να δείξω στους ανθρώπους της Εθνικής πως αξίζω να με καλέσουν ξανά. Από εκεί και πέρα, στον Ατρόμητο γίνεται πολύ καλή δουλειά. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και ελπίζω στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας».
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Πρέπει να δουλεύω σκληρά για να φτάσω ψηλά. Δεν φτάνεις ψηλά χωρίς να δουλέψεις πολύ. Αν ο κ. Βαλβέρδε με εμπιστευτεί, θα προσπαθήσω να δείξω και εκεί τον καλύτερο εαυτό μου. Αν δεν μου δοθεί η ευκαιρία, δεν μπορώ να δείξω την αξία μου. Είναι πιο εύκολο να παίζεις σε μεγαλύτερες ομάδες, επειδή έχεις δίπλα σου σπουδαίους παίκτες».
Για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος ξεχωρίζει στους Περιστεριώτες: «Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει βοηθήσει πολύ τον Ατρόμητο με τα γκολ που έχει πετύχει. Είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω για ποιον λόγο δεν έμεινε στον Ολυμπιακό. Σημασία έχει που μας βοηθάει και προσπαθούμε να συνεργαστούμε καλά μέσα στο γήπεδο. Είμαστε και οι δύο στη διάθεση του κ. Βαλβέρδε. Θέλουμε και οι δύο να αγωνιστούμε στον Ολυμπιακό».
Για τους στόχους του Ατρομήτου: «Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα τα πάει πολύ καλά. Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα αλλάξουν οι στόχοι μας. Είναι αρκετά δύσκολο το πρωτάθλημα, επειδή λείπουν οι δύο ομάδες, λόγω της γνωστής υπόθεσης. Μακάρι να ξεκαθαρίσει σύντομα το συγκεκριμένο θέμα που κρατάει από το καλοκαίρι για να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται στο πρωτάθλημα».
Για το αν έχει μιλήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος είχα χαιρετήσει τον κ. Βαλβέρδε, αλλά δεν είχαμε μιλήσει».
Για το αν θέλει να είναι «πρώτος στο χωριό ή τελευταίος στην πόλη»: «Δεν μπορείς να είσαι πρώτος στην πόλη, αν δεν δουλέψεις σκληρά. Χρειάζεται να δουλέψει πολύ ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, όπως εγώ, και να μην σηκώνει το κεφάλι στις πρώτες επιτυχίες που σημειώνει».
Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Μπορεί να αγχώνομαι, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία για εμένα. Θέλω να δουλέψω σκληρά για να αποδείξω στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μπορώ να ανταπεξέρθω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».
Για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Θα ήθελα να ζήσω την ατμόσφαιρα ενός τέτοιου αγώνα. Η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή και είναι διαφορετική τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι θα καταφέρει να νικήσει μέσα στο ΟΑΚΑ».
Για την εικόνα του φετινού Ολυμπιακού: «Χρειάζεται να δώσει και άλλα ματς για να δούμε την πραγματική εικόνα της ομάδας. Με την Άρσεναλ ήταν πολύ καλός και έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του. Στη συνέχεια πιστεύω πως θα είναι πολύ καλύτερος».
Για τους νεαρούς παίκτες στην Ελλάδα: «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό μιας διοίκησης ή ενός παράγοντα. Κάποιοι νεαροί παίκτες έχουν πάρει κάποιες ευκαιρίες και έχουν παίξει στο Champions League».
Για τον Γιώργο Δώνη: «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, επειδή εμπιστεύεται πολύ τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έχει διαφορετική φιλοσοφία από τους υπόλοιπους Έλληνες προπονητές και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα εργαστεί σε κάποια ομάδα του εξωτερικού».
Για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος: «Η μορφή του πρωταθλήματος δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν αγωνίζονται δύο ομάδες. Έχουμε φτάσει στην πέμπτη αγωνιστική και κάποιες ομάδες έχουν παίξει τρία ματς, άλλες τέσσερα, άλλες πέντε. Μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει ο Παναιτωλικός, ο οποίος έχει επτά βαθμούς και ανέβηκε την περσινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα».
Για το μεγαλύτερο προτέρημά του και το μεγαλύτερο ελάττωμά του: «Είμαι πολύ καλός με την μπάλα και προσπαθώ να σκέφτομαι γρήγορα τις κινήσεις μου μέσα στο γήπεδο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ στην τακτική με τον κ. Δώνη. Πιστεύω ότι χρειάζεται να βελτιωθώ στα τελειώματα των φάσεων. Αυτό είναι που μου λείπει και χρειάζεται να βελτιώσω για να φτάσω σε υψηλό επίπεδο».
Για το αν βλέπει Champions League και Europa League: «Μου αρέσει να βλέπω τέτοιες διοργανώσεις. Παρακολουθώ κατά κύριο λόγο το αγγλικό πρωτάθλημα και το ισπανικό πρωτάθλημα, τα οποία είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη. Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει σπουδαίους και τεχνίτες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προσφέρουν πολύ θέαμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Θέλω κάποια στιγμή να αγωνιστεί σε μία διοργάνωση, όπως είναι το Champions League και ελπίζω να μπορέσω σύντομα να παίξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου