Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Στο δρόμο με τα αστέρια!


Τα εθνικά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν, το πλήρες παζλ του νέου Champions League έχει συμπληρωθεί, σε δύο εβδομάδες γίνεται η πρώτη κλήρωση των προκριματικών και τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ  σας βάζουν στο κλίμα των αστεριών…

Στις 20 Ιουνίου στη Νιόν της Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Champions League της σεζόν 2011-2012 με τη διεξαγωγή της κλήρωσης της πρώτης και δεύτερης προκριματικής φάσης και ήδη τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής της νέας σεζόν.
Στην αφετηρία
Οι 76 ομάδες από τις 53 χώρες της Ευρώπης που θα πάρουν μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχουν καθοριστεί και επίσημα με την ολοκλήρωση των εκάστοτε εθνικών πρωταθλημάτων, και σε αυτές βρίσκονται για την Ελλάδα ο Ολυμπιακός που ανήκει στις 22 προνομιούχες ομάδες που δεν θα περάσουν από προκριματικά, αλλά και ο Παναθηναϊκός που θα πρέπει να περάσει δύο προκριματικές φάσεις ώστε να φτάσει στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League.
Πρώτη σέντρα στις 28 Ιουνίου
Οι πρώτοι αγώνες των αρχικών προκριματικών φάσεων θα διεξαχθούν το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, ενώ οι πρώτοι αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης όπου θα έχουμε και τη συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο, θα γίνουν 12 και 13 Ιουλίου. Σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα μάλιστα, και πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου θα πληροφορηθεί ο Παναθηναϊκός την πρώτη του αντίπαλο στον γ’ προκριματικό γύρο.
Βατές οι ομάδες αρχικά
Ήδη είναι γνωστές οι πιθανές ομάδες που θα βρουν οι «πράσινοι» στο δρόμο τους (ο δρόμος των μη πρωταθλητών), και θα είναι μία εκ των Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Βασλούι (Ρουμανία), Οντένσε (Δανία), Τραμπζονσπόρ (Τουρκία), Ζυρίχη (Ελβετία), με τα εμπόδια για την ομάδα του Φερέιρα να μη φαντάζουν σε καμία περίπτωση ανυπέρβλητα. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει 26 ή 27 Ιουλίου εκτός έδρας, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την αντίπαλη ομάδα στις 2 ή 3 Αυγούστου.
Ελπίζει σε δύο αποκλεισμούς
Αν μάλιστα καταφέρει να προκριθεί, θα μπει στις 5 Αυγούστου εκ νέου στην κληρωτίδα της UEFA για να μάθει την τελευταία του αντίπαλο πριν από την είσοδό του στους ομίλους της διοργάνωσης, όπου θα περιμένει ήδη ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Εκεί, οι πιθανότητές του θα είναι ελάχιστες να είναι και πάλι στους ισχυρούς, καθώς από τη στιγμή που έχει καλύτερο συντελεστή μόνο από την Ουντινέζε, θα πρέπει για να «στριμωχθεί» στους δυνατούς να μείνουν έξω από το γ’ προκριματικό γύρο όλες όσες είναι από πάνω του στη βαθμολογία. Δηλαδή η Ντιναμό Κιέβου και η Μπενφίκα.
Δύσκολα στα play-off
Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Άρσεναλ, Μπάγερν Μονάχου, Βιγιαρεάλ, Λιόν ή Μπενφίκα (αν προκριθούν οι Πορτογάλοι, αλλιώς Ντιναμό). Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως εκεί τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα. Οι αγώνες θα γίνουν 16 ή 17 Αυγούστου και 23 ή 24 του ίδιου μήνα. Αν οι «πράσινοι» αποκλειστούν τότε θα πάνε κατευθείαν στους ομίλους του Europa League. Αν έχουν αποκλειστεί από την προηγούμενη φάση θα συνεχίσουν στα play-off του Europa League.
Στις 25 Αυγούστου τα γκρουπ
Η κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου και η πρώτη αγωνιστική θα γίνει 13 και 14 Σεπτέμβρη, ενώ οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομίλων τελειώνουν στις 7 Δεκεμβρίου.
Οι 22 σίγουροι
Τέλος, όσον αφορά τον Ολυμπιακό ,γνωρίζει πως θα είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ οι υπόλοιπες 21 ομάδες που έχει πάρει την απευθείας πρόκριση είναι: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Βαλένθια, Μάντσεστερ Γ. Μάντσεστερ Σ., Τσέλσι, Πόρτο, Ίντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Μαρσέιγ, Οτελούλ Μίλαν, Σαχτάρ, Άγιαξ, Λεβερκούζεν, Φενερμπαχτσέ, Λιλ Βασιλεία, Ντόρτμουντ και Νάπολι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου