Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σούπερ Λίγκα... με 16!

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για Σούπερ Λίγκα με συμμετοχή 16 ομάδων, με την τελική απόφαση για τους δύο... αγνώστους να γίνεται γνωστή το Σάββατο σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο! «Ήταν θέση της ΕΠΟ να γίνει πρωτάθλημα με 16 ομάδες», τόνισε ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Θυμίζουμε ότι από την περασμένη Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο, τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα η Λάρισα, ο Λεβαδειακός, η Δόξα Δράμας και ο Πανσερραϊκός, δια στόματος Πηλαδάκη είχαν προτείνει αναδιάρθωση στην Σούπερ Λίγκα έτσι ώστε να συμμετάσχουν 18 ομάδες αντί για 16! 
Οι άνθρωποι της Λίγκας δεσμεύτηκαν να συζητήσουν το θέμα και με ανθρώπους της ΕΠΟ. Εξ αρχής κάτι τέτοιο πέρα από... παράνομο ήταν και δύσκολο να γίνει από την στιγμή που το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και θα προέκυπταν ένα σωρό προβλήματα (τηλεοπτικά, εμβόλιμες αγωνιστικές, κλήρωση κλπ)!
Οι πληροφορίες από το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας αναφέρουν ότι η πρόταση των «4» για πρωτάθλημα με 18 ομάδες βρίσκει πολλά εμπόδια και πιθανότατα δεν θα γίνει αποδεκτή! Έτσι όπως φαίνεται η Λίγκα θα πάει σε πρωτάθλημα 16 ομάδων και μένει να αποφασιστεί  ποιες ομάδες θα πάρουν τις θέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Για την ιστορία υπέρ της... λύσης των 18, τάχθηκαν ο ΟΦΗ, η Ξάνθη, ο Εργοτέλης, ο Παναιτωλικός και ο Ατρόμητος Αθηνών!
Απόφαση το Σάββατο!
Η τελική (;) απόφαση για τις δύο ομάδες που θα... κλείσουν επιτέλους μετά από 2 μήνες που διεξάγεται το πρωτάθλημα την οριστική 16άδα θα παρθεί το Σάββατο σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που αποφάσισε να πραγματοποιήσουν τα μέλη της λίγκας. Φαβορί για τις δύο... οργανές θέσεις φαντάζουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, αν και η Λάρισα με τον Πανσερραϊκό διατηρούν τις δικές τους ελπίδες για παρουσία στην Σούπερ Λίγκα!
Ατάκα Θεοδωρίδη για 19 ομάδες
Ο Πέτρος Θεοδωρίδης από την μεριά του όταν είδε τον πρόεδρο του Διαγόρα, Μιχάλη Σταθόπουλο, να διαμαρτύρεται έντονα για τα δικαιώματα της ομάδας του, ο Θεοδωρίδης του είπε με διάθεση για χιούμορ: «Δεν χρειάζεται να φωνάζεις. Θα τις κάνουμε 19 τις ομάδες για να ανέβετε και εσείς!».
Τι δήλωσε ο Παπουτσάκης
Από μέρους του ο πρόεδρος της Λίγκας και του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, ισχυρίστηκε: «Ήταν θέση της ΕΠΟ να γίνει το πρωτάθλημα ξανά με 16 ομάδες. Δεν έγινε ψηφοφορία.
Θα γίνει το Σάββατο. Ένα από τα πολλά προβλήματα ήταν και αυτό. Έπρεπε να πέσουν πέντε ομάδες, για να επανέλθει η ισορροπία στην Σούπερ Λίγκα, όπου θα πέφτουν τρεις ομάδες και θα ανεβαίνουν τρεις. Υπήρξαν και τεχνικά προβλήματα, αλλά και το οικονομικό ζήτημα που απασχόλησε τις ομάδες».
Τι ανακοίνωσε η Λίγκα
Όσο για την Λίγκα ανακοίνωσε τα εξής: «Η Γ.Σ. συζήτησε το μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί αναδιάρθρωσης του πρωταθήματος. Κατά την εν λόγω συζήτηση, προέκυψε ότι η σχετική προϋπόθεση περί ομοφωνίας στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία ετέθη από την ΕΠΟ, δεν επετεύχθη. Ως εκ τούτου, το θέμα δεν ετέθη σε ψηφοφορία».
Σε άλλη ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στο έκτακτο Δ.Σ. του Σαββάτου υπογραμμίζοντας πως «Ανακοινώνεται ότι συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 14:00, με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:
Καθορισμός των ομάδων Α και Β, ως αυτές προέκυψαν από την 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος.

Διάφορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου