Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Σάντος: "Η πρόκριση στα χέρια μας"

Σάντος: "Η πρόκριση στα χέρια μας"
Ιδιαίτερα χαρούμενος ο Φερνάντο Σάντος, μετά το τέλος του αγώνα με την Κροατία, τόνισε πως η Ελλάδα κρατάει την πρόκριση στα χέρια της. «Θεωρώ ότι κάναμε το πρώτο βήμα, ήταν πολύ σημαντικό. Κερδίσαμε τους Κροάτες και πήραμε την πρόκριση στα χέρια μας. Ακόμα τίποτα αν και το χαρήκαμε, πρέπει να πάμε με αποφασιστικότητα και θέληση απέναντι στη Γεωργία, για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση», είπε αρχικά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό που τους είπαμε ήταν το ίδιο που είπαμε και πριν. Είδαμε στο πρώτο ότι είχαμε υπερβολικό ενθουσιασμό και άγχος για ένα γκολ και ότι μας είχαν εξουδετερώσει τα ατού συνετέλεσε στο να μην είμαστε καλοί, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Είχαμε πάθος ,τρέχαμε αλλά δεν ήμασταν καλά οργανωμένοι για να πετύχουμε το γκολ. Στο ημίχρονο τους είπαμε να ηρεμήσουν, να μπει το μυαλό στη θέση του και να έχουμε κατοχή της μπάλας, γιατί με τόσο μεγάλη ομάδα μόνο έτσι μπορείς. Μαζί με το πάθος και τη δουλειά που ποτέ δεν έλειψαν καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να βάλουμε τα γκολ που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Καταφέραμε να μπούμε πολύ δυνατά, να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα και να έχουμε κατοχή. Θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε ξεκάθαρα στο δεύτερο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε το πρώτο γκολ που ήταν το πιο σημαντικό. Το ότι έμεινε με δέκα παίκτες μας βοήθησε να πετύχουμε και το δεύτερο τέρμα».
Για την εμφάνιση του Γιώργου Σαμαρά και του Φάνη Γκέκα, τόνισε: «Όσον αφορά τον Φάνη, η εμπιστοσύνη ποτέ δεν είχε χαθεί, ο ίδιος είχε τεθεί εκτός ομάδας. Ευτυχώς και για τον ίδιο και για την Εθνική επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο. Εγώ τουλάχιστον σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να κάνω τις σωστές επιλογές για να πετύχει η ομάδα. Για τον Σαμαρά το έχω πει αρκετές φορές και στον ίδιο, είναι ένα σπάνιο ταλέντο που μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα είδαμε ένα δείγμα».
Στο μεταξύ, λόγω των πολλών απουσιών από το παιχνίδι με την Γεωργία (Τοροσίδης, Σαμαράς, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ζαραδούκας), όλα δείχνουν πως ο Φερνάντο Σάντος θα απευθήνει κλήσεις σε άλλους παίκτες. Τζαβέλλας και Μήτρογλου φέρονται ως οι πρώτοι επιλαχόντες, χωρίς να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο έκπληξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου